Tudod itt Magyarországon nem tekintenek messiásként az USA-ra (azt sem értik sokan, hogy a lengyelek miért húznak annyira hozzájuk*). Ha megkérdezed az embereket, hogy ki az ország természetes szövetségese, akkor senki nem fogja az innen majd 8000km-re egy másik kontinensen lévő USA-t mondani. Sokkal inkább fogsz Németországot vagy Oroszországot hallani. Persze azt senki nem tagadja el, hogy az USA jelenleg a szövetségesünk, de ezt senki nem gondolja egy magától értetődő természetes dolognak.Vettem a faradsagot es megkerdeztem a velemenyeteket mert raertem epp. Kivancsi voltam, miert nem sikerult a lengyel kulugynek evek hosszu probalkozasa soran meggyozni titeket, hogy maradjatok a NATO oldalan, ne csatlakozzatok a nemetek altal szervezett uj katonai szovetsegehez. Erre kiderult, hogy ti meg csak nem is tudtatok rola, hogy szinte az osszes V4-es talakozon ez volt a fo tema, nem az ami a magyar sajtoban lejott, miszerint megegyeztunk, hogy tovabbra is imadjuk egymast. Erre kaptam par ertekelheto valaszt es rengeted ragalmat, hogy mi csatlosok vagyunk, meg kutyak. Erre felhivtam a figyelmet, hogy talan azert nem tudjatok elkepzelni, hogy 2 orszag valoban szovetseges, mert az utobbi evszazadokban nem igazan volt senki sem aki oszinten szovetsegeskent tekintett volna ratok (nemetek ,oroszok, torokok, tehat mindegyik szovetsegesetek csak irtott titeket). Mentoovet dobtam, adtam egy eselyt hogy megmagyarazzatok, hogy miert tartotok minket csatlosnak, mert mast nem ismertek. Az eredmeny csak tereles, tereles, tereles es meg tobb hamis allitas. Hat en megprobaltam. De kozben mindegy, a nemet projekt megbukott, az USA atvette Nemetorszag iranyitasat.
*Na jó a mentségetekre szóljon, hogy eddig ők az egyetlen szövetségesetek az elmút bő 100 évben aki nem baszott át amint valós dolgot is kellett volna tenni értetek a szavakon túl. Bár még nem is kellett semmit tenniük a szavakon túl.