A Szír topikot nem akartam szétküldeni vele,de szerintem ha átüti valami a tankot,ott a személyzetnek reszeltek,olyan repeszhatás,hő,nyomás,tűz,stb van a zért térben,hogy a tank harcképtelen lesz.Megjegyzem,ilyenkor kb 99%,ban kigyullad a tank,és mivel nincs mellette tűzoltó autó,tűzoltókkal,éppen ki is ég,ezzel az a baj,hogy az átütés,viszonylag kis lyukát még talán lehetne is javítani,de szerintem mire teljesen kiég egy tank,olyan hőterhelést kap a péncélzat,hogy az kuka,sanszosan deformálódik az alváz/teknő,és/vagy feszültségek keletkeznek benne,hogy értelmetlen felújítani.Ne feledjük,minden alumínium,réz,gumi,műanyag kiég,az acél részek,löveg,a torony csapágyazása,mozgató szerkezete,meg amit kifelejtettem kilágyul a hőtől,és persze a motor,erőátvitel is zene.
Szóval tök mindegy,hogy lerepül a tornya,vagy sem,annak vége.
Mintha valamelyik leóban még lenne a toronyban is lőszer,de nem vagyok benne biztos,de egy rendes kiégésnél a puttonyban lévő lőszerek is detonálnak szerintem.
Nem feltétlenül.
Ha a lőszer berobban vagy csak lángra kap, akkor spuri kifelé, ha még lehet, mert akkor game over.
A repeszhatás az adott esetben mérsékelt és korlátozott térben (kb egy karcsú kúp az átütés helyéttől és mérsékelten pattognak a dolgok, ami leszakadt, az igen, de az olvadt anyag nemigen fog.
A hőhatás.... szóval ANNYIRA nem forró. Elvileg valami 500 celsius körül van most így fejből, nem a kellemes kategória de nem is azonnali elhamvadás még zárt térben sem. Persze, éghető anyagot azért meg tud gyújtani, ismétcsak, ha pont a lőszer az, akkor az elég gáz. Ha nem az, az se kellemes - Moran után szabadon ha ég a tank, jobb kint.
Nyomás... hát az megintcsak érdekes. Az átütés helyén és közvetlen környezetében bizony igencsak nagy. Utána meg lesz egy bazinagy szabad terület, amin szétterülhet (már a nyomást okozó erő), ha még esetleg valami nyitva is van, még nagyobb. Ettől függetlenül ez sem a kellemes kategória. Simán lehet egy hirtelen eszméletvesztés, sokkhatás, akármi. Dolgok tönkremehetnek.
No persze, aki telibe kapja a sugarat, annak nem lesz vidám élete, súlyos sérülés garantált és értelemszerűen simán bele lehet halni - ugyanez igaz felszerelésre is odabent: kaphat a rádió, a ballisztikai számítógép, az optika - azzal egy darabig nem harcolsz, javítani kell minimum.
És akkor megint visszatértünk a tűzhöz: ha nem lett, vagy bekapcsolt a tűzoltóberendezés, akkor a javítás akár egész rövid is lehet. Ha elkezd égni, onnattól minimum nagyjavítás, de totálra is mehet az egész.
Leo2-nél meg a puttoynban van a lőszer nagy része - az ha elkezd égni, elvileg nincs nagy baj, mert le van zárva a küzdőtértől és ha jól emlészkem ,felfelé könnyen ki tud robbani (akár kis nyomásra is, lásd égés). Javítható. Persze, ha nincs nyitva a lőszertároló ajtaja valami miatt.
Illetve van egy lőszertároló rekesz a vezető mellett a testben, ami nincs elszeparálva a küzdőtértől, ezt szokták a leo2-nél hibának felhozni - tegyük hozzá hogy megmaradt a lehetőség, hogy nem töltöd fel illetve azért elég védett helyen van.