Báror vagy, Auchan benzint még sose mertem tankolni.
Benzint én sem, de gázolajat rendszeresen. Semmi különbséget nem vettem észre teljesítményben, járáskultúrában vagy fogyasztásban.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Báror vagy, Auchan benzint még sose mertem tankolni.
Tudom. A carnot ciklusban a hűtéssel növeled a görbék közti területetVicces módon abban a víz volt az igazi teljesítménynövelő, az alkohol inkább csak fagyálló szerepet töltött be - bár mivel az is üzemanyag és ezért valamit hozzárakott.
Brazíliában pedig a mai napig árulnak zsír új teljesen alkoholüzemű kocsikat, a ‘prémium’ az ami benzines!
Tudom. A carnot ciklusban a hűtéssel növeled a görbék közti területet
Mai modern 1000+bar-os injektoros dízeleknèl nem mindegy az üzemanyag minősèg.Benzint én sem, de gázolajat rendszeresen. Semmi különbséget nem vettem észre teljesítményben, járáskultúrában vagy fogyasztásban.
Alkoholt motorba önteni!?*@misinator Nem igazán értem mi a bajod a mezítlábas 95-össel. Van benne kb 4% etanol. Ha a motor tömítései bírják, az ég világon semmi baja nem lesz tőle, sőt. Az alkohol kiváló tisztítószer és az ‘oktánszáma’ is nagyon magas, csak az energiatartalma alacsony. Régen még teljesítményfokozásra is használták.
A motorizált forgalom szabálysértőinek aránya (százalék) | A nem motorizált forgalom szabálysértőinek aránya (százalék) | |
Hétköznap | 2,59 | 11,13 |
Nincs ebben semmi különös.Remélem, hogy jól sikerül a beiillesztés:
Ha itt lenne Molni, meg Szőrhigginsz, hogy elszabadulna a q......d.
Pedig feketén fehéren látszik a pusztító különbség:
A fene nagy öntudatos, a város és a bébifókák megmentésével büszkélkedő bringások, rolleresek sokszorosan magasabb ívben, arányban..ööö tesznek a közlekedési szabályok betartására:
A motorizált forgalom szabálysértőinek
aránya (százalék)A nem motorizált forgalom szabálysértőinek
aránya (százalék)Hétköznap 2,59 11,13 Rengetegen megszegik a legfontosabb szabályt – Vezess
www.vezess.hu
Remélem, hogy jól sikerül a beiillesztés:
Ha itt lenne Molni, meg Szőrhigginsz, hogy elszabadulna a q......d.
Pedig feketén fehéren látszik a pusztító különbség:
A fene nagy öntudatos, a város és a bébifókák megmentésével büszkélkedő bringások, rolleresek sokszorosan magasabb ívben, arányban..ööö tesznek a közlekedési szabályok betartására:
A motorizált forgalom szabálysértőinek
aránya (százalék)A nem motorizált forgalom szabálysértőinek
aránya (százalék)Hétköznap 2,59 11,13 Rengetegen megszegik a legfontosabb szabályt – Vezess
www.vezess.hu
Feltételezem a statisztika készítői egy kalap alá vették a bébifókamentőket a kresz vizsga nélkül isibe bicózó gyerekeket, kocsmából hazafelé trükköző alkeszokat, bótba kerékpározó néniket-bácsikat is.
Nem tudom... Sajnos én mást tapasztalok kerékpáron. Olyan alapvető szabályokat se használnak nagyon sok kerékpáros hogy a kezét használja pl kanyarodásnál, elsőbbség adás (nálunk pl igaz "kicsiben" ki van téve a tábla kerékpár úton is a kerékpárosra vonatkozóan két nagyobb keresztőzésben. Nagy forgalmú ipari parkhoz vezető szakasz. Kamion stb forgalom miatt meg a cégek kérhették gondolom én. Volt már párszor belőle ügy mert azt hitte az illető hogy rá nem vonatkoznak a kresz szabályok. Mire közölte vele a helyszínelő rendőr oszt a táblát figyelembe vette e? Hát nem.... De vergődés megvolt..... utána azért mert a személygépkocsi sofőrje a biztosítón keresztül beperelte és lám megnyerte a pert. Károkozás behajtása.)Feltételezem a statisztika készítői egy kalap alá vették a bébifókamentőket a kresz vizsga nélkül isibe bicózó gyerekeket, kocsmából hazafelé trükköző alkeszokat, bótba kerékpározó néniket-bácsikat is.
Nem tudom... Sajnos én mást tapasztalok kerékpáron. Olyan alapvető szabályokat se használnak nagyon sok kerékpáros hogy a kezét használja pl kanyarodásnál, elsőbbség adás (nálunk pl igaz "kicsiben" ki van téve a tábla kerékpár úton is a kerékpárosra vonatkozóan két nagyobb keresztőzésben. Nagy forgalmú ipari parkhoz vezető szakasz. Kamion stb forgalom miatt meg a cégek kérhették gondolom én. Volt már párszor belőle ügy mert azt hitte az illető hogy rá nem vonatkoznak a kresz szabályok. Mire közölte vele a helyszínelő rendőr oszt a táblát figyelembe vette e? Hát nem.... De vergődés megvolt..... utána azért mert a személygépkocsi sofőrje a biztosítón keresztül beperelte és lám megnyerte a pert. Károkozás behajtása.)
Tehát nagyon sok kerékpáros az alapvető közlekedési szabályokkal sincs tisztában. Kéz használat....kresz tábla ismerete.... Világítás minek is az mert a szentjános bogár fényerőt elöl hátul nem igazán veszik észre .. de szerinte világít az..... sorolhatnánk még.
És sajnos ez hatványozottan igaz a rollerresekre is.
Hiedelemmel ellentétben ittasan nem biciklizhet, mivel járműnek minősül.Oktatóm szavajárása szerint a gyalogosnak és a kerékpárosnak engedélyezve van a hülyeség, kresz vizsga nélkül ittasan legálisan vehet részt a közlekedésben.
Hiedelemmel ellentétben ittasan nem biciklizhet, mivel járműnek minősül.
A rendőrség lesz*rja az más dolog.
Ez azt jelenti hogy amíg nem esel el, a rendőrség leszarja, ha elesel még meg is büntet.Nem tilos előtte alkoholt fogyasztani. Csak "kerékpározásra alkalmatlan állapotban" tilos biciklizni. Az meg az egyén belátásától és alkoholtűrő képességétől függ, hogy mi számít annak.