L-SAM (Dél-Korea)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 070
9 190
113
Dél-Korea 2014 júniusában rábólintott az amerikai THAAD rendszerrel összemérhető képességű, L-SAM nevezetű rakétavédelmi megoldás kifejlesztésébe.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 896
73 286
113
The launcher of the new L-SAM anti-ballistic missile system was spotted during military parade rehearsals at the Seoul Air Base in Seongnam, Gyeonggi Province.

The L-SAM, or Long-range Surface-to-Air Missile, is developed as an interceptor missile system to counter incoming ballistic missiles at altitudes of 50-60 kilometers to protect South Korean citizens and the country’s core facilities and infrastructure.
According to local media, the L-SAM interceptor is capable of intercepting incoming projectiles at high altitudes of the terminal phase, complementing the current lower-tier defense system. The South Korean military currently operates the US-made Patriot air defense system and South Korea’s Cheongung II mid-range surface-to-air missile weapon system that can engage incoming enemy missiles at altitudes up to 40 kilometers.

The deployment of the L-SAM, which can bring down incoming airborne targets at altitudes of 60 kilometers, can ameliorate and make up for the weakness of the current missile defense architecture.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 060
13 431
113

Az L-SAM (Long-range Surface-Air Missile) Dél-Korea nagy hatótávolságú ballisztikus rakétái és repülőgép-elfogó rendszere, amelyet a tervek szerint 2024-re fejlesztenek ki. A katonai szakértők és a netezők a THAAD koreai változatának hívják. Mivel a fegyverrendszer még fejlesztés alatt áll, hivatalos nevet még nem határoztak meg.

GLJoiXsuLNTnBnmE35XMwFNePzgilkCklnRdsCZr8c34bB5QrbmVptEiAySet0fISetObDk-hDOGds6lISzk7_fOKpYgjlvSndcVuAlz5mix6VPf_hjU6j1nyHieYqKyo8j5b-An3DjX-YTu2wt4gA.webp

vCYiXl8sM1qMuSfCq5kvatgRizYyZHKp5opz7IQKiIkKs5NbUwtHY44qroAo-qKSVi38MhvBjcP_zCi-W0Wtb5qvODrUDj5lK86T9r_qtykL-aJjjxdiUV8xdk07Bw13UduACOmz5QDW-yUbHl3KjQ.webp


Az L-SAM egy nagy hatótávolságú légvédelmi rendszerre utal, amelyet azért fejlesztenek ki, hogy megvédje a főbb védelmi célokat és alapvető létesítményeket az ellenséges repülőgépekkel és ballisztikus rakétákkal szembeni fenyegetésekkel szemben. Minden akkumulátor 1 többfunkciós radart, 1 bevetési irányító központot és 1 műveleti irányító központot tartalmaz. , Két repülőgép irányított rakétakilövőből és két ballisztikus rakétakilövőből áll. Nemcsak ballisztikus rakéta-elfogó rendszert fejlesztenek, hanem azt is fejlesztik, hogy egy ütegből egyszerre lehessen elfogni repülőgépeket és ballisztikus rakétákat, és erre a célra ballisztikus rakétákat (ABM) és légelhárító rakétákat (AAM) együtt fejlesztik.[2]
Vannak, akik becsmérlik az amerikai THAAD-hoz [3] hasonlítva, de valójában ez egy technológiailag igen nagy kihívást jelentő fejlesztési projekt.[4] Csökkentett súlya és térfogata jellemzi egy pályakorrekciós és helyzetszabályozó eszköz [5] alkalmazásával, amely gél típusú szilárd hajtóanyagot használ.

A projekt összköltsége megközelítőleg 970 milliárd won. 2019 decemberében befejeződött a kísérleti fejlesztés és megkezdődött a rendszerfejlesztés, és állítólag 2024-re fejeződik be a rendszerfejlesztés és megkezdődik a sorozatgyártás. Amint azt az Országgyűlés 2021. október 23-i ellenőrzése is említette, a fejlesztések állítólag 2027-28 körüli villamosítási időszakkal zajlanak.

Miután a tesztindítás sikeres volt, 2023. június 12-én az Országgyűlésben a kormányhoz intézett kérdésből kiderült, hogy az L-SAM telepítése körülbelül 2025-ben kezdődik.#



A teljes költségvetés 1,1 billió von, ebből 500 milliárd von a feltárásra és fejlesztésre, és 600 milliárd von a rendszerfejlesztésre. Hanwha a ballisztikus rakétaelhárító rendszer fejlesztéséért, a LIG Nex1 pedig a légvédelmi irányított rakétarendszer fejlesztéséért felel.Az antiballisztikus rakéta oldaltolómotorja és az antiballisztikus rakéta DACS[6], mint pl. valamint az egyes irányított rakéták robbanófejeit és rakétamotorjait a Hanwha és az Explorer kezeli. Az irányító és meghajtó eszközöket a LIG Nex1 fejlesztette ki.

Fejlesztési állapot

2009. július – A koreai rakétavédelmi rendszer koncepciója tükröződik a „2009–2020-as védelmi reform alaptervében” ##
2010. május – Hosszú távú döntés (246. közös vezérkari főnöki értekezlet)
2013. április – Technológia érettségi felmérés (Gipumwon)
2013. augusztus – Költségelemzés (Chungseong University Research Institute)
2013. szeptember – Korábbi kutatás (Konkuki Egyetem)
2014. június – Vállalkozási megvalósíthatósági tanulmány (KIDA)
2014. június - Az alapvető üzleti stratégia (tervezet) jóváhagyása (80. Védelmi és Biztonsági Bizottság)
2015. április - Kutatási-fejlesztési alapterv (tervezet) jóváhagyva (179. albizottság)
2015. május-szeptember - Kutatási és fejlesztési prototípus cég kiválasztása (a Nemzeti Kutatóintézet házigazdája)
2015. december - 2019. november – Kutatás és fejlesztés
2019. december ~ 2024 - Rendszerfejlesztés
2018. április – L-SAM tesztindítás – 1. halasztás
2018. június-július – L-SAM tesztindítás – 2. halasztás
2018. október-november - L-SAM tesztindítás - hiba
2022. január – L-SAM tesztindítás – földi lebegés teszt
2022. február – L-SAM tesztindítás – repülési teszt
2022. november – L-SAM tesztindítás – 1. célelfogó teszt
2023. május – L-SAM tesztindítás – 4. célelfogási teszt
2025 – A tömeggyártás megkezdése (várhatóan)
2027–2028 – Helyszíni telepítés (várható)
.

GDf3DQ5XYAAA8WR


Haladás követése

2018. április 1. és 27. között a Moon Jae-in adminisztráció úgy döntött, hogy az észak-koreai-amerikai csúcstalálkozó előtt lelassítja a ROK-USA közös Key Resolve (KR) és Eagle (FE) gyakorlatokat, és törölte az L-SAM. próbaindítást ugyanabban a hónapban tervezik. Elhalasztva.#

A 2018 áprilisára tervezett, de elhalasztott L-SAM repülési teszttel kapcsolatban egyes konzervatív politikai pártok azt az állítást hozták fel, hogy „fennáll annak a veszélye, hogy a KAMD hadrendbe állítása elhúzódik, mivel a tesztet elhalasztják a kormány ellenkezése miatt. Kék Ház. A Honvédelmi Minisztérium azonban kifejtette, hogy a késés inkább technikai problémák, nem pedig a Kék Ház ellenállása miatt következett be.#[7] A fejlesztésben részt vevő Hanwha nehézségeket tapasztalt a felelős meghajtó motor területén és ez azért volt, mert ez volt az első kettős impulzusos meghajtási módszer Koreában. Azt mondta, hogy sikerült. Emellett kifejtette, hogy 2018 közepén robbanás és halálos baleset történt a hanwhai üzem másik üzletéhez kapcsolódó üzemben, és az erőmű használatát leállították az ok azonosításáig és az ellenintézkedések kidolgozásáig, ami további késés a fejlődésben.

2018 júniusában és júliusában a Moon Jae-in adminisztráció tovább halasztotta az L-SAM tesztindítást, tekintettel az Észak- és Dél-Korea, valamint az Egyesült Államok és Észak-Korea közötti párbeszéd ütemezésére. Emellett elhalasztják a koreai hadsereg június 25-27-re tervezett taegeuk gyakorlatát. Továbbá úgy döntöttek, hogy felfüggesztik az Ulchi Freedom Guardian (UFG) nevű közös ROK–USA közös gyakorlatot augusztusra, és határozatlan időre elhalasztják a ROK–US Marine Corps Exercise (KMEP) júliusra és augusztusra tervezett gyakorlatát. Ennek megfelelően a katonai hatóságok attól tartottak, hogy az L-SAM fejlesztése megszakad, ha a tesztindítást tovább halasztják, ezért fontolóra vették a tengerentúli tesztelést.#

A 2019. január 19-i hírek szerint a 2018. novemberi indítási teszt sajnos meghiúsult. Mivel az eredeti, 2018. november végi feltáró fejlesztési határidő meghiúsult, elkerülhetetlenné vált a fejlesztési időszak meghosszabbítása, de mivel a probléma még a feltárási és fejlesztési szakaszban jelentkezett, a teljes fejlesztés műszaki kockázata nem komoly.

Ezt követően a feltárási és fejlesztési folyamat hivatalosan 2019 novemberében zárult le, és 2019 decemberében megerősítették a rendszerfejlesztési szerződést a prototípus 2024-ig történő kifejlesztésére. Bár néhány kritika éri, hogy jelentős késés tapasztalható, figyelembe véve azt a sebességet, amellyel Észak-Korea ballisztikus rakétafenyegetettsége egyre kifinomultabb, de úgy értelmezik, hogy van némi fejlődési lehetőség, mivel az amerikai erők koreai THAAD-ja, amely egyenértékű egy hasonló rendszerrel, már telepítve van Koreában.

2021. június 25-én a LIG Nex1 hivatalos Facebook-oldalán egy bejegyzést tettek közzé arról, hogy elkészült az L-SAM dedikált rendszer-összeszerelő létesítménye. A rendszerfejlesztés a végső szakaszhoz érkezett, a prototípusgyártás várhatóan hamarosan megkezdődik # A Honvédelmi Minisztérium által közzétett 2021-2025-ös középtávú védelmi terv adatai szerint az L-SAM tömeggyártása 2025 előtt megkezdődik.

2022. február 23-án jelentették, hogy az L-SAM első tesztindítása sikeres volt. # A prototípus indításának és repülési teljesítményének ellenőrzése céljából hajtották végre, és még nem a lehallgatási tesztelés utolsó szakasza. tényleges szimulált célpontok. Emellett a hírek szerint korai szakaszban tesztelték a Haegung továbbfejlesztett rakéta- és lézeres légvédelmi fegyverét a LAMD, a koreai nagy hatótávolságú tüzérségi elfogó rendszer fejlesztése céljából. Eközben a várakozások szerint a teszt sikere az L-SAM rendszerfejlesztést az eredetileg tervezett 2024-es évnél korábban befejezheti.

2022. február 27-én a Kék Ház hivatalosan is megerősítette az L-SAM és a LAMD tesztindításának sikerét # Ezzel egy időben a Honvédelmi Minisztérium videót is közzétett az L-SAM tesztindításáról, ill. LAMD. # Eredetileg az ilyen fejlett új fegyverek kifejlesztése szokás volt, hogy az olyan információkat, mint a helyzet vagy a teszt sikere, későn erősítsék meg, például katonai biztonság miatt, de mivel a biztonsággal kapcsolatos aggodalmak az instabil globális helyzet közepette, mint pl. háború Oroszországban és Ukrajnában, úgy döntöttek, hogy szükséges a közvélemény megnyugtatása, ezért nyilvánosságra hozták.
 
  • Tetszik
Reactions: Zaphod Beeblebrox

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 060
13 431
113
2022. október 3-án kiderült, hogy a Moon Jae-in kormányzat honvédelmi minisztériuma részt vett az L-SAM fejlesztését elősegítő macskaköves videó elkészítésében. Különösen azt fedezték fel, hogy az L-SAM-ot bemutató videó elején az Egyesült Államok Rakétavédelmi Ügynöksége (MDA) által 2017 májusában közzétett interkontinentális ballisztikus rakéta-elfogási teszt jelenetét használták fel helyette.

2022. november 22-én hírt adtak a katonai parancsnokság által megfigyelt privát tesztindítás sikeres lehallgatási tesztjéről. A tavaly februárban végrehajtott repülési teszttől eltérően ez egy tényleges célpont elfogására készült teszt volt, és állítólag mind antiballisztikus rakétákat (ABM), mind légvédelmi irányított rakétákat (AAM) indítottak.

2023. május 30-án a Védelmi Fejlesztési Ügynökség átfogó irányított repülési tesztet hajt végre, hogy átfogóan igazolja az L-SAM rendszer alapvető képességeit, az L-SAM többfunkciós radar célérzékelési és nyomkövetési képességeitől a tényleges elfogásig és a pontosságig. A folyamatot nyilvánosságra hozták, és bejelentették, hogy a ballisztikusrakéta-elfogási teljesítmény technikai érettsége végül megerősítést nyert, mivel az elfogórakéta a tervezett célmagasságon sikeresen eltalálta a célrakétát és hatástalanította azt.
  • A tervek szerint a jövőben az L-SAM tesztértékelésen esik át, 2024-ben befejezi a fejlesztést, 2025-ben tömeggyártásba kezd, és a 2020-as évek végén kerül bevetésre a hadseregben a telepítési terv szerint.
Irányított rakéta
A tervek szerint anti-ballisztikus rakétákat (ABM) és légvédelmi irányított rakétákat (AAM) fognak kifejleszteni. A részletes specifikációkat és a teljesítményt azonban még nem hozták nyilvánosságra, és az alábbi táblázatban szereplő adatok, mint például a radar észlelési hatótávolsága, irányított rakéta hatótávolsága, elfogási magasság, elfogható célsebesség és az egyidejű bevetések száma 2011 és 2014 közötti időszakra vonatkoznak a L-SAM feltárás. Ez az adat a „nagy hatótávolságú többfunkciós radarfeldolgozó eszközök kutatási projektjén” alapul, amelyet eddig végrehajtottak. referencia

Ballisztikus ellenes rakéta (ABM)

4ZiOhe5skrK8P-kWkFkGa2dmTRFoUSSts_6ZLjgJu405kRFRaSBmM-WJszfX6OiPB7jETy0KpW2p-1QdSY_MFqSAroBm5_XG1G_QCN4Cj0HzY4eEhS2XaSVilzYoc_kMOzigWhBX25B23mD0PKuZYA.webp

v6R6BZThlmyGX_6EIHcDzVq-4xymkCptOkJkKUOgb1_JU9DHyTaW1uXbOUOQInwnA854AaFHKaTxoSmFWo8OmVu1lKvD5LKMxjQ81wGpB3WjYsKJSMXBamEDDPIjbA8UdNEdMXRzt02xIWle4FEXzw.webp


ABM
Érzékelési távolság 310 km
Elfogható célsebesség Mach 8,82
intercept magasság Több mint 40 km, de kevesebb mint 70 km #
Egyidejű sávok száma 10 dolog
az egyidejű harcolók száma 10 dolog
útkereszteződés 150-300 km vagy több

Az antiballisztikus irányított rakéta észlelési hatótávja 310 km, elfogható célsebessége 8,8 Mach, elfogási magassága 40-70 km, hatótávolsága pedig több mint 150-300 km.[8] , Olyan technológiákat alkalmaznak, mint a Kill Vehicle, a DACS, a kettős impulzusos hajtómű, az egyszeres elválasztási technológia, a TVC és az infravörös képkereső. A minimális elfogási magasság 40 km-re van korlátozva, mert a THAAD-hez hasonlóan az infravörös képkereső a légsúrlódás miatt ez alatti magasságban nem használható.[9] A fúvókanyak változtatható forgócsapos tolószerkezetét alkalmazzák, amely a tolóerőt a fúvókanyak területének megváltoztatásával állítja be az égéscső belsejében található csapos szerkezettel. Az antiballisztikus rakéta indítócsöve hasonló a THAAD- hez, és melegindítási módszer.[10] Eközben az L-SAM Védelmi Minisztérium által kiadott tesztindítása és virtuális szimulációs videója szerint az ABM-et melegindítási módszerrel indítják . #

A KDDX várhatóan olyan ballisztikus rakétaelfogóval lesz felszerelve, mint az SM-3.[11] , az alábbiakban ismertetett AAM várhatóan átveszi az SM-6 pozícióját.

Légvédelmi rakéta (AAM)​


AAM
Érzékelési távolság 230 km
Elfogható célsebesség Mach 2.05
intercept magasság Akár 40 km vagy több
Egyidejű sávok száma 100
az egyidejű harcolók száma 15-20 (becslések szerint)
útkereszteződés 150-300 km vagy több

A légvédelmi irányított rakéták észlelési hatótávolsága 230 km . Az elfogásra alkalmas célsebesség 2 Mach , hatótávolsága legalább 150-300 km.[12] Ez egy nagy hatótávolságú irányított légvédelmi rakéta, amelynek célja egy membrán típusú kettős impulzusú rakéta és egy oldalsó tolóerő alkalmazása, a kereső pedig egy továbbfejlesztett Ku-Band radarkereső, amelyet a Cheongung légelhárítóra szereltek fel. javított irányított rakéta teljesítménye. Az elfogás célpontjai között szerepelnek repülőgépek, UAV-k , sugárzáselhárító rakéták és cirkáló rakéták . Ezen túlmenően, ha szükséges, fontolgatják az ellenséges ballisztikus rakéták elfogását, amelyeket az ABM-nek nem sikerült kis magasságban elfognia. Az indítócső négyzet alakú, amely az AAM-re épül a jövőben kifejlesztendő KVLS- be helyezendő föld-levegő rakétához. A közelmúltban kiadott formában úgy tűnik, hogy fel van szerelve a pontosságot javító irányító szárnyak , mint egy továbbfejlesztett mennyei ív .
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 060
13 431
113

Radar​

eb2szveYJvwBUgS3TqxgJJqMEjchcZLvzVmHNG5KhPKF9j2KfLgaoYjsTxV66XlWGSPjtQcOz0cW6pWTYzsiGnc0jOFI8OAEz_gQCye-Z28IkaCBWIRuPiy0rkz9V1VwCkZCiMg8A_R-HSBZPHCAlg.webp


A ballisztikus rakéták területén végzett keresési mód alapján az észlelési és követési távolság meghaladja a 310 km-t.[13] Ez egy többfunkciós S-sávú AESA radar. Jellemzője, hogy képes olyan összetett küldetések végrehajtására, mint a nagy hatótávolságú repülőgépek/ballisztikus rakéták célpontjainak észlelése, nyomon követése és repülőgép-azonosítás, zavaró válaszadás, valamint irányított rakétabeavatkozás (akvizíció/követés/kommunikáció) egyetlen radarral. Kerítéskeresési mód, amely a ballisztikus rakétákat úgy érzékeli, hogy nagy területet, kis szögben pásztázva észleli a ballisztikus rakétákat kezdeti felemelkedési szakaszukban, a leggyakoribb ballisztikus rakétaterület-keresési mód, valamint intenzív keresés a várható hely kiszámításával, az általuk megosztott információk alapján. ballisztikus rakéták korai figyelmeztető radarja stb. Létezik sorbaállási keresési mód, amely reagál a célpontokra, például repülőgépekre és cirkálórakétákra, és van egy repülőgép-terület-keresési mód, amely olyan célpontokra reagál, mint a repülőgépek és a cirkáló rakéták.

A Chungnam-osztályú fregattra és a KDDX-re szerelendő radar az L-SAM radar hardverét használja. FFX-B3 MFR (többfunkciós radar) néven vezették be, és olyan funkciókat adnak hozzá, mint az alacsony tengerszint feletti tengeri célpontok észlelése és követése, valamint a tengeri zűrzavar (radarzaj) azonosítása és eltávolítása a tengeren. Tekintettel arra, hogy szóba került, hogy haditengerészeti repüléssel és ballisztikus rakétákkal is lehet harcolni, várhatóan L-SAM ballisztikus rakétaelhárítók is fel lesznek szerelve.

2018 novemberében megjelent a radar prototípusa. Feltételezések szerint radarral van felszerelve egy pótkocsin, és várhatóan egy nyerges vontatóval vontatják .

Jármű​

Korábban azt feltételezték, hogy a Hyunmoo 2C TEL jármű alapján fog megjelenni , de mind a hordozórakéta, mind a radarjármű pótkocsi formátumú. referencia [14] A hordozórakéta és radarműködtető jármű gyártója még nem került megerősítésre. Maga a referenciajármű hasonló a Long Range Artillery Interceptor System Launcher-hez ( LAMD ), amelyet korábban röviden bemutattak. Referencia: Úgy tűnik, hogy a motortér a vezetőülés alatt található, hasonlóan egy tipikus teherautóhoz, nem pedig a jármű hátulján, mint a Hyunmoo 2C. Becslések szerint a TEL-t rögzítették a 75. Fegyveres Erőnapi rendezvényt beharangozó plakáton. # Ugyanebben az időben bejelentették a nagy hatótávolságú föld-levegő rakéták hazai gyártásának tervét is belföldi hajókra, és mivel bejelentették, hogy az L-SAM alapú lesz, a hajó alapú változat megjelenése is várható.[15]

L-SAM blokk-Ⅱ​

Az L-SAM folytatásaként ez a projekt egy nagy magasságú elfogó irányított rakéta (az ABM fejlett változata) és egy siklófázisú elfogó rakéta (az AAM fejlett változata) egyidejű kifejlesztése.

Az YTN-nek adott interjújában a Védelmi Felszerzési Program Igazgatóságának vezetője elmondta, hogy az L-SAM 2 fejlesztése is megkezdődik. Korea rakétavédelmi rendszerének megerősítése a koreai THAAD és Cheongung-II továbbfejlesztett változataival

2022. február 28-án a nemzeti védelmi miniszter-helyettes, Park Jae-min az L-SAM bevetésének időzítésével kapcsolatos kérdésre válaszolva azt mondta: "Célunk, hogy 2024-re befejezzük a fejlesztést", és azt mondta, hogy az L-SAM II. nagyobb területen, mint az L-SAM, Bejelentették, hogy a tervek szerint a 2020-as évek végén helyezik üzembe. #

Referenciaként a 2023 júniusában kiadott L-SAM elfogási magassága 60 km volt, de a projekt előrehaladtával a védelmi teljesítményt az eredetileg tervezett 60 km-es magasságon 100 km-re emelték. Úgy tűnik, hogy az azonnal fejleszthető tengerszint feletti magasság 2024-re 60 km, az eredetileg 100 km-es célmagasság pedig az újonnan megjelent L-SAM II fejlesztési tervében szerepel.

Médiaértesülések szerint ismert, hogy a THAAD-nek megfelelő rakétaelfogó magassággal fejlesztendő L-SAM II képes lesz a hiperszonikus rakéták elfogására a siklófázisban. # [16]

2023. április 25-én a Védelmi Felszerzési Program Adminisztrációja megtartotta a 153. Védelmi Felszerzési Program Promóciós Bizottságát, hogy megvitassa és döntést hozzon az L-SAM II projekt promóciójának alapvető stratégiájáról. Az L-SAM II-t úgy fejlesztették ki, hogy szükség szerint két típust lőttek ki: egy nagy magasságú elfogó irányított rakétát, amelynek elfogási magassága körülbelül háromszor nagyobb, mint a meglévő L-SAM, és egy siklófokozatú elfogó irányított rakétát, amely képes a hiperszonikus siklás elfogására. A tervek szerint 2035-ig 2710000000000 vont fognak befektetni. #

Az ADD szerint a THAAD osztály (150 km-es elfogási magasság), egy L-SAM technológián alapuló földi lehallgató rendszer 2029-ben kerül forgalomba .[17] A cél a hazai termelés.

Egyéb​

  • Miután láttunk egy történetet a Védelmi Fejlesztési Ügynökség által egyes katonai folyóiratokban egy szilárd hajtóanyagú, sugárhajtású hajtóműről , felmerült a feltételezés, hogy a sugárhajtású hajtóművet az L-SAM-hoz alkalmazzák egy repülőgép-elfogó változathoz. A ramjet azonban nem alkalmas extrém magasságváltozással járó föld-levegő rakétákhoz, mint ahogy a levegő-levegő rakétákhoz sem (pl. pán-európai Meteor ).[18] A fejlesztés után vita alakult ki a lehallgatási tesztelés legfontosabb kérdéséről, beleértve a tesztindításokat is, de a vita véget ért, amikor bebizonyosodott, hogy próbabombát készítettek, és elfogó teszteket végeztek a nemrégiben megjelent Cheongung PIP rakétában. lehallgatási teszt. Referenciaként köztudott, hogy ez a hamis bullet egy olyan modell, amely megosztja formáját és teljesítményét a KTSSM- mel.