LAV-25, ASLAV, LAV I/II/III, Stryker, AVGP-család

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
25 191
45 739
113
A Stryker armed with a high-power microwave weapon joins a field with two other designs equipped with turreted lasers.

stryker-leonidas.jpg
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
5 123
14 649
113
A Stryker/LAV-700 fitted with ALAS-MC 50mm turret conduct live fire exercise

FDxwm8QX0AYh9Bm
FDxwm8XXMAAgXxr"Defense Blog hírügynökség beszámol egy új, LAV 700-as kanadai páncélozott személyszállító amerikai egyesült államokbeli próbáiról. Ezt a harcjárművet a Convergence 21 program részeként tesztelik, amelynek célja az amerikai hadsereg harcképességének javítását célzó különféle kísérletek. .

A tesztek során a legújabb tornyot használták az új, 50 mm-es XM913 Bushmaster automata ágyúval. Ezt a páncélozott szállítójárművet az amerikai hadsereg ígéretes harcjárműnek tekintheti saját hadserege számára, az elöregedett LAV-25 helyettesítőjeként, amely a tengerészgyalogságnál áll szolgálatban.

51666559272_4d0a9850fb_k-2.jpg


A gyártó cég, a General Dynamics Land Systems szerint a LAV 700 BTR modern digitális vezérlőrendszerekkel, lezárt üzemanyagtartályokkal, kiegészítő páncélzattal és fokozott ballisztikai védelemmel rendelkezik.

A nagy teljesítményű hajtáslánc, felfüggesztés és összkeréktárcsafékek ikerturbós Caterpillar-motorral, hétfokozatú automata sebességváltóval és hűtőrendszerrel párosulnak, amelyeket a legszélsőségesebb éghajlaton való folyamatos működésre terveztek. Ez a beépített egység kevesebb mint egy óra alatt eltávolítható és cserélhető, még zord környezetben is. A LAV 700 maximális sebessége eléri az óránkénti 110 kilométert.

Érdemes megjegyezni, hogy nagyon valószínű, hogy a fő teszteket nem maga a páncélozott szállító hajtotta végre, hanem az új fegyvere egy 50 mm-es automata ágyú formájában. Korábban az Egyesült Államokban aktívan tanulmányozták egy ilyen fegyver lehető legkorábbi létrehozásának és páncélozott járművekre történő felszerelésének kérdését gyalogsági harcjárművek és páncélozott szállítójárművek formájában, mivel a 25 mm-es fegyverek jelenleg a LAV-nál vannak szolgálatban. -25 és a Bradley BMP elavultnak tekinthető, és nem felel meg a modern harci műveletek követelményeinek. Erről a témáról külön nagy anyagot adtunk ki ."

fordítás, Google ferdítő
 
 • Tetszik
Reactions: Pogány

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 555
3 903
113
 
 • Tetszik
Reactions: Pogány

tacticool

Well-Known Member
2015. január 12.
1 057
2 806
113
unknown.png


Ha valóban így néz ki a next gen Stryker, akkor a parancsnok és a vezető egymás mellett ül. Ergo vagy mögéjük kerül a powerpack, vagy valami kisebb helyet foglaló, új hibrid hajtásláncot kaphat, esetleg mindkettő.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
25 191
45 739
113
Leonardo DRS, Inc. announced that it has been awarded a contract by General Dynamics to provide additional Mission Equipment Packages (MEP) for Maneuver Short Range Air Defense (M-SHORAD) Increment 1 (M-SHORAD Inc. 1) systems. The contract is valued at $204 million.

Leonardo%2BDRS%2Bto%2Bdeliver%2Badditional%2Bshort-range%2Bair%2Bdefense%2Bmission%2Bequipment%2Bpackages%2B925%2B001.jpg


The Mission Equipment Package of Leonardo DRS includes XM914E1 30mm cannon, M240 7.62mm coaxial machine gun, Stinger and Longbow HELLFIRE missiles as well as Rada USA’s Multi-Mission Hemispheric Radar (MHR) and several other enabling technologies.


The US Army wants soldiers using the Stryker-based Maneuver-Short Range Air Defense (M-SHORAD) weapon to also be able to target ground threats and is seeking information about “state-of-the art” ammunition cartridges to help make that a reality...
 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby