Te mit írtál eredetileg arra a területre (a torony homlokpáncéljára!!!!) ami a saját forrásod szerint 430mm? Segítek 350mm-t. Ez még a PERI R-15 mögött sem igaz, ahol 360mm a te forrásod szerint.Okoska, szögfüggvényről hallottál már? Jah, nem, ahhoz ki kell járni a középiskolát.... XD
A torony páncélzata páncélra merőlegesen 350 mm KE. (Angolszászok amúgy így adják meg a védelmet, nem szemből....)
Ha szemből nézed a tankot, akkor 55 fokos szögben áll (NATO 35 fok) így 1.22-vel kell fölszorozni, ami 427 mm KE. (Ezt mérték a svédek)
Értem, hogy a legalapvetőbb dolgoknak is híján vagy, főleg ha a kedvenc gumimacidat "fikázzák", de ezt azért illene tudni....
Ember, feltűnt, hogy az általam betett képek innen származnak? Feltűnt, hogy ugyan azt látod rajta amit én írtam?
Mert ha ez sem tűnik fel akkor tényleg nehéz a kórós valóság tagadásoddal mit kezdeni.... XD
És igen az általam olvashatóan, és általad olvashatatlanul betett képen pont ez szerepel:
"A képen le lehet olvasni, hogy a Leopárd 2 "B" csomagjának (1979-1987) páncél védelme a szemből nézett felületének 20%-án éri el a 400 mm KE-t. Ez a torony két fő páncélblokja.
A felületének 60%-án éri el a 300 mm KE-t, ez a lövegpajzs, és a teknő felső része."
De aki egy egyszerű szögfüggvényt nem ismer, attól az értő olvasás sem elvárás a részemről.
ÉS ez még mindíg a B páncélos A4 nem pedig a C páncélos, mert ma már nem találsz B páncélos A4-et sehol.
Az pedig külön érdekes táblázat lenne, ha megnéznénk szemből a T-72 páncélzatát. Mert pl a torony felületének nagy része homogén öntött acél: