1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Leopard 2

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. borisz

  borisz Well-Known Member

  Lehetett volna kisebb.
  Kevesebb anyag, kisebb súly, alacsonyabb költség.
   
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  Tessék?
   
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  Valaki tudja teljesen véletlenül a Leopard 2 A4-be épített EMES-15 és PERI R-17 technikai adatait?Nem azok a verziók érdekelnek amik az A6-ban meg A7-ben vannak hanem azok amiket 85-ben az A4 megjelenésekor használtak.
   
 4. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Az EMES 15 - ot a Hughes keszulekerol koppintottak, minimalis modositassal. Szoval talan ha arra rakeresel akkor esetleg. PERI r 17 A2? Az az A5-ben van kb nem? Az A1 van az A4-ben.
  http://online.fliphtml5.com/wdjv/mgfj/#p=6
   
 5. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 6. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 7. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 8. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

 9. ravenlord

  ravenlord Well-Known Member

  Loken and independence like this.
 10. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

  195. oldaltól...
   
  dudi, anonim999 and Nemerson like this.
 11. Anti

  Anti Well-Known Member

  Az idei költségvetésük 75 milliárd korona - 3 milliárd euró....
  Ha 2024-re elérik a 2%-ot az 130 milliárd korona - 5 milliárd euró meg valami "apró". Maradjunk annyiban hogy pénzük az több van mint nekünk - hogy hogy költik el az már más kérdés.
   
 12. independence

  independence Active Member

  Na igen... Ezt már engem is zaklat egy ideje. Sokat szidták itt a T-72-t emiatt, hogy repül a torony. A Leo ezen tulajdonságáról meg csend van. Az Abrams is sokat szidott a Leohoz képest, pedig az "ammo rack" jobb helyen van, ami döntő lehet.
   
  Ocses likes this.
 13. dudi

  dudi Well-Known Member

 14. Fade

  Fade Well-Known Member

  Abramsnál nem az ammo rack helye a kulcs hanem, hogy ha eltalálják akkor a rack ugyan megsemmisül, de a kezelőknek, semmi baja nem lesz és a tank is elég jól meg szokta úszni. Ez alól egy kivétel lehet ha pont akkor találják el amikor az automata kiadja a lőszert. Ehez giga mák kell vagy az a trehányásg, hogy a kezelő direkt nyitvahagyja az "átadó ajtót".

  Leo2A4ben ehez képest 17db lőszer van a torony rackban ami ugyanolyan jól működik mint abramsnál. Amire te hivatkozol, hogy front balra is málházhatnak. ld https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-f0057dd5b86b4c819f8679093a1d7577
  [​IMG]

  Namost ez egyrészt feltételes. Másrészt a tank gyakorlatilag legvédettebb pontján van és ott se nagy területre szétszórva. Amúgy nem tudom, hogy pl A7nél ez, hogy van lehet már megoldották. Az A4 tornya pöppet kissebb mint egy A7é.

  Nézzük ehez képest a T-72/T90et. Nem kis helyen van ahol nehéz átütni hanem kb nehéz úgy eltalálni, hogy ha átütik akkor annak ne legyen katasztrófális következménye. És nem front bal oldalt van hanem nehezen ütöd úgy át, hogy ne robbanjon be a lőszer. Azt se játszhatják meg, hogy csak 17dbot málháznak mert attól még a probléma megmarad.
  A probléma elég súlyosnak itélték oroszok is és szegény ember vizzel föz alapon ez lett a megoldás.
  Ez így közel se tökéletes még mindig nagy nem túl védett helyen van 22db lőszer, de közel se szétszórva mindenhova mint korábban. Így már lehet vonalakat huzogatni a tankon keresztűl úgy, hogy az nem ér ammot. Hátránya, hogy 22db lövés után elfogyott a lőszer a loaderből vissza kell vonulni és a fenti rackból betölteni loaderbe. Ez így sztem (és jelek szerint oroszok szerint is) sokkal jobb megoldás mint a régi.
   
  Python, Loken, alfa74 and 8 others like this.
 15. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  Nem ,nem csak azt kell nézni mennyi a költségvetésük hanem hogy mennyi fele oszlik el nekik
   
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ne viccelj már!Védettebb helyen van mint a Leopardnál mert alacsonyabban van...

  Ha a torony hátulján felrobbana lőszer akkor atank kuka mert mint megtudtam olyan óriási intenzitású és kontrolálatlan hőterhelés éri a páncélt,hogy az javíthatatlanná válik.
   
 17. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Elvileg felül kifúj, de ja, a torony jó része kuka. Eleve a mostani harckocsik inkább egy vázra hasonlítanak amelyre különböző összetételű-kialakítású páncéldobozokat heggesztenek, nem nagy homogén lemezből vagy öntvényből állnak (legalábbis nyugaton, a régebbi szovjet harckocsi ilyen szempontból sansosabb, hogy kuka lesz).
   
 18. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az abrams pont nagy homogén lemezekből álló kerettel rendelkezik.Néz meg pár képet arról,hogy mibtörténik amikor az Abrams lőszertárolója berobban(a motortérből sem marad sok minden).
   
  fip7 and endre like this.
 19. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Igazából nem tok mindegy, hogy mi oli meg a kezeloket?
  Ha átuti bármi az abramsot, ugyan úgy fasirtot csinál a kezelokbol, és porig ég a tank, vagy felrobban a bemállházott ammo, az eredmény ugyanaz.
  A tagilon már kapott tuz, meg repesz védelmet az ammo a toltogépben, de az is nyilván kigyullad amint átuti a rod, vagy a komulatív sugár, és a kezeloket is orbitális csodák tarthatják életben, nem látom az érdemi kulonbséget.
  Megjegyzem, nem kevés videón látható, hogy a kilott 72-esbol is kijutnak a kezelok.
   
  Loken and fip7 like this.
 20. Fade

  Fade Well-Known Member

  Szerintem te ne viccelj. Verzókat meg ne keverjd. T72/T90nél nincs alacsonyabban. Ha vmi átüti nagy eséllyel be fog robbanni. T-90M és MSnél találták azt ki, hogy felülről kirakják torony mögé bevállalva azt, hogy loaderben csak 22db van. 2027ig rendszeresíteni szeretnének belölle 400dbot. Leo2A4nél ami nem 2027ig akarnak rendszeresíteni belölle meg megvan az opció, hogy nem málháznak előre elég a loaderben lévő 17. Ilyenkor találatot kap ammo rack legénység kiszáll, nagy eséllyel tank javítható. T-90nél találatot kap loader kuka a tank és sanszosan legénység is. Nem kicsi difi.

  M1 meg jellemzően nem kuka ammo rack találat után hanem javítható. Van olyan, hogy saját lábán közlekedni tud, vontatni se kell. Upsz. Ahogy Kurfüst írta a hő/energia felfele távozik. Van róla jópár video, nagyon szépen látszik, hogy felfele 5-10méteres lángcsóva lefele semmi. A blow out panelek teszik a dolgukat. Tank jellemzően akkor kuka ha az alsó reinforced panel sérül.
   
  alfa74 and endre like this.

Ezen oldal megosztása