• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 067
9 178
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 506
72 483
113
Lengyel nagymacskák ismerkednek a hóval

 

http://www.defence24.pl/podsumowanie-cwiczen-borsuk-2013-galeria/
 

independence

Active Member
2012. december 28.
385
62
28
Piszok jó képek , és nem semmi vasak ...
sf-surprised.gif
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Chile tárgyalásokat folytat Németországgal 100 drb, Leopard 2 A5 vásárlásáról:

http://www.infodefensa.com/?noticia=el-ejercito-de-chile-negocia-la-compra-de-tanques-leopard-2-a5
 

krova

Well-Known Member
2010. december 13.
241
733
93
Ha ingyen lesz,ők szállítják,tankolják,és a mi cégünk veszi fel  el a pénzt!Természetesen az unió fizet mindent,önként dalolva,dicső dacos nemzetünknek.Lényeg mindenki jól járt a NATO eszközparkjának csökkentésével.Csak mi nem!!!
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Megköttetett a katari Leopard üzlet
Ezt a Szíriába szállítást úgy képzeli el a szakértő, hogy elviszik a törököknek a németek, aztán onnan azt mondják, hogy azt hitték, a törökök egészen Doha-ig továbbviszik? Esetleg leszállítják Katarba, onnan átteleportálják Törökországba / Libanonba? De ha képesek erre akkor teleportálhatnák egyenesen Szíriába is. Nem hiszem, hogy a németek nyíltan bevállalnák, hogy csúcstechnológiás nehézfegyvereket szállítanak Szíriába, egy török vagy libanoni szállítás meg egyértelműen ez lenne.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Megköttetett a katari Leopard üzlet
Lehet, hogy ezek a Leopard 2A7+ harckocsik inkább Leopard 2A7- harckocsik? Elvégre utolsó generációs csúcstechnológiát nem szokás eladni, főleg nem butítás nélkül.
 

Vitya

Member
2010. április 22.
89
0
6
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Megköttetett a katari Leopard üzlet
A németek többeknek eladnak, náluk máshogy megy. Van, hogy a megrendelő kérésére fejlesztik tovább a cuccokat... Szóval ezek a nagymacskák elég potens dögök lesznek, az tuti.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Lehet ha nekik már szinte kész a következő Leopard, és a "régi" cuccokat így el merik adni :D
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Szállítási mód :) :)

Törökországig vasúton. Onnan egy NATO-tábornok némi légifedezettel, a 200 db-al végigsöpör Szíriáig. A járulékos politikai dolgok is megoldva. :) :) :)
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Ha a NATO-tábornokod 200 vadiúj tankkal berobog Szíriába az nem gondolod, hogy egyértelmű NATO-beavatkozást jelentene? ENSZ-engedély nincs, az oroszok és a kínaiak egyelőre vetoznak, az oroszok emellett komoly szövetségesnek is számítanak. 
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 277
7 738
113
:D ennyit az olyan álmokról, hogy majd a MH vesz vagy 60 db Leo 2(a4)-et. Vagy tán ezek a regebbi modellek jóval olcsóbbak?
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 277
7 738
113
Mondjuk azt írják, hogy azért ez tokkal vonóval ennyi, s valószínűleg a pzh 2000 elég szép summa lehet, de még így is horribilisnak tűnik nekem ez az ár. Vajon pótalkatrész néven minden tankhoz adtak még 3 tankot? :D
 

ricsi792

New Member
2013. január 21.
8
1
1
Kaktusz

Igazából a régebbi Leo 2A4-est ingyen adogatják a németek általában, miért ? Mert a gyártónak érdeke hogy minél több fusson így egy idő után kelleni fognak pótalkatrészek. Ha jól tudom a Leo 2A4-eseket a 80-as évek végétől egészen 97-ig vagy 98-ig gyártották nem kérhet el értük több milliót ha üzletet akar max pár 100ezeret annyit meg úgy gondolja felesleges érte kérni, inkább vigye el ingyen és fizessen az alkatrészekért folyamatosan, neki az éri meg ha x összeget minden évben kicsengetsz, így elviszed a tartalékot is ami helyett kell az újabb ami majd a most futók lesznek azok helyett meg vadás újak így megmarad a gyártó sor is. A Bundeswehrnél halomban áll a raktárakban és úgyis van helyette A6 vagy A7 azok meg bőven elég a környező országok erejéhez képest ha 3-400 harckocsival is számolunk annyi A6-osuk meg 100% hogy van.
 
  • Tetszik
Reactions: Király Fika