Mondjuk a sok szöveg mellé esetleg egy térképet felrajzolt izochrónokkal kirakhattak volna a szakértők véleményéről tudósítva...![]()
Mostantól biztosan nem ér oda 15 percen belül a mentőhelikopter egymillió emberhez Nyugat-Magyarországon
A Sármellékről Marcaliba átköltöztetett légimentőbázis miatt a 8-as főúttól észak-nyugatra eső országrész, benne közel egymillió ember került még messzebb ahhoz, hogy időben segítségére siessen a mentőhelikopter.telex.hu
Gondolom Sármellékre gondoltál.Oda talán felesleges is.
Ahogy fentebb is írtam, szerintem Sármellékre gondolt.Miért is?
A szokásos hangulatkeltő hozzáállás megint fellelhető telexéknél.Mondjuk a sok szöveg mellé esetleg egy térképet felrajzolt izochrónokkal kirakhattak volna a szakértők véleményéről tudósítva...
)Teljesen véletlenül Pér székhellyel, ami ugye Gőr mellett van.Az eddigi tapasztaltaim alapján jobb úthálózat van arrafelé, mint az ország más részében, de lehet tévedek ezért van ott és kiemelve a talán szó. Ráadásul a meglévő helikopterek is keveset repülnek.Miért is?
Ilyen szinte biztosan nem lesz.Gondolom Sármellékre gondoltál.
Ahogy fentebb is írtam, szerintem Sármellékre gondolt.
A szokásos hangulatkeltő hozzáállás megint fellelhető telexéknél.
A csávó, aki megszólalt a cikkben, egy privát légimentő céget üzemeltet. (Érdemes a Mérce cikket is elolvasni, ahol a nyilvánvalókra rá is kérdeznek...)Teljesen véletlenül Pér székhellyel, ami ugye Gőr mellett van.
Aki nem látja, hogy miért folyik a lobbizás az vak. A mérce cikkjéből ki is derül, hogy elég átlátszóan hoztak létre egy "önsegélyező" alapítványt.
A tervekben Pápa szerepel, mint végleges megoldás a nyugat-magyarországi mentésre.
Tehát a bázisok listája így alakulna: Budapest (Budaörs), Pápa, Marcali, Szekszárd, Szentes, Debrecen, Miskolc. Ezek biztosak.
A kérdés, hogy a Balatonfüredi egység költözne-e át, vagy az megmaradna.
Ha a füredi bázis megmarad, akkor azért elég komoly átfedések lennének. Ugyanakkor az Alföldön elég nagy lukak vannak a 15 perces lefedésben.
A Marcali áthelyezésre pont a Pécsről, Szekszárdra való költözés adott indokot. Ebben a leosztásban sokkal kiegyensúlyozottabb a területi lefedés.
Érdekes megközelítés lenne, ha a Honvédség is beszállna a rendszerbe. Ebben az esetben pedig nem igényelne extra mentőheli beszerzést, valamint további bázisok létesítését. Ugyanis mind Pápán, mind Szolnokon ugye üzemel honvédségi helikopter.
Szerintem ez pont logikus lenne. A honvédségi pilóták extra repülési időhöz juthatnak. 2 légy lenne leütve egy csapással.
A karbantartói háttér már rendelkezésre áll. Lehet olyan, hogy a honvédségi gépeket használják, meg olyan is, hogy vesznek oda is. 1-1 sárgát is.
Állítólag jól jönne, ha nőne a tartalék gépek száma.
@tindalos : Nem tudsz ilyen jellegű közösködésről?
A légi mentőknél van paramedic! Amúgy mentőápoló!Sziasztok! Kicsit off a téma de nem tudtam hol is lenne igazán a helye. Egy ismerősöm keres otthon paramedic tanfolyamot. Valakinek lenne tippje vagy tud ajánlani valamit? Előre is köszi!
A Fővárosi Törvényszéken február 20-án, kedden reggel folytatódott a 2020-ban történt vértesszőlősi siklóernyős-tragédia tárgyalása...
![]()
KEMMA - SiklóernyÅs baleset: a mai napon nem kerülhetett pont az eset felgöngyölÃtésének végére
A FÅvárosi Törvényszéken kedden döntenek, hogy a katonai helikopter pilótája a felelÅs-e a 2020-ban történt, vértesszÅlÅsi siklóernyÅs baleset tragédiájáért.www.kemma.hu
A mentőhelikopter 2008 július 31-én zuhant le Kiskunlacháza mellett - Ez volt a mentők legsúlyosabb tragédiája...
![]()
A kéthajtóműves gép egy hajtóművel is biztonságosan tud repülni, Hőnyi doktor is tudta ezt, így nem aggódott különösebben. A protokoll szerint ilyenkor a budaörsi bázison kell leszállniuk...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..