Leopard 2

Maga az EMES-15 álllítólag maradt ugyan az mint az A4-ben, noha van belőle modern változat. Mi az A7+- al egy modernt kapunk de az A7V állítólag nem.
Tehát azt állítod , hogy 35 éve a Németek olyan célzókészüléket alkottak hőkamerával , távmérővel etc. , hogy nem csak most de uszkve még 30 évig jó lesz ? Hubazzeg ez oszt komoly !

Maga az EMES-15 álllítólag maradt ugyan az mint az A4-ben, noha van belőle modern változat. Mi az A7+- al egy modernt kapunk de az A7V állítólag nem.
Kevered a PERI R-17-tel. Abban lesz nagy eltérés a két alvaltozaton belül. A német nem ugyan azt kapja, mint a katari (R-17A3-at az RTWL-el szemben). Ebben a legfontosabb különbség a lézertávmérő, amellett, hogy a fej tükör ház is jóval nagyobb, ami más képességek javulását is előrevetíti.
Az EMES az egybe épített ATTICA hőkamerával, új lézertávmérővel más, mint az A4-es ugyanilyen nevű, ugyanilyen felépítésű és optikai képességeit tekintve ugyanilyen műszere.
A Leopard 2 felépítése nem változott, de műszerezettsége megújult. A fő eszköz maradt optikai, de képe megjeleníthető digitálisan.
A Lynx ezzel szemben digitális képet használ elsődlegesen, ezért beszéltünk már erről korábban.

Ebben teljesen igazad van, de az árcédula képességet is tükröz. Már ha nem olyan gondolkodású ember vagy, hogy csak a nevet kell megfizetni a 30.000 forintos Adidas cipőn a kínai 10.000 Forintos is ugyanazt tudja...
ja, viszont nem vagyok olyan hülye, hogy 30 e-ért Adidast vegyek, ha már van annyiért ASICS is... ez mindenre, hadiiparra is vonatkoztatható.

Kevered a PERI R-17-tel. Abban lesz nagy eltérés a két alvaltozaton belül. A német nem ugyan azt kapja, mint a katari (R-17A3-at az RTWL-el szemben). Ebben a legfontosabb különbség a lézertávmérő, amellett, hogy a fej tükör ház is jóval nagyobb, ami más képességek javulását is előrevetíti.
Az EMES az egybe épített ATTICA hőkamerával, új lézertávmérővel más, mint az A4-es ugyanilyen nevű, ugyanilyen felépítésű és optikai képességeit tekintve ugyanilyen műszere.
A Leopard 2 felépítése nem változott, de műszerezettsége megújult. A fő eszköz maradt optikai, de képe megjeleníthető digitálisan.
A Lynx ezzel szemben digitális képet használ elsődlegesen, ezért beszéltünk, már erről korábban.
Nem keverem.

Tudatlanságod csak feltűnési viszketegsegeddel párosul.

Az EMES része a hőkamera, és egybe van építve a lézertávmérővel.
Mesélj már okoska, hogy nem változtak ezek az elmúlt harminc évben?
Az EMES 15 maradt, "csak" a körítés változott. Az EMES 15 moduláris felépítésű mint az egész harckocsi.

EMES15.jpg

Bocs, de miért lenne jobb ebben az esetben?
a Leo tornyában lévő pont ugyanúgy elszeparált....egyébként meg lehet a legénység túléli csak a tank lesz kuka...
ugyanakkor egy olyan környezetben ahol esélyes a top attack, a Leo2 még mindig megthetei, hogy akkor csak a testbe rak lőszert...megjegyzem a Leo2A7 hullja állítólag ugyanazt a védelmet tudja mint a torony (szemből)...szóval jelenleg az a helyzet, hogy ami átmenne a testen az átmenne a tornyon is...
Sajnos nem lehet harc közben tölteni a testből, nem fér hozzá a töltő.
Viszont a Leopard 2 hatásos célfelülete kisebb, mint az M1-é.
A lőszer is fele akkora helyet foglal fentről nézve.
Az is igaz, hogy a felülről támadó eszközök rohadt pontosak, a torony tető közép jó célpont.

• Tetszik
Reactions: fip7 and Pogány
Sajnos nem lehet harc közben tölteni a testből, nem fér hozzá a töltő.
Viszont a Leopard 2 hatásos célfelülete kisebb, mint az M1-é.
A lőszer is fele akkora helyet foglal fentről nézve.
Az is igaz, hogy a felülről támadó eszközök rohadt pontosak, a torony tető közép jó célpont.
De hozzáfér. Honnan veszitek et a hülyeséget?

De hozzáfér. Honnan veszitek et a hülyeséget?
Stabi be van kapcsolva, a torony forog. Ezért a toronyból nem tudsz kinyúlni az álló testből kivenni egy lőszert.

• Ez biztonsági rendszabály is, és nem találsz olyan töltőt, aki ezt megszegné.
  • Meg fizikailag sem nagyon kivitelezhető, mert (az A4-ben) a torony forgatás hidraulikus rendszere van a töltő előtt, ha a cső előre áll. Az A7-nél ugyanez elektromechanikus változatban.
  • Mindezeken túl a töltő előtti padlón van rögzítve a géppuskák tartalék lőszer készlete, ami álló helyben, lekapcsolt hidraulika és kikapcsolt torony esetén is akadályozzná a gránátok kivételét.

Fentiek miatt torony 3 óra állásnál szokták be-, Illetve átmálházni a gránátokat az alsó lőszer tároló rekeszből Leopard 2-es harckocsikon.

Én így hallottam.
;)

Stabi be van kapcsolva, a torony forog. Ezért a toronyból nem tudsz kinyúlni az álló testből kivenni egy lőszert.

• Meg fizikailag sem nagyon kivitelezhető, mert (az A4-ben) a torony forgatás hidraulikus rendszere van a töltő előtt, ha a cső előre áll. Az A7-nél ugyanez elektromechanikus változatban.
  • Mindezeken túl a töltő előtti padlón van rögzítve a géppuskák tartalék lőszer készlete, ami álló helyben, lekapcsolt hidraulika és kikapcsolt torony esetén is akadályozzná a gránátok kivételét.

Fentiek miatt torony 3 óra állásnál szokták be-, Illetve átmálházni a gránátokat az alsó lőszer tároló rekeszből Leopard 2-es harckocsikon.

Én így hallottam.
;)
Ha hazaértem majd megmutatod képen nekem ezt a rendszet ami a töltő előtt van. Abban prsze igazad van, hogy fixálni kell a tornyot ha onnan pakol át a töltő, mert balesetveszélyes.

Csak, hogy elejét vegyem a hülyeség újbóli terjedésének, a lőszertároló pár fokos szöget zár be a harckocsi kereszttengelyével, ez nem akadálya a dolognak:
Leo-MAINT-2.jpg
Persze csak ha nem hiszünk jobban a rajzoknak mint a képeknek!

• Tetszik
Reactions: endre

Én így hallottam.
;)

igazából van 1 óriási különbség a Leo2 és az M1 lőszer átpakolászása között

az M1-ben ahhoz, hogy átpakolj a parancsnok háta mögötti tárolóból ahhoz konkrétan odébb kell tessékelni a pk-t...vagyis a pk átpakolás közben nem tudja ellátni a feladatát....

a Leo2-nél viszont attól, hogy fixálod a tornyot magát az átpakolást a töltő el tudja végezni, és a pk is el tudja látni a feladatát.... mondjuk tud közben célt keresni....és ha talál valamit, akkor nyilván rögtön abba lehet hagyni a pakolást és lehet a cél leküzdésre koncentrálni