Az első 10 lengyel K2 kigurul a gyárból.
Kiváncsi vagyok mennyi idő áthajózni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Pontosabban a gyár raktárából - ez az a tíz darab, ami eredetileg a kóreai hadsereg számára volt gyártva a Batch III keretében:Az első 10 lengyel K2 kigurul a gyárból.
Egészen pontosan 288 rakétaveto és 23-ezer rakéta valamivel 6,12 milliard dollárrét.
A kóreaiak hajlandóak lengyel Jelcz 8x8 álvázra és a lengyel BMS TOPAZ tuzvezeto rendzerre integrálni.
No igen, azért ott nem tartanak, hogy 10 SPH gyartananak le par hét alatt.Pontosabban a gyár raktárából - ez az a tíz darab, ami eredetileg a kóreai hadsereg számára volt gyártva a Batch III keretében:
Érdekes, hogy mint ezek, mint a továbbiak ( Batch IV ) kóreai DV27K motorral fognak futni, nem némettel ...
A sajàt drón fejlesztéseik legalábbis felderítő drón szintjén kifejezetten jólnak mondhatók.@PavolR Én pont még drón vonalon gondoltam gyengének a Lengyel vásárlást. Überdurva az 500mrls... de célpont is kell nekik.
Aztbüdösjókutyaúúúúúúúúúúristen.......Csak nagy hirtelen összeszedtem, mi érkezik a következő években.
Légierő
- 32 x F-35A vadászbombázó
- 48 x FA-50PL könnyű vadászbombázó
- 96 x AH-64E harci helikopter
- 32 x AW149 többcélú helikopter
- 5 x C-130H szállítógép (használt, ex-USAF)
- 24 x Bayraktar TB2 csapásmérő drón
Légvédelem
- Patriot PAC-3 (4 radar, 16 indító)
- CAMM (2 radar, 6 indító)
Szárazföldi erők
Kihagytam valamit?
- 180 x K2 tank
- 820 x K2PL tank
- 250 x M1A2 SEPv3 tank
- 116 x M1A1 SA tank (használt, ex-USMC)
- 212 x K9A1 önjáró löveg (és további 460 K9PL)
- 20 x M142 HIMARS rakéta-sorozatvető (további 500-ra engedély kérve)
- 288 x K239 rakéta-sorozatvető
Miecznik fregattokat.Csak nagy hirtelen összeszedtem, mi érkezik a következő években.
Légierő
- 32 x F-35A vadászbombázó
- 48 x FA-50PL könnyű vadászbombázó
- 96 x AH-64E harci helikopter
- 32 x AW149 többcélú helikopter
- 5 x C-130H szállítógép (használt, ex-USAF)
- 24 x Bayraktar TB2 csapásmérő drón
Légvédelem
- Patriot PAC-3 (4 radar, 16 indító)
- CAMM (2 radar, 6 indító)
Szárazföldi erők
Kihagytam valamit?
- 180 x K2 tank
- 820 x K2PL tank
- 250 x M1A2 SEPv3 tank
- 116 x M1A1 SA tank (használt, ex-USMC)
- 212 x K9A1 önjáró löveg (és további 460 K9PL)
- 20 x M142 HIMARS rakéta-sorozatvető (további 500-ra engedély kérve)
- 288 x K239 rakéta-sorozatvető
Miecznik fregattokat.
De szerintem a 820 k2pl és a k9pl-t húzd le, mert csak 2026 után lesz kész a gyár. Az Apache sincs aláírva.
AS21 a Vas Hadosztály tesztjein
https://zbiam-pl.translate.goog/as2...tr_sl=pl&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc
Mariusz Błaszczak miniszterelnök-helyettes és védelmi miniszter október 20-án a közösségi médián keresztül tájékoztatott arról, hogy megkezdték a Hanwha AS-21 gyalogsági járművek harci tesztjét a 18. gépesített hadosztály katonái.
Ahogy Mariusz Błaszczak rámutat - Optimális megoldásokat keresünk a gépesített csapatok megerősítésére. Az elsőbbség a Borsuk gyalogsági harcjármű, amelyet hamarosan a 16. hadosztályban tesztelnek. A koreai IFV AS-21 kiegészítőjének tekinthető, és most kezdték el tesztelni az Iron Division-nál.
A dél-koreai IFV-t már több hónapja e kategória „nehéz” járműveként jelölték meg a lengyel hadseregben. A közzétett információk szerint a "polcról" történő vásárlás egy kisebb tételnyi járműre vonatkozna, amely a 18. gépesített hadosztályhoz kerülne, és a fent említett taktikai egyesület számára rendelt M1A2SEPv3 harckocsikat támogatná. Valószínűleg körülbelül négy gépesített zászlóalj felszereléséről van szó.
Az elmúlt hetekben Lengyelország egymás után írt alá új szerződéseket a Koreai Köztársaság ipara által gyártott fegyverek vásárlására. 48 db FA-50 Fighting Eagle sugárhajtású vadászrepülőgép, 180 db K2 harckocsi, 212 db K9A1 ágyús tarack, 288 db K239 Chunmu tüzérségi rakétarendszer-vető vagy meg nem nevezett számú K4 automata gránátvető található. A következő években várhatóan folytatódik az együttműködés, többek között további harckocsik és ágyú-tarackok licenc gyártásával.
Csak annyi hozzáfűzni való, hogy a C-130-asok egymást váltják. Azaz ez gyakorlatilag egy 5 gépes képesség fenntartása. Ott lesz még egy külön beszerzési program!A már most ott lévő nyugati cuccok (mármint az ütősebbek):
Légierő
- 48 x F-16C/D vadászgép
- 16 x M346 gyakorlógép (ebből 4 még érkezőben)
- 5 x C-130E szállítógép (használt, ex-USAF)
- 8 x S-70i Blackhawk (ebből 4 még érkezőben)
Szárazföldi erők
- 249 Leopard 2 (A4, A5, NJ, PL, PLM1 változatban, egy része használt)
Haditengerészet
- 2 x Oliver Hazzard Perry osztályú fregatt (használt, ex-USN)
- 4 x SH-2G Super Seasprite helikopter (használt, ex-USN)
- 74 x Naval Strike Missile partvédelmi rakéta (egy század)
És ami az előbb lemaradt az újonnan érkező cuccokból:
Haditengerészet
- 4 x AW101 Merlin helikopter
Off és uff...Borsuk ami ugyan csak 30 mm-es!