M1 Abrams (USA)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
Emlékszem a videóra, és a máig nem értem, mi a fenét csinált a 2. és 3. kilőtt Merkava parancsnoka és irányzója.
 

szittya88

Member
2010. október 23.
916
5
18
Nem tudtak honnan jott. a tsalalat... Csak azt eszleltek hogy kilotek elotte mogptte 1-1 et dehogy mien iranybol azt nem ez latszikis aregi vidin hogy keresik a celt
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
Az utolsónak kilőtt hk irányzója már "célra tartott" és mégsem lőtt. A Kornetesek gyorsabbak voltak.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
@antigonosz
Az amikor egy Merkava-hadoszlop megy egy hegyoldalban, na az úton van. De az másik videó, és asszem csak egyet kapnak le belőlük, olyan 4 kilométerről.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
Na ez az a kilövés,de az izraeliek is kamerázták a vasakat. Fent volt tecsőn a ptc. szemszögéből is.
http://www.youtube.com/watch?v=uMayU-dk_0w
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Valami nekem is rémlik, egy magaslatról lőtték őket, majdnem szemből, ha jól rémlik. Az egyik tank olyan szépen el is kezdte "fújni" a lángot (vagy csak szikrázott, de nagyon) mint azon a szír videón az RPG-29 találat után a T-72-es...
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Ez hasonlít rá, de mégsem ez lehetett:
http://www.youtube.com/watch?v=xueOm0fdY70
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 982
113
Várj csak, én láttam ezt vagy egy hasonlót. Csak eddig azt hittem Abrams, mert nagyon xar a felvétel és rövid is. Nem egyszerű megtalálni de rápróbálok. Valami hezbollahos videó azt hiszem.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 982
113
Addig is itt egy kép Kornet találat utáni Merkaváról:
06eae4813c5f.jpg
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 764
113
Egyik linkelt videó sem az.
Én úgy emlékszem, hogy 3 merkava lassan haladt egymás után menetoszlopban egy földúton, ami egy tisztás féleségen volt.
Az elsőt kilőtték, a másik kettő nem tudta mi van, ezért megállt.
A másodikat is kilőtték, ekkor a 3. elindul az első kettő mögé, le az útról, és szembe fordult a Kornet indítóval. Azt hittem lő, de nem. A Kornet-es gyorsabb volt.
Az egész videót a Kornet indítóállás közeléből vették föl, egy bokor mellet telepítették.
 

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 148
357
83
A quick stroll around the southern end of the US military's vehicle graveyard: Lake Habbaniya



http://www.liveleak.com/view?i=e7a_1250200866

Code:
<iframe width="640" height="360" src="http://www.liveleak.com/ll_embed?f=dbdfd7f9fada" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Merkava veszteségek, 2006, Libanon.

52-t ért találat, ebből volt 2 út alá telepített robbanótöltet, 50 et pedig rakétával. Ezekből 18 volt Merkava IV.
A rakéták közül a tandemrobbanófejes orosz típusok ütötték át páncélzatot, (22 tank), huszonhárom harckocsizó vesztette életét.

Öt harckocsit kellett selejtezni, ebből kettő M2, egy M3 típus.
a két, töltetre futott harckocsi közül az egyik M4 volt, abban a legénységből egy fő vesztette életét.