T
Törölt tag 4082
Guest
Tőled ez különösen fájt. Az állítást bizonyítod. Nem valaminek a meglétét/nem meglétét.Nem valaminek a hiányát, hanem a meglétét szokás bizonyítani
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tőled ez különösen fájt. Az állítást bizonyítod. Nem valaminek a meglétét/nem meglétét.Nem valaminek a hiányát, hanem a meglétét szokás bizonyítani
Hát nem éppen. Nagyobb hossz = nagyobb tömeg. Arról nem is beszélve, hogy az m829 átmérője is nagyobb = nagyobb tömeg.Azt ugye, tudod, hogy önmagában a penetrátor hossza max turbórágó szintű összehasonlítasra jó?
Korábban írtam. Semmit nem jelent. T-72B3 ellen bőven megfelelnek a jelenlegi lőszertípusaik is.Bárcakademikus a vita mert nem fognak DU lőszert japni a lengyelek, így ha a fejük tetejére állnak akkor is kisebb leszcaz Abrams tűzereje.
Hát nem éppen. Nagyobb hossz = nagyobb tömeg. Arról nem is beszélve, hogy az m829 átmérője is nagyobb = nagyobb tömeg.
+ ugye a DU alacsonyabb sebességen hatékonyabb, elég egyértelmű, hogy hiába L/55, a DM53/63 sosem fogja még az M829A3 teljesítményét sem elérni. Nem hogy az A4-ét...
De most ez olyan meglepő? 1999 óta a német fejlesztések közül semmi nem került hadrendbe. Csak kísérletezgetnek. Ahogy az sem mindegy, hogy az amerikaiaknak a pénz nem számít ha fejlesztésekről van szó. Nem csoda hogy előrébb tartanak.
A saját Leopardjaiknál biztos jobb lesz tekintve, hogy nem adtak el a németek nekik modern lőszert amin annyira behisztiztek, hogy elkezdtek sajátot fejleszteni.Korábban írtam. Semmit nem jelent. T-72B3 ellen bőven megfelelnek a jelenlegi lőszertípusaik is.
Amúgy kisebb lesz az Abrams tűzereje... A saját Leopardjaikhoz képest? Azokban szintén csak L44-van...
Khm, erre valami bizonyíték?Korábban írtam. Semmit nem jelent. T-72B3 ellen bőven megfelelnek a jelenlegi lőszertípusaik is.
Amúgy kisebb lesz az Abrams tűzereje... A saját Leopardjaikhoz képest? Azokban szintén csak L44-van...
A fejlesztés során konkrétan a modern nehéz reaktív páncélokat vették figyelembe. A Relikt meg amúgy sem egy nagy cucc, azt konkrétan a régi M829A2 lövedékek ellen fejlesztették, csakhogy ez a lőszertípus már rég nincs rendszerben, az amerikaiak már a készleteket is megsemmisítették.Ez hol nyert bizonyosságot ? Mert tudtommal harci helyzetben ez a lövedék még nem is volt nemhogy a relikt ellen !
Mármint mire?Khm, erre valami bizonyíték?
????Tőled ez különösen fájt. Az állítást bizonyítod. Nem valaminek a meglétét/nem meglétét.
Még semmit nem bizonyított, nem veled fogja elkezdeni.????
Ugyanazt mondjuk. Most tényleg szemantikai apróságokon rugózol.
Ez alatt értem azt, hogy nem nekem kell bizonyítani, hogy nem létezik rózsaszín illúziósárkány, hanem annak kell, aki szerint igen.
Nézd, minden tank sebezhető a modern lőszerek ellen. A Szaudiak és a Törökök és egyszer már az IDF is remekül bebizonyították, hogy ha balfasz módon veted be, a Leo2 az Abrams és a Merkava is hajlamos pukkanni őselavult kézi páncéltörő eszközök ellen is. Tudom kínos.Mármint mire?
Hogy a T-72B3 sebezhető a modern lőszertípusok ellen? Bőven van. Ugyanis a Kontakt-5 reaktív páncél már teljesen elavult, nulla a hatékonysága. Arról nem is beszélve, hogy igen szerencsétlenül van a toronyra erősítve, hatalmas rések vannak a pajzson...
Ne haragudj, tisztelem a tudásod, és elfogadom, hogy mérnökgondolkodással nehéz ezt elfogadni, de ez nem szemantikai különbség. Ha én azt állítom, hogy Dundeet lerohanták élőhalott unikornisok, akkor ezt nekem kell bizonyítanom. Ha te azt, hogy nem, akkor azt neked. Ez általában könnyebb, de nem mindig. És biológiában nem kevésszer jön elő, hogy neked bizonyítanod kell valaminek a hatástalanságát. Úgyhogy nekem fáj, ha valaki azt mondja, hogy valaminek a létét kell bizonyítani.????
Ugyanazt mondjuk. Most tényleg szemantikai apróságokon rugózol.
Ha én azt állítom, hogy Dundeet lerohanták élőhalott unikornisok, akkor ezt nekem kell bizonyítanom. Ha te azt, hogy nem, akkor azt neked.
Ez pontosan így van. Ezért kell rendesen kiképezni a személyzetet, biztosítani kell a megfelelő felderítést, nem árt egy BMS sem...Nézd, minden tank sebezhető a modern lőszerek ellen. A Szaudiak és a Törökök és egyszer már az IDF is remekül bebizonyították, hogy ha balfasz módon veted be, a Leo2 az Abrams és a Merkava is hajlamos pukkanni őselavult kézi páncéltörő eszközök ellen is. Tudom kínos.
Rajtam nem fogsz kiAkkor ebből az következne, hogy zombi szarvaslovak létezne
Na ez az ami nagyonsürge bizonyítást igényelne. Úgy konkrétan valami számokkal alátámasztva, mert eddig t-72 B nem kifejezetten csapott össze nyugati HKkal, sőt modern nyugati hk utoljára babylon oroszlánjaival, és az űrméretes acélpenetrátoros páncéltörő lövedékeivel csapott össze... Legalábbis tudtommal.Márpedig erre a lengyel Leopardok képesek a T-72B3-al szemben. Igen nagy távolságról is.
Ott van fent a lap tetején. A grafika a NII Sztali-tól származik, lényegében a Reliktet hasonlítja össze a Kontakt-5-el.Na ez az ami nagyonsürge bizonyítást igényelne. Úgy konkrétan valami számokkal alátámasztva, mert eddig t-72 B nem kifejezetten csapott össze nyugati HKkal, sőt modern nyugati hk utoljára babylon oroszlánjaival, és az űrméretes acélpenetrátoros páncéltörő lövedékeivel csapott össze... Legalábbis tudtommal.
Remek, akkor most már tudjuk, amit eddig is, a modern lőszerek képesek kilőni a t-72 B3at. Akkor most azt kellene valahonnan tudni, hogy a modern orosz lőszerek kilövik-e az Abramsot. Mert ugye ez a kérdés.Ott van fent a lap tetején. A grafika a NII Sztali-tól származik, lényegében a Reliktet hasonlítja össze a Kontakt-5-el.
Ha nem megy az orosz, segítek. A felső azt ábrázolja, hogy az M829A2 lövedék még 1 kilométerről sem tudja átütni a Relikttel védett T-90 páncélzatát. Az alsó szerint viszont a Kontakt-5 teljesen hatástalan, akár 6 kilométerről is lehetséges az átütés.
+ a Relikt a tandem robbanófejek ellen is véd, a Kontakt 5 meg nem.
Amúgy meg köztudott, hogy a nyugat tesztelte a Kontakt-5-öt valamikor a 90-es évek legelején, és valóságos sokként érte őket, hogy az akkoriban legkorszerűbb M829A1 nem tudta átütni. Erre volt a válasz amerikai részről az M829A2, német részről a DM53.
Még egy kis extra infó:
M829A3 APFSDS penetration power - common internet estimation failures?
The M829A3 is currently the latest type of APFSDS ammo in service with the United States armed forces. It replaced the M829A2 in 2003. In t...below-the-turret-ring.blogspot.com
A baj az, hogy nem lehet tudni milyen lesz a lengyelek tankjainak páncélzata.Akkor most azt kellene valahonnan tudni, hogy a modern orosz lőszerek kilövik-e az Abramsot. Mert ugye ez a kérdés.