Lengyel haderőfejlesztési program (2032) és hadiipar

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 812
7 739
113
A lengyel páncélos iparnak lesz mindenesetre munkája, mert a Borsuk mellett azért a ukrán harcokba átadott Krabokat is pótolni kell. Ráadásul ott a Leo2A5pl2 modernizáció is, amelyet tavaly mutattak be, arra is fel kéne hozniuk egységesen a flottát, bár szerintem a A4-esek mennek Ukrajnába és a modernebb változatokat upgradelik. De lehet, hogy azokat sem..
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
3 796
9 651
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
31 451
60 029
113
Hanwha to Integrate Polish C2 Systems into Chunmoo MRLs ...

South Korean defence contractor Hanwha has agreed with Polish IT manufacturer WB Group to buy command-and-control (C2) systems for the K239 Chunmoo multiple rocket launchers (MRLs) ordered by Poland in November 2022, Hanwha announced on 23 February 2023.

The Polish procurement contract for the systems, signed in October 2022, stipulates that WB Group’s TOPAZ combat C2 system and FONET digital communications platform, plus associated radios, will be integrated into the weapon systems. In addition, the K239s will receive an 8×8 truck from Polish manufacturer Jelz as the carrier vehicle.

The first batch of 18 Chunmoo systems is to be delivered to Poland later this year.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
31 451
60 029
113
A Honvédelmi Minisztérium kijelenti, hogy folytatja a WR-40 Langusta beszerzését...

11369798434_543437c3b2_b.jpg


 
 • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
23 547
91 467
113
A borsuk program jövője
In his speech, the head of the Ministry of National Defense provided new, important and, for some reasons, surprising information on the development of the Borsuk family.

“I want to share with you another piece of good news: yesterday, the Technical Modernization Council approved the project, which will also be entrusted to Huta Stalowa Wola, the project of preparation, and then preparation of production, of an infantry fighting vehicle heavier than Borsuk. It will be an infantry fighting vehicle, which will consist of two basic elements: the Krab chassis, which is produced at HSW, and the remotely controlled 30 mm turret system, which will go to Borsuk, but also to this heavier version. This heavier version will be the basic equipment for the 18th Mechanized Division, so it will cooperate with the Abrams, which will be equipped with the 1st Armored Brigade of the 18th Mechanized Division this year."

Na a lengyelek úgy néz ki nem vesznek Redback-et.
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 241
2 070
113
A lengyel páncélos iparnak lesz mindenesetre munkája, mert a Borsuk mellett azért a ukrán harcokba átadott Krabokat is pótolni kell. Ráadásul ott a Leo2A5pl2 modernizáció is, amelyet tavaly mutattak be, arra is fel kéne hozniuk egységesen a flottát, bár szerintem a A4-esek mennek Ukrajnába és a modernebb változatokat upgradelik. De lehet, hogy azokat sem..
elvileg pedzegették arra felé, hogy a 2 leendő és végleges típus között nem lesz bent a Leo.... ennek az lehet az alapja, hogy a Leo 2 PL verzió az a csigánál is lassabb tempóval készül, s szerintem ezen a programon rágtak be a németekre és indult az Abrams/K2 beszerzés az orosz agresszió miatt erőteljesen felgyorsítva (mivel például a K2-ről már valahol 2019 körül megindultak a tárgyalások a Koreaiakkal)