K2PL - Rewolucja w polskich Wojskach Pancernych [ANALIZA]
Polska odebrała już pierwszą dostawę czołgów K2 z Republiki Korei. Na razie dostarczono 10 wozów, a do 2025 roku ma to być łącznie 180 maszyn. Obecna konfiguracja czołgu K2 jest jednak zbliżona do koreańskiej. Prawdziwą rewolucję ma przynieść dopiero opracowanie wersji K2PL, dostosowanej w pełni...defence24.pl
Nem tudom, hogy a szerző miért gondolja, hogy egyszerűbb két kis lőszertárolóra tolóajtót helyezni, mint egy nagyra. Szerintem pont fordítva van. Akkor lehet úgy, mint az Abrams-nál. Egyik szárny a másik elé, másik az egyik elé tud csúszni. De két kicsinél hogyan? A vezető helyére csúszna?Hmm, ezek szerint a tartalék lőszer itt sincs valami jól elhelyezve.
Azt sem értem, hogy a kompromisszumos verziónál, hogy gondolja, hogy kiegészítő páncélozás kerül körbe a járműre, de nem kap plusz egy görgőt. Gondolom nem viccből terveztek a max verziónak plusz egy hetedik görgőpárt a koreai mérnökök.
Nekem ez a cikk eléggé álmodozásnak tűnik. Viszont az egyértelműen kiderül belőle, hogy a jelenlegi K2 viszonylag gyengén védett.