Nem is értem, miben különbözik ez attól, hogy adott állam a maga elképzelései szerint teszi ezt egy általa vásárolt géppel, vagy az egyetlen amerikai gyár csinálja Amerikának?
Ez egy nagyon fontos különbség!
Ugyanis ha adott felhasználó nem gyári javító csomagot vásárol az mindig valamilyen problémát jelent.
Vagy a javító csomaggal nem elégedettek vagy magával a gyári támogatással.
És én ezt csak a Leopárd esetén figyeltem meg!
Ott egyrészt mindig fölmerült a páncélzat drasztikus javításának az ígénye. (Magyarán gond van vele)
A másik pedig az, hogy az esetek elég nagy részében nem gyári megoldás született.
És azért például Szingapúrra nem lehet azt mondani, hogy ne lenne pénzük a gyári csomagra, mégsem azt választották.
Vagy, hogy a svédekben és a spanyolokban fölmerült egy a gyáritól páncélzatban eltérő változat létrehozásának az igénye, nem is kevés pénzért, az is jelent valamit.
Ellenben az M1 eseket nem szokták maszekba kendácsolni, ahogy a Leclerc-et is lényegében gyári csomaggal pimpelgette az Emirátus.
De az orosz tankokat is főleg gyári csomaggal heftöli akinek van rá lehetősége.
Ha a németeknél ez máshogy van, akkor az valami komoly problémát jelent. Szerintem.
Igen és pusztul is belőle szépen minden háborúban ahol részt vesz, mert harckocsi és lesz belőle veszteség.
A harckocsi fogyó eszköz ebben egyet értünk.
Az viszont, hogy miben pusztul el, nem mindegy.
Én néztem annó a videókat (több volt, mint most) hót mezei Konkurs végzet a török tankokkal. Egyszerűen nevetséges volt!
Ellenben amit az M1-esek kibírnak néha az megsüvegelendő.
Vagy amit a reaktív téglás ruszki tipusok, vagy az Izraeli Merkavák.
Én elhiszem, hogy a KWS II utáni tankjaik sokkal jobbak.
Csak én ezt szeretném látni! Azt tartom bizonyítottnak amit látok ! (Vagy hiteles teszt doku van róla)
Ez a legnagyobb baj amúgy. 20 millió eurós tankokból nem lehet sokat venni.Örülök, hogy 44 darabra a németek léptek, bár tudod, hogy mennyire kevesellem ezt.
Ez nálunk gazdagabb országoknak is gond. Nem, hogy nekünk.
Bár direkt nem akarom a beszélgetéseket felfűzni a magyar beszerzésekre. Azokról megtartanám magamnak a véleményemet.