Lengyel haderőfejlesztési program (2032) és hadiipar

Kezd elfogyni a pénz

Kezd elfogyni a pénz
Nagyon jó cikk.
Ugyan arra a következtetésre jutottak F35-el kapcsolatban mint itt már többen:
“One needs to ask a question: does it not place Poland in a role of an entity that only operates the aircraft, with all servicing and maintenance being left in the hands of the ally? What degree of decisionmaking will still be available to Poland when it comes to those jets, and what would be the level of independence?”

Ez érdekes, mert szerintem a fő bővítés a Borsuknak szól. Azzal lettek most kész, és piszok sokra van szükségük belőle.

Kezd elfogyni a pénz
Ez egy 2019-es cikk. ;) Azaz régebbi, mint ez a topic. :cool:

Ha megnézed a korábbi híreket az 100as éves kapacitásról, ezt is 10 év legyártani. És még nincs kész gyártósor.
A 100/év az nem új plusz kapacitás lenne?
De különben ez teljesen rendben is van. A mi Lynxeinket is csak 2029-ig kell legyártania a RM-nak.
Én arra akartam célozni, hogy nem kell meglepődni, ha végül nem ennyi lesz.

Lengyel katonai források alapján a lengyelek akár le is mondhatnának a K2PL-rol az Ambramsok javára:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

---------------
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
erről szólj a koreaiaknak is, mert ott most épp úgy tudják hogy hamarosan indul a gyártás:
https://defence24.com/industry/a-polish-korean-consortium-for-tanks-is-to-be-launched-soon

• Tetszik
Reactions: aquarell
A 100/év az nem új plusz kapacitás lenne?
De különben ez teljesen rendben is van. A mi Lynxeinket is csak 2029-ig kell legyártania a RM-nak.
Én arra akartam célozni, hogy nem kell meglepődni, ha végül nem ennyi lesz.
Én úgy gondolom eddig nem volt kapacitás, mert nem gyártottak.
És persze simán lehet majd több is. Majd meglátjuk mit tárgyalnak a koreaikkal, mert ugye az Abrams mellé a 18. Hadosztályba nehéz IFVt terveznek.

Mert a Borsuk nem vicc? :)
Oké, a magyar hadipar ilyet sem tudna önállóan létrehozni, de azért nem annyira csúcs harcjármű...
Háátöö..
Nagyon nem!
A Borsuk tornya egy olyan 30-as automata torony, amelyet a saját igényeik szerint fejlesztettek, mert a Hitfisttel nem voltak megelégedve.
Ha pedig úgy rendelték meg, hogy legalább olyan jó, mint amilyen az volt, akkor azért nem olyan lebecsülendő!
Ne feledd a németek még mindig szenvednek a RCT-30-cal a PUMA-n!
Ha meg nem lett tökéletes, akkor meg nem rendelik meg. Ugyebár erre fogják átszerelni az összes IFV-t, APC-t.
Emellett összehoztak egy olyan alvázat, ami egy elfogadható védelmet biztosít, ami mellett még úszóképes is.
Gyakorlatilag a 2. olyan IFV (lehet, hogy az első), amelyik szériagyártásba kerül, úgy, hogy gumihevederrel van felszerelve.
Hja és ne feledd, hogy ez kész van!
Ha egy védettebb verziót akarnak belőle, az sokkal egyszerűbb lesz, mintha 0-ról kellene tervezni.