T
Törölt tag 1711
Guest
Visszautalnék egyébként egy korábbi videora is, amit egy londoni (szándékosan nem írtam, hogy angol) motoros csinált a belvárosban. Tipikusan magyar szemlélettel készült, és láttam az itteni kommenteket amik ezt a gondolatomat beigazolták. Aki gyalogolt már Londonban az láthatta, hogy a gyalogoslámpa tilos jelzése ott inkább iránymutatás. A családommal minket is mosolyogva "küldött át" több autós is a zebrán, nekünk tilos jelzésnél, mikor neki zöld volt a lámpa. Nem élek Londonban, de több ilyen esetünk is volt. Egyszerűen tisztelik a másikat a közlekedésben és ha megtehetik a gyengébbnek adnak elsőbbséget, és nem követelik ki az elsőbbségüket. (Annyit kérnék, hogy csak olyan hülyézzen le, aki volt már Londonban és nem csak a médiából kiragadott cikkekből ismeri az ottani közlekedést)
Én még csak Athénban bóklásztam, ott rendőr állt a fontosabb lámpáknál és ha nem jött autó kézijelzéssel áthesegette a turistákat a piroson.
Ungváron meg mocskosul vigyáznak az emberek az autó-gyalogos kölcsönhatásra mindkét oldalról mert levágja a nemi szervüket a rendőrség ha elkapja őket.
Közeli szomszédoknál meg ugyanaz van, mint nálunk.