Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ebből a sztoriból ahol egy kèzilabdapálya nagyságú területen fèltucat páncèlos ki van pattintva, ott nem jön át mire kèpes a technika.És tudod, amikor az orrod előtt lövik darabokra az a6ot, úgy hogy akár lőszer nélkül is mehetne, mert nem tud annyira közel jutni a fronthoz, hogy számítson, akkor nem kellene ez.
Volt nèmet űrprogram?.Egy masik meg indult a torony dobáló vetsenyen.
Volt,a Saturn ,V von Braun tervezte.. .Ugy latszik,maszekolt egy kicsit a Leoban is.Volt nèmet űrprogram?
Nem láttad a német űrprogramról szóló Iron Sky c. dokumentum filmet?Volt nèmet űrprogram?
A második videónál (csak egy folyadék szimuláció) jól látszik hogy nem homogén a sugár sebessége. Nem egy nyílvesszőről beszélhetünk. kb. 1 perc környékén mutathatja a sebesség viszonyokat a sugáron belül. Megítélésem szerint nem kell ennek tölcsér.
TOW 2 A esetén is a kumulatív sugár bele van kényszerítve a rúdba.Máshonnan megközelítve elkezdtem nézni tandem robbanófejes eszközök fő töltetének kialakítását. pl: Javelin, TOW2a
Ha nincs jelentősége egy csomó eszköz esetén minek megy vele a szenvedés?Ha egy kicsit is növelné a hatásfokot akkor miért nem teszik bele minden HEAT töltetbe? a tölcsér nem drága
Tehát az ukránok vitték el.
Nem kell tölcsér, anélkül is kialakul a kumulatív sugár, a tölcsér szerepe annyi, hogy nagyobb távon/hosszabb ideig legyen megvezetve a sugár. A robbanás energiája a szűkülő térben jobban koncentrálja a sugarat, ameddig szét nem száll a tölcsér oldalfala.
TOW 2 A esetén is a kumulatív sugár bele van kényszerítve a rúdba.
Javelin esetén valóban nincs tölcsér, az átütése ~10 százalékkal alacsonyabb is, mint amit jelenlegi tudásunk szerint ekkora átmérőből ki lehetne hozni. Nem tudom miért döntöttek így az amcsik.
Ha megnézed, az oroszok meg az RPG-30/32 esetén is szórakoztak a tölcsér kialakításával, pedig sokkal egyszerűbb lenne legyártani a rakétát egy azonos átmérőjű csőből.
Ha tovább viszem a dolgot, az oroszok még a 40 milliméteres HEDP gránátot is úgy alakították ki, hogy a kupak belső oldalába belekerüljön a tölcsér, a formázott töltet oldalát meg megpakolták csapágygolyókkal. Ezzel picit erősítettek a kumulatív sugáron. A NATO 40 milliméteres HEDP esetén csak egy sima kupak van a formázott tölteten.
De nem csak az oroszok szórakoznak ezzel, a PZF-3 tandem fejes rakétája is alkalmazza a megoldást mind a 2 töltet előtt.
Ha nincs jelentősége egy csomó eszköz esetén minek megy vele a szenvedés?
Az első töltet csak egy slug-ot készít. Miért akarnák ezt fókuszálni?a PZF-3 tandem fejes rakétája is alkalmazza a megoldást mind a 2 töltet előtt
Csak az volt. Von Braunt nem érdekelte hitler, nem érdekelte a háború. Neki a V2es is csak az A4es rakéta volt. Agregat 4. Célja a Hold volt. Meg is csinálta.Volt,a Saturn ,V von Braun tervezte.. .Ugy latszik,maszekolt egy kicsit a Leoban is.
De amúgy fejezzük már be ezt az idétlen faszságot végre.
Minden tank fel tud robbani ha úgy találják el.
Nem bemondás, hanem tény
Amúgy volt olyan gép ami eldurrant helyből A6-ból ?Most már ezt se tudjátok nyomni, megy is a vergődés. Az A6-os is kifingot, pedig Európai személyzet volt benne.
Olvastam még 4 A4-est de azt nem tudom, hogy tényleg így van-e.Amúgy volt olyan gép ami eldurrant helyből A6-ból ?
Eddig csak olyat láttam ami mozgásképtelen volt már személyzet nélkül és utána beleállítottak egy Lancetet. De az is csak füstölni kezdett vastagon.
Meg az egyik videón van egy feltételezhetően A6 ami lángol rendesen.
És eddig mennyi volt az ami megsemmisült? (2 A6 ami tuti) A java megsérült.
Amúgy volt olyan gép ami eldurrant helyből A6-ból ?
Eddig csak olyat láttam ami mozgásképtelen volt már személyzet nélkül és utána beleállítottak egy Lancetet. De az is csak füstölni kezdett vastagon.
Az A6-ban már mókoltak valamit a lőszertároló védelmével a testben.Az egyiken félre volt csúszva a torony. Azt valami megemelte. Gondolom az AT akna. De a szíriai esetekhez hasonló nem történt.
Csak feltételezem, hogy nem volt a testben lőszer tárolva. Ugyanis az berobban volna pl. a porrá égő Leopárd 2A6-oson, mert annak a belseje is éget elég keményen. Mégsem volt lőszer robbanás. Vagyis nagy eséllyel tanultak a leckéből az ukrik és nem volt a testben tartalék lőszer (szerintem)
Ez azért se lenne meglepő, mert a T szériába sem tesznek tartalék lőszert. Ezt az oroszokról biztosra tudni. Visszatért a csecsenföldi eljárás, vagyis csak annyi lőszer megy, amit az automata megenged.
Szerintem a Leopárdnál is csak a toronyban volt lőszer.