• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 1586

Guest
Szétszedett Holland Leo2 A5 mint koncertdíszlet. (szép nagydarab vas az az L55-ös löveg!)

leopard_2a5_nl_02.jpg

leopard_2a5_nl_03.jpg

leopard_2a5_nl_05.jpg

leopard_2a5_nl_01.jpg

leopard_2a5_nl_04.jpg

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 749
85 841
113
MBT Advanced Technology Demonstrator (Rheinmetall)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

eSeM

Member
2012. június 12.
719
14
18
http://www.haborumuveszete.hu/minden-ami-lo/indonezia-atvette-az-elso-modernizalt-leopardokat

T

torsen

Guest
Szétszedett Holland Leo2 A5 mint koncertdíszlet. (szép nagydarab vas az az L55-ös löveg!)

Ha A5 változat, akkor L44-es a löveg, de én úgy emlékszem, hogy a hollandoknak A6- verzóik voltak, az viszont L55-ös valóban. És vajon ki lépett fel a koncerten? Justin Bieber?:)))

T

Törölt tag 1586

Guest
<blockquote rel="rudi">Szétszedett Holland Leo2 A5 mint koncertdíszlet. (szép nagydarab vas az az L55-ös löveg!)

Ha A5 változat, akkor L44-es a löveg, de én úgy emlékszem, hogy a hollandoknak A6- verzóik voltak, az viszont L55-ös valóban. És vajon ki lépett fel a koncerten? Justin Bieber?:)))</blockquote>

Itt a löveg egy másik nézetből:

leopard_2a5_nl_80_of_87.jpg

Bár a korlát pont belelóg, de az látszik hogy azt írják hogy 6,6 m hosszú - vagyis L55-ös.

T

torsen

Guest
A töltényűrrel együtt?
Felőlem lehet A5 L55-tel is csak azt akartam megjegyezni, hogy ha holland akkor A6, ha L44 akkor nem A6. És ha holland akkor már lehet, hogy finn...
Továbbra sem tudom a fellépőt?! Tippelek! Korda Gyuri/Balázs Klári hollandul énekelt!

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 857
32 078
113
Harckocsi páncélzatok bővebben, nem csak Leo2.
https://www.youtube.com/watch?v=4GG7iXZdYbg

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 402
61 180
113
Nem mintha a 120/L55-el nem lehetne bármit kilőni :)
De várható volt, hogy lépni fognak már valamit, mert a 120-as kaliber fejlesztési potenciálja már jelentősen ki lett merítve.
Ami érdekes, hogy a 140 mm-s helyet a 130 mm-s kalibert választották.
Lehet meg akarják hagyni a kézi töltés lehetőségét?
Illetve az oroszok is 130 mm-ben gondolkodnak, bár nekik hajóágyúban is van 130 mm-s.
(Igaz a hadihajókon teljesen másfajta ágyúk vannak, mint a harckocsikon)

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 402
61 180
113
Szerintem a 152 mm-s az a tüzérségi ágyújuk.
De aztán lehet volt hasonló kaliberű harckocsi ágyújuk is, bár én annak sok értelmét nem látom.

T

Törölt tag 1586

Guest
...Ami érdekes, hogy a 140 mm-s helyet a 130 mm-s kalibert választották.
Lehet meg akarják hagyni a kézi töltés lehetőségét?...

Van a cikkben egy fotó az új lőszerről a jelenlegi mellett. Ha jól tudom a jelenlegi olyan 20 kg körül van. Az új - így ránézésre - minimum 25 (de inkább több).
Ha ezt kézzel akarják majd tölteni...hát minden tiszteletem a töltőkezelőé :)

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 402
61 180
113
Rudi

25 kg-ot még be tudsz kézzel tölteni, de tény jó erőben kell lenni.
Viszont a 140 mm-s ágyújuknak valami 40-50 kg közötti lőszere volt. Ott már a kézi töltés lehetősége kizárt.
(Az oroszok meg eleve automatával terveznek)

M

molnibalage

Guest
Nem mintha a 120/L55-el nem lehetne bármit kilőni :)
De várható volt, hogy lépni fognak már valamit, mert a 120-as kaliber fejlesztési potenciálja már jelentősen ki lett merítve.
Ami érdekes, hogy a 140 mm-s helyet a 130 mm-s kalibert választották.
Lehet meg akarják hagyni a kézi töltés lehetőségét?
Illetve az oroszok is 130 mm-ben gondolkodnak, bár nekik hajóágyúban is van 130 mm-s.
(Igaz a hadihajókon teljesen másfajta ágyúk vannak, mint a harckocsikon)
Egyértelműen. Anélkül egy teljesen új torony kellene automata töltővel. A 130 mm-es löveg is a kézi tölthetőség határán van... Egy 80 kilós 185 centis sportember még akár 1-2 percig is fenntarja szükség esetén a 8 körüli RoF-ot, de egy 65 kilós 160 centis loader. Hát izé...

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 085
31 726
113
Szerintem a 152 mm-s az a tüzérségi ágyújuk.
De aztán lehet volt hasonló kaliberű harckocsi ágyújuk is, bár én annak sok értelmét nem látom.
Terveznek 152 mm-es ágyút az Armatához, feltehetőleg a jobb oldali oszlopban lévőről van szó
vxevd3elv8nthtawv9d1.jpg

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 402
61 180
113
nyugger

Hát erről én úgy látszik lemaradtam :)
Bár most se sok értelmét látom a dolognak. De ők biztosan jobban tudják, mint én, hogy nekik mire kell.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 085
31 726
113
Úgy tudom, mintha a 125 mm-hez tartozó automata töltő méretei behatárolják a lövedék hosszát, ami rontja az APFSDS átütőképességét, mivel ott a minél hosszabb penetrátor a kívánatos.