Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
ezzzz , ehh , ez több opciósAkkor mondja mar meg nekem valaki hogy 6 milliardert dollarert akkor most lehet idegeskedni a mikrorepedesek miatt vagy nem kell? Mennyire lehetnek ezek idos meg hasznalt tankok?
Jó valszeg tényleg a T72 helyett lesz. Bár, ha már most létszámprobléma van a lengyel Leopardoknál, akkor pár fölöset leadhatnak. Eleve nagyon elhúzódik a lengyel Leopard-felújítási progi, mi majd a Rábában a németekkel megcsináljuk magunknak. Plusz az apró a vételárért se lenne rossz a nekik, küldhetik is tovább a pénzt az USA-ba.Inkább a Twardy helyett. Nem annyira hülyék, hogy a Leot eladják.
Jó valszeg tényleg a T72 helyett lesz. Bár, ha már most létszámprobléma van a lengyel Leopardoknál, akkor pár fölöset leadhatnak. Eleve nagyon elhúzódik a lengyel Leopard-felújítási progi, mi majd a Rábában a németekkel megcsináljuk magunknak. Plusz az apró a vételárért se lenne rossz a nekik, küldhetik is tovább a pénzt az USA-ba.
Páncélos zászloaljak a lengyel hadsegegben:Kevés még az infó, de én is arra tippelnék hogy a lengyelek a T-72 harckocsijaikat ki fogják vonni a hadrendjükből. A korszerűsítettek feltehetően maradnak még. Mondjuk nem néztem meg a lengyel hadrendet, nem tudom hány harckocsi zlj van nekik összesen. Mindenesetre a Leopárdok és ez az Abrams mennyiség, jelentős páncélos erő már.
Lengyelország megerősíti, hogy 250 Abrams tartályt vásárol SEPv3 konfigurációban
Azt írják 6 milliárd dolcsi az egész pakk amiben benne vannak a harckocsik, logisztika, kiképzés, infrastruktúra, meg a lőszer.Poland confirms buying 250 Abrams tanks in SEPv3 configuration
Polish Deputy Prime Minister Jarosław Kaczyński confirmed Wednesday that Warsaw will buy 250 M1 Abrams tanks from the United States. "We have very good news for you. Really soon, as we expect first deliveries already next year, our army will add a large number of the state-of-the-art Abrams...defence-blog.com
Páncélos zászloaljak a lengyel hadsegegben:
... => 1 új zászlóalj az épülő 19. gépesítet dandár számára (58 T-72M1).
- 2 zászlóalj az 1. varsói páncélosdandárban (102 Leopard 2A5 Leopard, 14 Leopard 2A4 Leopard);
- 2 zászlóalj a 10. páncélos lovas dandárban (116 Leopard 2A4);
- 2 zászlóalj a 9. páncélos lovas dandárban (116 PT-91 Twardy);
- 1 zászlóalj a 15. gépesítet dandárban (58 db PT-91 Twardy);
- 1 zászlóalj a 2. gépesítet dandárban (58 db PT-91 Twardy);
- 2 zászlóalj a 34. páncélos lovas dandárban (116 T-72M1);
- 1 zászlóalj a 20. gépesítet dandárban (58 T-72M1);
- 1 zászlóalj a Podhalani Lovészek 21. dandárjában, amelyet áthelyeznek az épülő 19. gépesítet dandárhoz (58 T-72M1);
Abramsok az értesulések szerint a 18. gépesítet hadostály kotelékebe tartozó 1.-be és 19.-be fognak menni
Pontosan.A kollégának nem kiképzés idejével van gondja, hanem hogy azonnal nem tudsz kiképzést kezdeni, nem így működik a dolog hogy hétfőn megvan a szerződés, kedden meg már mennek a srácok Sam bácsihoz
Nem értetted, de nem probléma.A Pzh kiképzés Németországban októbertől december közepéig tartott!Utána még kint voltak 3-4 hónapot amikor már lövegparancsnoki kiképzést kaptak!
a lényegen viszont ez nem változtat, 6 milliárd 250 abramsért .... ufff , big big big uooffff , 24 misi/hk HA ez a darabszám marad (mert hallani mást is innen onnan...) akkor az elég nagy lehúzás, még akkor is ha tényleg mindent egybeveszel , persze ha adtak mellé 1000 amraam ER-t egyből más a fekvése a dolognak de amíg nem hivatalos a teljes csomag addig személyszerint én azt mondom hogy uuufffff kösz nem
Megtárgyaltuk már miért lett ennyi ezaz első rendelésünk szerintem párszor … ne kezdjük el újra , egy ugyanilyen mennyiséget sokkal sokkal olcsóbban tudnánk már most lehívniMi az RM-nek a 24 pzh+44 Leo2a7+12 Leo2a4-ért 1,5mrd EUR-t fizettünk.... A leo2A4 4-5 misinél nem lehet több, szóval az A7+pzh ára is 20 misi felett van (és ebben nincs lőszer mert az külön tétel volt)
Dehogy. Vettunk mindenfele supportot, teljes kepzest, strukturalis atalakitast es konzultaciot stb.Mi az RM-nek a 24 pzh+44 Leo2a7+12 Leo2a4-ért 1,5mrd EUR-t fizettünk.... A leo2A4 4-5 misinél nem lehet több, szóval az A7+pzh ára is 20 misi felett van (és ebben nincs lőszer mert az külön tétel volt)
Pontosan. Szerintem ha tovabbiakat rendelunk, azok $12-14M korul ki fognak jonni (sans ha megint veszunk extra szolgaltatasokat.)Megtárgyaltuk már miért lett ennyi ezaz első rendelésünk szerintem párszor … ne kezdjük el újra , egy ugyanilyen mennyiséget sokkal sokkal olcsóbban tudnánk már most lehívni
Én úgy tudom, hogy az A5-ök is megkapják a modernizációs csomagot.Amúgy elég érdekes a Leopard 2A5-ok sorsa a lengyel hadseregben:
"Az átadás pillanatától (2014-től 2015-ig; további 14 Leopard 2A4-el együtt szerezték be őket) 105 Leopard 2A5 volt a Lengyel Páncélos Erok legmodernebb része. Ezeknek a harckocsiknak nem volt szerencséjük - először (kb. egy tucat Leopard 2A4-el együtt) a 34. Páncélos Lovas Dandárhoz küldték őket, amelynek nem volt elég katonája, hogy elfoglalja őket. A brigád rekonstrukciója során Antoni Macierewicz akkori honvédelmi miniszter elrendelte a harckocsik átadását az 1. páncélosdandárhoz, amelynek katonái voltak, de nem voltak lehetőségei enyi harckocsik tárolására vagy kiképzés lebonyolítására a legénység közelében.
Jelenleg nem tervezik ezen harckocsik korszerűsítését ..."
https://www.armadninoviny.cz/soucasnost-a-budoucnost-polskeho-tankoveho-vojska.html?hledat=budoucnost+polského
Szoval néháhy évvel azután, hogy átképezték a L2A5-re a katonákat (mikozben nem is nekik szánták), elveszik toluk azokat és átképzik oket Abramsra. Hát ez aztán atgondolt koncepció ...
Dehogy. Vettunk mindenfele supportot, teljes kepzest, strukturalis atalakitast es konzultaciot stb.
Pontosan. Szerintem ha tovabbiakat rendelunk, azok $12-14M korul ki fognak jonni (sans ha megint veszunk extra szolgaltatasokat.)
Megtárgyaltuk már miért lett ennyi ezaz első rendelésünk szerintem párszor … ne kezdjük el újra , egy ugyanilyen mennyiséget sokkal sokkal olcsóbban tudnánk már most lehívni
Lőszer - tudtommal nem is kevés - volt a megrendelésünkben. Különben szerinted az A4-ekkel jelenleg is folyó kiképzési feladatokat mivel végzik?Mi az RM-nek a 24 pzh+44 Leo2a7+12 Leo2a4-ért 1,5mrd EUR-t fizettünk.... A leo2A4 4-5 misinél nem lehet több, szóval az A7+pzh ára is 20 misi felett van (és ebben nincs lőszer mert az külön tétel volt)
A kiképzésen kívül mi kerülne lényegesen kevesebbe? Főleg akkor, ha a második zászlóalj nem Tatára kerül.Megtárgyaltuk már miért lett ennyi ezaz első rendelésünk szerintem párszor … ne kezdjük el újra , egy ugyanilyen mennyiséget sokkal sokkal olcsóbban tudnánk már most lehívni
Biztos le akarják rohanni Kalinyingrádot.El lehet mondani megint, hogy mi dobta meg ennyivel a költségeket; de szerintem a magam fajta képzetleneknek még mindig felfoghatatlan, hogy miért érte meg a lengyel barátainknak ez.
Rengeteg mindent el tudok fogadni. A belorusz határon már most mozgolódás van. Tegnapra is késő volt. De őrültség lenne Lengyelországot megtámadni. És a fehér-orosz helyzetben ők lépnek fel inkább kezdeményezőként. Ha nem lépik át a határt, akkor se Putyin se Lukasenko nem fog ellenük csapatokat küldeni.
Másfelől ha bárki megtámadná Minszket, a következő nap Ukrajnát végig égetnék az oroszok egészen a Dnyeszterig. A román barátainkat nem féltem, ők hamarabb állnának át, mintsem megtámadhatná őket Moszkva.
Szóval tényleg... Egyszer magyarázza el nekem valaki, hogy egy új típus bevezetése (megint) miért volt jó, ha már eddig is megszámlálhatatlan fajta tank van náluk? Szerintem nem csak én nem értem a 25 millát, ha ezzel hazavágják a nagyon preferált vízen átkelésüket, rövid- és hosszútávon is plusz terhet jelent és sorolhatnám, amit már előttem is oly sokszor elmondtunk.