Leopard 2

Szétszedett Holland Leo2 A5 mint koncertdíszlet. (szép nagydarab vas az az L55-ös löveg!)

leopard_2a5_nl_02.jpg

leopard_2a5_nl_03.jpg

leopard_2a5_nl_05.jpg

leopard_2a5_nl_01.jpg

leopard_2a5_nl_04.jpg

MBT Advanced Technology Demonstrator (Rheinmetall)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Szétszedett Holland Leo2 A5 mint koncertdíszlet. (szép nagydarab vas az az L55-ös löveg!)

Ha A5 változat, akkor L44-es a löveg, de én úgy emlékszem, hogy a hollandoknak A6- verzóik voltak, az viszont L55-ös valóban. És vajon ki lépett fel a koncerten? Justin Bieber?:-)))

<blockquote rel="rudi">Szétszedett Holland Leo2 A5 mint koncertdíszlet. (szép nagydarab vas az az L55-ös löveg!)

Ha A5 változat, akkor L44-es a löveg, de én úgy emlékszem, hogy a hollandoknak A6- verzóik voltak, az viszont L55-ös valóban. És vajon ki lépett fel a koncerten? Justin Bieber?:-)))</blockquote>

Itt a löveg egy másik nézetből:

leopard_2a5_nl_80_of_87.jpg

Bár a korlát pont belelóg, de az látszik hogy azt írják hogy 6,6 m hosszú - vagyis L55-ös.

A töltényűrrel együtt?
Felőlem lehet A5 L55-tel is csak azt akartam megjegyezni, hogy ha holland akkor A6, ha L44 akkor nem A6. És ha holland akkor már lehet, hogy finn...
Továbbra sem tudom a fellépőt?! Tippelek! Korda Gyuri/Balázs Klári hollandul énekelt!

Harckocsi páncélzatok bővebben, nem csak Leo2.
https://www.youtube.com/watch?v=4GG7iXZdYbg

Nem mintha a 120/L55-el nem lehetne bármit kilőni :-)
De várható volt, hogy lépni fognak már valamit, mert a 120-as kaliber fejlesztési potenciálja már jelentősen ki lett merítve.
Ami érdekes, hogy a 140 mm-s helyet a 130 mm-s kalibert választották.
Lehet meg akarják hagyni a kézi töltés lehetőségét?
Illetve az oroszok is 130 mm-ben gondolkodnak, bár nekik hajóágyúban is van 130 mm-s.
(Igaz a hadihajókon teljesen másfajta ágyúk vannak, mint a harckocsikon)

Szerintem a 152 mm-s az a tüzérségi ágyújuk.
De aztán lehet volt hasonló kaliberű harckocsi ágyújuk is, bár én annak sok értelmét nem látom.

...Ami érdekes, hogy a 140 mm-s helyet a 130 mm-s kalibert választották.
Lehet meg akarják hagyni a kézi töltés lehetőségét?...

Van a cikkben egy fotó az új lőszerről a jelenlegi mellett. Ha jól tudom a jelenlegi olyan 20 kg körül van. Az új - így ránézésre - minimum 25 (de inkább több).
Ha ezt kézzel akarják majd tölteni...hát minden tiszteletem a töltőkezelőé :-)

Rudi

25 kg-ot még be tudsz kézzel tölteni, de tény jó erőben kell lenni.
Viszont a 140 mm-s ágyújuknak valami 40-50 kg közötti lőszere volt. Ott már a kézi töltés lehetősége kizárt.
(Az oroszok meg eleve automatával terveznek)

Nem mintha a 120/L55-el nem lehetne bármit kilőni :-)
De várható volt, hogy lépni fognak már valamit, mert a 120-as kaliber fejlesztési potenciálja már jelentősen ki lett merítve.
Ami érdekes, hogy a 140 mm-s helyet a 130 mm-s kalibert választották.
Lehet meg akarják hagyni a kézi töltés lehetőségét?
Illetve az oroszok is 130 mm-ben gondolkodnak, bár nekik hajóágyúban is van 130 mm-s.
(Igaz a hadihajókon teljesen másfajta ágyúk vannak, mint a harckocsikon)
Egyértelműen. Anélkül egy teljesen új torony kellene automata töltővel. A 130 mm-es löveg is a kézi tölthetőség határán van... Egy 80 kilós 185 centis sportember még akár 1-2 percig is fenntarja szükség esetén a 8 körüli RoF-ot, de egy 65 kilós 160 centis loader. Hát izé...

Szerintem a 152 mm-s az a tüzérségi ágyújuk.
De aztán lehet volt hasonló kaliberű harckocsi ágyújuk is, bár én annak sok értelmét nem látom.
Terveznek 152 mm-es ágyút az Armatához, feltehetőleg a jobb oldali oszlopban lévőről van szó
vxevd3elv8nthtawv9d1.jpg

nyugger

Hát erről én úgy látszik lemaradtam :-)
Bár most se sok értelmét látom a dolognak. De ők biztosan jobban tudják, mint én, hogy nekik mire kell.

Úgy tudom, mintha a 125 mm-hez tartozó automata töltő méretei behatárolják a lövedék hosszát, ami rontja az APFSDS átütőképességét, mivel ott a minél hosszabb penetrátor a kívánatos.