Lego haditechnikai makettek/modellek

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
Szóval adott az egyszeri HTKA-szerkesztő, aki napközben dolgozgat, szabadidejében írogat, de ahogy besötétedik és elhalkul a nappal nyüzsgése perverz gondolatok ébrednek a fejében és nekiáll a paplan alatt az egeret fényezve digitális legózni!

No, ennyi beteges bevezetés után azért bízom benne, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki felnőtt fejjel ellegózgat otthon. Ugye alapból egy elég költségesnek mondható dolog ez, de szerencsére ma már gépen is lehet űzni az ipart, számos legóra kihegyezett modellezőprogramot találni az éterben, ezek közül a legegyszerűbb talán maga a LEGO által készített ingyenes Lego Digital Designer, amelynél csak egymásra kell dobálni a kockákat és kész (persze azért vannak bőven korlátai, pl. a hajlékony dolgokból nem túl széles benne a választék). Én is ezt választottam eszközömül és már tulajdonképpen két éve űzöm rajta az ipart, ami alatt szép fejlődésen ment keresztül az LDD, mondhatni megduplázódott az alkatrészpaletta és viszonylag friss legódarabkákat is felfedezni a választékban (sajnos a nagyon régieket viszont jellemzően kiszórják).

Jelenleg az alábbi rondaságon dolgozom, amelyről a hozzáértőbbek kapásból megállapíthatják, hogy ez bizony a Kiev-osztályú Baku, ami ma már INS Vikramadityaként szerencsétlenkedi be magát a hírekbe.

http://flic.kr/p/ePq5qA

Az tehát egyértelmű, hogy hajó lesz, de ez nem a vizeket fogja szelni, hanem az űrt, mivel ez amolyan neoszovjet/űrorosz rakétás cirkáló lesz, ebből pedig adódik, hogy a hordozós kezdet után inkább a Kirov irányába bővítem tovább és jól megpakolom pukkantós rakétákkal.

Egyébként akit érdekelnek az eddigi kreálmányaim, azokat <a title="itt megtekintheti" href="http://www.flickr.com/photos/grgly/">itt megtekintheti</a> (mostanáig leginkább teherautókban utaztam), illetve bátorítok minden hozzám hasonló nem éppen épelméjű legómakettezőt, hogy ossza meg munkáit a HTKA olvasókkal is.
 

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 717
2 464
113
Gratulálok GrGLy nagyon szép és ötletes dolgokat alkottál. Nehogy találkozzuk velük a boltok polcain.
sf-wink.gif
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
Én is átnéztem, nem mondom van bennük munkaóra. 
Az utolsó projekteddel nem kis fába vágtad a fejszéd :D
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 289
10 335
113
Végig néztem a galériát:

Ez nagyon kemény!

 

Gratulálok!

 

Az csak látszatra könnyű, hogy sematikus elemekkel komplex formákat felismerhetően utánozzunk! /Az utánzás szót a legnemesebb értelemben gondolom/

 

Sohase ártalmasabb hobbit!
sf-smile.gif


 

A mottó amúgy is telitalálat, így meg különös értelmet nyer
sf-wink.gif
 

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 717
2 464
113
http://www.automotor.hu/hirek/szavazzanak-hogy-ujra-keszuljenek-ikarusok-a-lego-gyarban-592170
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
Mint fentebb is látható titkos haditechnikai fejlesztésekben vettem részt. :D

Egy részét jövőre rendszeresítjük. A terv az, hogy ha támadnak, akkor megszórjuk a Lego makettekkel őket, az ellenség pedig ellenállhatatlan késztetést fog érezni, hogy játszon velük. A győzelmünk biztos és elkerülhetetlen.
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
No még egy kicsi: SBA (современное бронеавтомобиль - Modern Armored Vehicle) típuscsalád.

31205277880_362216bff6_o_d.png

30736712894_6f27671d3c_o_d.png

30737843234_b1bfc091e9_o_d.png


Ez meg itt egy MZKT-8022:
30737005984_d9f30ddcae_o_d.png
 
G

Galthran

Guest
jóféle :D én nemrég értekeztem haverral hogy kéne csinálnunk egy afféle diorámát lego járművekből. bele is ment, már rendeltem egy féllánctalpas német csapatszállítót meg egy ágyút, ő 2 tankot
 
  • Tetszik
Reactions: Terminator