Túl sokat beszélgettek ketten fip-pel, olyanok lettetek mint egy mini valóságtagadó szekta.
Nem ellened beszélek, csak általánosságban írom.
A Leopárd 2-es fanbase-nél, mind katonatársak, mind civilek között találkoztam nem egy szektással, akik totálisan nem értenek a témához, másik meg nyíltan elfogult, szektás, és még egoizmussal is társul a véleménye.
A következő "érveléseket" hallottam tőlük:
- a világ legjobb harckocsija a Leó és nem tudja, Milyen hibája van, amiért szidják
- akár jó, akár rossz, nem szabad kritizálni a beszerzéseket és sok más vezérkari döntést, főleg hivatásos katonaként
- a Kormány végre költ a seregre, biztos Ellenzéki vagyok, és ezért nem örülök nekik
- megelégszik a 16 lőszerrel, nem mennek ők amúgy sem háborúba, nem hiányzik neki a másik 18 - 24 és nem is indokolt a harcképesség fenntartása
- neki a Német harckocsik mindig is közel álltak a szívéhez, főleg a Világháborúsak, és ezért a Modernnek is Németet választana
- ugyan nem ért a harckocsikhoz, de mindenki az EU-ban áradozik hogy a legjobb a Leó és sem az Abrams, sem a Challenger, sem a Leclerc nem lettek Exportsikerek, ez beszédes, nem véletlenül
- Megalomán Amcsi fos
- ahol fát vágnak, hullik a forgács.
Olyan is volt, hogy igen erősen abba az irányba húzott az illető, hogy Németország legyőzhetetlen, istencsászár, az Oroszok / USA totál hazug stb... Mintha csak a Reich vagy valami hasonló propagandát olvasna az ember. Ha valami nem tetszett az illetőnek (pl. hogy az Abrams sokkal jobb mint a Leopárd, de még a T-72B is), akkor meg akárki írhat neki akármit, bizonyítékokkal, forrásokkal alátámasztva, egyből jött az illető a szövegével, hogy az nem úgy van, blablablabla, és persze természetesen semmit nem tud felhozni, ami alátámasztaná amit leír. Többször kérték, hogy hozzon forrásokat, egyetlenegyszer soha sem volt, hogy megtette, a többit meg ignorálja, és azzal zárta, hogy nem érdekli az a probléma, amit a Leó ellen hoznak fel. Mégis van ilyen törzsfelhasználó.
Szerinte "A toronylőszertároló mindenhatósága egy nagy kamu.", legyen Abrams / Challenger / Leclerc / Black Eagle / Oplot és igazságtalanul van a Leopárd (és 1-2 hasonló hibában szenvedő modell) megkritizálva, amit nem bír.