Ehhez kapcsolódóan, ez például ma történt velem:
Békésen megyek Budapestről kifelé egy olyan úton, amely 70-es majd 100-as lesz (egyik M0 bekötő/városból kivezető).
Előttem egy kamion, pótkocsis, 90-el megy ahogyan kell, mondom megelőzöm.
Benézek a tükörbe, és kb. 100-150 méterre a belsőben jön egy audis. Látom is, hogy viszonylag gyorsan jöhet, ezt a külső sáv tempójához képest azért meg lehet tippelni. De mondom én magamban, hiába 2 sávos az út, mire beér, addigra kb. kész is vagyok.
Kamion 90-el, én 100-ról (ennyi a megengedett) felgyorsitok 110-re és elkezdem az előzést.
Mire a pótkocsi elejéhez érek már villog az audi, aztán dudál, majd hallom a satuzást, és nyomja a dudát.
A táv alapján, és a saját sebességem alapján olyan 180 körül mehetett a 100-as úton, és meg volt rám sértődve XD
De mivel IQ nuku emberek járnak általában ilyen kocsival, így nem tűnt föl neki, hogy szabályos előzésem közben nem tudok bele teleportálni a kamionba és nem is akarok.
De mivel egy tahó és bele állt a seggembe, így maradtam 110-en. Közben leengedtem az ablakomat, kitettem a kacsómat és mutattam, hogy kapja be a f@szomat ha nem tetszik
Mivel a sötétített audiba nem láttam be a visszapillantóból, így úgy gondoltam, hogy valami türhő hájas nyakú C-kat powerkedik megint, mondom ha belém áll még meg is csapom.
Mindegy, közben elértem elég gyorsan a kamion elejét, majd szabályosan szépen visszahúzódtam a helyemre, a külső sávba.
Aztán néztem balra, hogy "nah, milyen veréb ül ebben a germán szartaligában"-gondoltam magamban.
Erre mellém hajt egy kb. 40-es nő, aki miközben vezet, a másik kezével engem vesz a telefon kamerájával (mivel világított a vaku így szerintem éjszakai módban XD Nála bent biztos sötét volt)
Olyat röhögtem utána. El is szállt a mérgem
Elképesztő milyen emberek vannak XD
(Amúgy egyszerű matekkal ki lehet számolni, hogy mennyi ideig tart nekem megelőzni egy kamiont min. 5.5 m/s sebesség különbséggel, és kb. 100 méterről mekkora sebesség különbség kell ahhoz, hogy beérjél egy 110-el haladó kocsit ezen idő kb. fele alatt. Tippre min. 20 m/s)