Kurganec-25 / Kurganets-25 (Oroszország)

Az armata, boomerang, kurganec, egyenlőre csak kirakat technika,

És még nagyon hosszú ideig ugyan is :

According the Viktor Murakhovski - "It seems that the deadline for the creation and completion of #IFV #Kurganets25 has been postponed indefinitely. The manufacturer was not able to meet the vehicle's specifications and organize the production line". #RussianArmy

• Tetszik
Reactions: ravenlord
Jó hír !!!

A Kurganec-25 nem halt meg, az állami tesztek jövőre kezdődnek, 2022 őszére pedig be kell fejeződniük.

https://iz.ru/1058372/anton-lavrov-...-boevoi-mashiny-ustanovili-sroki-gosispytanii

MAY_2702_1.jpg

Az egy közel vízszintes felület a motortér felett,mit páncélozzanak rajta agyon?
nézelődtem a fórumon, ez a marder frontja ami sokkal régebbi mint a kurganyec

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

az rendben van hogy döntött de egy egyszerű, pár centire fölé tett vékony páncéllemez megnöveli a védettséget szerintem egy gépágyú lövedék esetében jelentősen. plusz ugye semmi nem garantálja hogy mindig pont szemből látnak rá, mi van ha fentről egy ház tetőről megkínálják egy 14,5mm-es romboló puskával? ránézésre ez a páncél kb egy collos, azon azért átmegy egy rombolópuska lövedék

nézelődtem a fórumon, ez a marder frontja ami sokkal régebbi mint a kurganyec

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

az rendben van hogy döntött de egy egyszerű, pár centire fölé tett vékony páncéllemez megnöveli a védettséget szerintem egy gépágyú lövedék esetében jelentősen. plusz ugye semmi nem garantálja hogy mindig pont szemből látnak rá, mi van ha fentről egy ház tetőről megkínálják egy 14,5mm-es romboló puskával? ránézésre ez a páncél kb egy collos, azon azért átmegy egy rombolópuska lövedék
Az nem egy sima acéllap.A büdös életbe nem nyitsz fel kézzel egy olyan nagy méretű és vastag homogén acéllapot.

én nem is akarom felnyitni, az átlövéséről volt szó :D
Itt ugye valóban az anyag a kérdés, illetve annak a megmunkálása. Ha ugye acél, vas sűrűséggel, kéregedzve számolva, közel vízszintesen, vagy wolfrám, annak a karbidizált acélja, kéregedzve, nem mindegy. Ellenállásában csak anyagsűrűség tekintetében majdnem 3x-os a mutatója. Meg persze az ára is. :)