Csak ezt nem PPP-n kell merni, mivel az a belfoldi fogyasztason alapul, lenyegeben eletszinvonalat tudsz vele merni, de tankot nem azon vasarolsz. Es 4-szer annyi penz, nem 4-szer annyi tankot jelent, mert van egy meretgazdasag is (economies of scale). Tehat ha egy zaszloalj harckocsit rendelsz, akkor Korea be sem inditja a gyartosort, vagy ha igen, akkor olyan aron, hogy inkabb nem veszel. De 4 zaszloalj miatt mar szivesen beinditja.
Vegyes mix tema: miert ne vennenk mas szovetsegestol is USA-n kivul? Vagy sajat magunk gyartjuk, vagy szovetsegestol veszunk. Persze csak olyantol aki nem akar a NATO helyett (helyettunk) mas katonai szovetseget (europai kozos hadsereg, pesco,... egyeb hulyesegek) szervezni. Amig a nemetek nem akartak kihatralni a nato-bol addig toluk is vettunk. A nato-ban vannak szabvanyok es vannak logisztikusok, nem gond ha tobb allamtol is van fegyvered. Arrol nem is beszelve, hogy mar csak azert is veszunk Koreatol, mert meg az USA sem tud olyan utemben gyartani uj tankot, amilyenben mi szeretunk vasarolni
Ukran merleg: engem nem zavart, hogy a kormany odaadta nekik a regi vacak T-72-eseket. Vegulis azokat a tankokat azert epitettek regen, hogy az oroszokat lojek vele. Azok a tankok most boldogan mennek a "tankmenyorszagba", a bennuk meghalt banderistakert meg nem faj a szivem. Ellenben az mar nem tetszik, hogy modern Krab-okat is adott a kormany az ukranoknak, megha most gyorsan potoljak is, mert azok Lengyelorszagot kellene hogy vedjek. Epp ezert irtam fenn, hogy bukott mar bele abba lengyel kormany, hogy a hadseregnek nem jo dontest hozott, szerintem megint megbuknak. Igazabol itt az a helyzet mint nalatok: a korrmany rossz, de az ellenzek meg rosszabb, mit lehet tenni?
Es meg egy valami: ha azt nezitek, hogy honnan indult a ti haderofejlesztesetek es honnan a mienk, akkro szerintem ti tobbet fejlodtetek az utobbi 1-2 evben aranyosan mint mi, meg akkor is amikor megerkezik az 500 himars.