De képes vagyok. Lásd fent. A rugalmasságot és tervezést hiányolom. Ahelyett inkább marad az erőből megoldás, hogy "de hát nagybevásárlás"...
Ezt is megértem. De te meg érdekes módon abban nem gondolsz bele, aki home officeban és rugalmas munkaidőben tolja. Messze sokan csinálnak totál felesleges, pénz és időpazarló dolgokat. Pusztán erről szól a kommentem.
Molni,
Én nem állítottam azt, hogy nem lehet úgy, ahogy te csinálod. A te alapvetésed az, hogy az hülye, aki nem úgy csinálja, ahogy te.
És jössz azzal, hogy képes vagy belegondolni más helyzetébe, és előjössz a home office-al?
az emberek hány %-nak van lehetősége home office-ra?
De tovább megyek: nekem és a feleségemnek is van home office lehetőségünk...csak éppen egyikünk munkaköre sem olyan, hogy ezt be tudjuk lőni egy fix napra, hogy márpedig akkor biztosan nem megyünk be.
meg jössz azzal, hogy te 24-e előtt 1 héttel elmész szabira...az emberek hány %-a tudja ezt megtenni??...(és nem is feltétlenül csak a munkaköre miatt. Ha pl. gyerek van, akkor jellemzően nem te osztod be a szabidat)
Én elmondtam, hogy többször is kipróbáltam, és szinte az összes alkalommal, volt valami gikszer, ami miatt utána mégis el kellett mennem boltba...vagyis nem élből fikázom a dolgot...
Egyébként meg nem értem ezt a részt sem. Tegnapelőtt poénból ne, a SPAR-ban vettem zöldséget lecsóhoz. A mellette levő zöldségesnél kb. kétszerannyit gomboltak le tőlem, úgy, hogy ízre semmiféle eltérés nem volt az eredményben. 5 db nagy paradicsom és 4 db paprika 1800 Ft volt. Pislogtam, hogy "ez mi, aranyrög is van mellette"? Életem legdrágább lecsója készült el...
Mit nem értesz? Ha bemész a boltba, akkor te válogatod össze magadnak, melyik gyümölcsöt teszed be a kosárba. Ha online rendeled, akkor meg azt b*sszák bele a zacskóba, ami éppen a kezük ügyébe esik...
vagy ha már ezekért külön mész, lehet, hogy nem is jársz jobban időben, mintha elmennél Tescóba. Én szombat reggel kb. 10 perc alatt elgurulok a Tescóba vagy az Auchanba.
Mondom, egész egyszerűen nem értem az előre gondolkodás hiányát. Amikor látom, hogy a fogkrém 1/3-ig van, akkor éppen azt veszek előre. Amikor látom, hogy éppen fogy a hús, akkor veszek egyet, stb. Egyenletes terheléssel vásárolok be.
Szerintem meg emberek vagyunk és nem robotok...a feleségem kb. minden 2.-3. alkalommal felhív vásárlás közben, hogy nézzem meg ezt is, meg kéne még az is...hiába ír előtte listát...
de olyan is volt, hogy ba***a meg, nekem jutott közbe eszembe, hogy hú de régen ettem ezt vagy azt, és inkább azt főzzünk hétvégén...
Na, akkor kezd leesni, hogy az agglomeráció + hatalmas távolságok ellensúlyozására miért jobb a városban élni adott estben? Konkrétan a topik egyik fő témája ez...
Van egy ismerősöm, a gyerekük 7-8 hónappal később született, mint a mi kisebbik gyerekünk. Mentünk babalátogatóba. Jászai tértől nem messze lakik. Bemegyünk a lépcsőházba...egy rohadt magas lépcsővel indul a történet...csináltak ugyan rá egy "kerék nyomtávot", de mivel baromi meredek a lépcső, aligha hiszem, hogy azon bárki tologatja a babakocsit. Szóval feleségem gyereket kiveszi, én meg felviszem a babakocsit a lépcsőn...de mi is van akkor ha a feleségem egyedül van? Hova rakja a gyereket addig, amíg a babakocsit cipelgeti? és még csak a földszinten vagyunk...lift: régi bérházakra jellemző lift: babakocsi nem fért bele...szóval feleségem külön felliftezik, én meg összecsukom a babkocsit úgy megyek utánuk...
Ha az ismerősöm felesége kicsit kivinné levegőre a gyereket letolhatja a szmogba...meg elviheti a közelben lévő szent istván parkba...ami mondjuk neki egy fél órás készülődés, hogy mindent összekészítsen, mert hiába van tőlük kb. 5 percre gyalog a park, amíg a fenti hercehurcát végigcsinálja, hogy kijusson az épületből, meg aztán eltolja a babakocsit stb...na az oda vissza az önmagában közel fél óra....
Feleségem mindeközben meg csak kinyitja a teraszajtót, és ott a kertünk...nyáron a gyerek kis felfújható medencéjébe töltünk vizet, kiengedjük a napellenzőt, aztán ott pancsol a gyerek a jó levegőn...vagy éppen homokozik, vagy virágot locsol
Remélem érted már, hogy vannak kicsit más szempontok is az életben, hogy ki hova miért akar költözni...