Nem volt 80 bevethető tankjuk. Még több akkor pláne.
Vajon mennyi bevethető Chally 2-essel bír otthon a Brit Hadsereg ?
Nem volt 80 bevethető tankjuk. Még több akkor pláne.
Valami 12 db-ról olvastam korábban.Vajon mennyi bevethető Chally 2-essel bír otthon a Brit Hadsereg ?
Páncéltörő lőszere meg csak szegényített uránmagvas van.
Azért az angol hk-k fő problémája a lőszer már a 2.vh óta. C2-ek is csak a saját lőszerüket tudják használni. Hiába 120 mm-es a leo2, M1 lőszere nem jó a huzagolás miatt a C2-esknek. Lőszert meg nem sokat adtak át. Páncéltörő lőszere meg csak szegényített uránmagvas van.
A Centurion volt az egyetlen épelméjű saját tervezésük, a többinél meg érthetetlenül szembe mentek a nemzetközi, és egyébként ésszerű elvárásokkal, csak azért is alapon.
A 120 mm-es huzagolt cső kivételével miben? Igaz, azt meg akarták tartani mindenképp, mert a HESH-t nagyon fontosnak tartották.
Mellesleg az indiaiak is, ezért ők is huzagolt csövű löveget akartak az Arjunhoz.
Semmiben.A 120 mm-es huzagolt cső kivételével miben? Igaz, azt meg akarták tartani mindenképp, mert a HESH-t nagyon fontosnak tartották.
Mellesleg az indiaiak is, ezért ők is huzagolt csövű löveget akartak az Arjunhoz.
Lengyel vezérkar elvileg a szovjetizálás jelének tartja aztán azért nem pakolnak ERA-t a K2P-reVolt olyan itt a fórumon 10+ éve aki konkrétan azt írta, hogy "A reaktív páncél a gyengeség jele"
És nagy katolikusként a zsidózás vádját is el szeretnék kerülni.....(IDF vezette be az ERAt elsőnek)Lengyel vezérkar elvileg a szovjetizálás jelének tartja aztán azért nem pakolnak ERA-t a K2P-re
gg wp
Ennyire nem lehetnek idióták (gondolnám), de a lengyelek eddigi teljesítménye alapján lehetnek.Lengyel vezérkar elvileg a szovjetizálás jelének tartja aztán azért nem pakolnak ERA-t a K2P-re
gg wp
Megjegyzem,90es és a 2000es években még nem tartottak se a szovjetizálás,se a zsidózás vádjátol,mert javában fejlesztettek maguk is ERAt......Ennyire nem lehetnek idióták (gondolnám), de a lengyelek eddigi teljesítménye alapján lehetnek.
Erre a 81-es bevezetésre a ruszkiknál nem lelek adatot egyáltalán. Hamarabb fejlesztettek mint izrael (de később mint a németek elkezdtek volna a koncepcióval foglalkozni), viszont harckocsikon rendszeresítbe én nem találok más adatot minthogy Izrael volt az első.A lengyeleket mindig is az eszükért szerették....
Hát ebben az IDF-s dologban nem vagyok olyan biztos.
Az első működő ERA valamikor a 60's évek legvégén készült az SZU-ban, és 1981-es rendelettel vezették be a Kontakt-1-et.
Az IDF kb. velük párhuzamosan a saját Blazer ERA-jukat. Az IDF az első volt amely háborúban használta, 1982-ben.
De, hogy a topikhoz is kapcsolódjunk valamennyire, a franciák is fejlesztettek saját ERA-t az AMX-30-ra.
Ez volt a Brenus.
![]()
De valamiért az AMX-56 Leclerc-re az elején nem szereltek ERA-t.
Aztán XXI-nél megérkezett az ERA körbe a toronyra. Rejtett módon:
![]()
Nem értem miért nem egyből így kezdték, hiszen a tudásuk adott volt ehhez.
Megjegyzem,90es és a 2000es években még nem tartottak se a szovjetizálás,se a zsidózás vádjátol,mert javában fejlesztettek maguk is ERAt......
Calami rémlik, de lusta vagyok rákeresni. Ez még a "csodatankjuk" kornyékén volt, nem? Az mondjuk eyecandy volt.Megjegyzem,90es és a 2000es években még nem tartottak se a szovjetizálás,se a zsidózás vádjátol,mert javában fejlesztettek maguk is ERAt......

Elvileg 78ban kezdték a rendszeresitést,82re már általánosan használták.Hát ebben az IDF-s dologban nem vagyok olyan biztos.
Érdekes,de az IDF is miközben az összes többi hk-n használta (kivéve a 80as évek elején már csak kiképzésre,rendfenttartásra használt Shermanokat,de ez lényegtelen),Merkava I/II/III ERA nélkül készültek.IV viszont már szintén integráltan kapta meg.De valamiért az AMX-56 Leclerc-re az elején nem szereltek ERA-t.
A Twardykon az van, az ukránok azt mondták hasonló hatékonyságú mint a kontakt 5 vnagy a saját Knozs (vagymifasznak híjják)Calami rémlik, de lusta vagyok rákeresni. Ez még a "csodatankjuk" kornyékén volt, nem? Az mondjuk eyecandy volt.![]()
Erre a 81-es bevezetésre a ruszkiknál nem lelek adatot egyáltalán.
Mikor kezdtek ezzel a németek foglalkozni?(de később mint a németek elkezdtek volna a koncepcióval foglalkozni),
Nozs lesz az, ukránosan Nizs. Dupla/tripla rétegben egymás fölé rakva pedig Duplet (ennél összetettebb, de röviden így készül)a saját Knozs (vagymifasznak híjják)
Passz, lehet. Nekem a németek is rémlenek, de nincs az az isten, hogy megkeressem, neked meg kedvenceid a páncélosok.1981-es a bevezetési rendelet. De mivel 5 éves tervek voltak hivatalosan 1985-től lett rendszeresítve.
Nem akarok itt ezzel offolni, de kellet egy kis idő nekik mire a rendeletből, és a már létező késztermékből, széles körűen létező valóság lett.
Mikor kezdtek ezzel a németek foglalkozni?
Csak mert a szovjetek:
"Az első robbanóreaktív páncél tesztjét 1944 júniusában végezte el Szergej Ivanovics Smolenszkij, a Központi Szerkezeti Anyagok Kutatóintézet akkori moszkvai fiókjának főmérnöke. Ő tesztelte ennek a védelemnek az első rendszerét az 57 mm-es német páncéláttörő lövedékek ellen. A Szovjetunióban az 1940-es évek végén megjelentek művek ebben a témában.
Az 1960-as években a Szovjetunióban fejlesztette ki a Acél kutatóintézet által Bogdan Voitsekhovsky akadémikus vezetésével, amelyek átmennek a terepteszteken átmenő robbanó reakciópáncél prototípusait. "
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..