Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mondjuk a sok szöveg mellé esetleg egy térképet felrajzolt izochrónokkal kirakhattak volna a szakértők véleményéről tudósítva...Mostantól biztosan nem ér oda 15 percen belül a mentőhelikopter egymillió emberhez Nyugat-Magyarországon
A Sármellékről Marcaliba átköltöztetett légimentőbázis miatt a 8-as főúttól észak-nyugatra eső országrész, benne közel egymillió ember került még messzebb ahhoz, hogy időben segítségére siessen a mentőhelikopter.telex.hu
Gondolom Sármellékre gondoltál.Oda talán felesleges is.
Ahogy fentebb is írtam, szerintem Sármellékre gondolt.Miért is?
A szokásos hangulatkeltő hozzáállás megint fellelhető telexéknél.Mondjuk a sok szöveg mellé esetleg egy térképet felrajzolt izochrónokkal kirakhattak volna a szakértők véleményéről tudósítva...
Az eddigi tapasztaltaim alapján jobb úthálózat van arrafelé, mint az ország más részében, de lehet tévedek ezért van ott és kiemelve a talán szó. Ráadásul a meglévő helikopterek is keveset repülnek.Miért is?
Ilyen szinte biztosan nem lesz.Gondolom Sármellékre gondoltál.
Ahogy fentebb is írtam, szerintem Sármellékre gondolt.
A szokásos hangulatkeltő hozzáállás megint fellelhető telexéknél.
A csávó, aki megszólalt a cikkben, egy privát légimentő céget üzemeltet. (Érdemes a Mérce cikket is elolvasni, ahol a nyilvánvalókra rá is kérdeznek... )Teljesen véletlenül Pér székhellyel, ami ugye Gőr mellett van.
Aki nem látja, hogy miért folyik a lobbizás az vak. A mérce cikkjéből ki is derül, hogy elég átlátszóan hoztak létre egy "önsegélyező" alapítványt.
A tervekben Pápa szerepel, mint végleges megoldás a nyugat-magyarországi mentésre.
Tehát a bázisok listája így alakulna: Budapest (Budaörs), Pápa, Marcali, Szekszárd, Szentes, Debrecen, Miskolc. Ezek biztosak.
A kérdés, hogy a Balatonfüredi egység költözne-e át, vagy az megmaradna.
Ha a füredi bázis megmarad, akkor azért elég komoly átfedések lennének. Ugyanakkor az Alföldön elég nagy lukak vannak a 15 perces lefedésben.
A Marcali áthelyezésre pont a Pécsről, Szekszárdra való költözés adott indokot. Ebben a leosztásban sokkal kiegyensúlyozottabb a területi lefedés.
Érdekes megközelítés lenne, ha a Honvédség is beszállna a rendszerbe. Ebben az esetben pedig nem igényelne extra mentőheli beszerzést, valamint további bázisok létesítését. Ugyanis mind Pápán, mind Szolnokon ugye üzemel honvédségi helikopter.
Szerintem ez pont logikus lenne. A honvédségi pilóták extra repülési időhöz juthatnak. 2 légy lenne leütve egy csapással.
A karbantartói háttér már rendelkezésre áll. Lehet olyan, hogy a honvédségi gépeket használják, meg olyan is, hogy vesznek oda is. 1-1 sárgát is.
Állítólag jól jönne, ha nőne a tartalék gépek száma.
@tindalos : Nem tudsz ilyen jellegű közösködésről?
A légi mentőknél van paramedic! Amúgy mentőápoló!Sziasztok! Kicsit off a téma de nem tudtam hol is lenne igazán a helye. Egy ismerősöm keres otthon paramedic tanfolyamot. Valakinek lenne tippje vagy tud ajánlani valamit? Előre is köszi!
A Fővárosi Törvényszéken február 20-án, kedden reggel folytatódott a 2020-ban történt vértesszőlősi siklóernyős-tragédia tárgyalása...
KEMMA - Siklóernyős baleset: a mai napon nem kerülhetett pont az eset felgöngyölítésének végére
A Fővárosi Törvényszéken kedden döntenek, hogy a katonai helikopter pilótája a felelős-e a 2020-ban történt, vértesszőlősi siklóernyős baleset tragédiájáért.www.kemma.hu
A mentőhelikopter 2008 július 31-én zuhant le Kiskunlacháza mellett - Ez volt a mentők legsúlyosabb tragédiája...
A kéthajtóműves gép egy hajtóművel is biztonságosan tud repülni, Hőnyi doktor is tudta ezt, így nem aggódott különösebben. A protokoll szerint ilyenkor a budaörsi bázison kell leszállniuk...