1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

M1 Abrams

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

  1. czulu

    czulu Well-Known Member

    Az ilyen intenzitású nyílt tűzre már nincs érdemben használható tűzoltó rendszer.
     
  2. tarzaan

    tarzaan Well-Known Member

    Na igen, a ztúl szép lenne.

    Amúgy ha egy iylen tűz egy M1 szerű elszeparált lőszertárolóban ég, a tankon belül maradva túlélhető? Gondolom azért csak átmelegszik a vas.
     
  3. zsolti

    zsolti Well-Known Member

    Gyönyörűen kiégett ez is, mint ahogy a régi szovjet cuccok szoktak. A Parancsnok igen kis fürge volt, gyanús hogy ő jött ki ebből a legjobban közüllük.
     
  4. tarzaan

    tarzaan Well-Known Member

    ???

    A jármű mozgásképes maradt, 18mp-nél a sofőr szépen visszatolat pár métert.
     
  5. zsolti

    zsolti Well-Known Member

    Igen láttam én is, hogy tolatott egy kicsit, ettől függetlenül, a parancsnok jól láthatóan minden sérülés nélkül megúszta, a sofőr meg lehet már úgy végezte el ezt a manővert, hogy égett a haja, róla már csak sejthetjük, hogy esetleg túlélte.
     
  6. czulu

    czulu Well-Known Member

    Átmelegszik a vas rendesen. A védőruhákból is csak olyanokat rendszeresítenek, amik rövid ideig védenek a szúróláng hatása ellen. Csak arra szolgálnak, hogy rövid időn belül el lehessen hagyni a kigyulladt gépet. Ami lényeges, hogy ezeknél az öltözeteknél nincs a hősugárzás ellen védő réteg.

    https://www.youtube.com/watch?v=gLc-1hiquZY
     
  7. dudi

    dudi Well-Known Member

    Ne nevettessétek már ki magatokat!A vezető megégett amikor 3-4 méterre és legalább másfél méterrel lejjebb van mint a parancsnok akinek semmi baja nem lett holott 50 centire van a lőszertárolótól?
    Mi a helyzet az irányzóval aki a parancsnok előtt és alatt van?
    A tűz nem a küzdőtérben hanem a lőszertárolóban ég(ott nincs tűzoltó berendezés csak a küzdő és motortérben)így ha a parancsnok meg a vezető sértetlen maradt akkor a maradék 2 ember is.
     
  8. dudi

    dudi Well-Known Member

    Itt nagyon jól látszik,hogy ki hol van a harckocsiban és az,hogy miért él mindenki ha a parancsnok is él.

    [​IMG]
     
  9. joker

    joker Well-Known Member

    Nem látszik a felvételen, hogy oldalt hol csapódott be, simán kaphatott belőle a küzdőtér is. A parancsnok lelépett, a vezető messze van, de a maradék két személy csak nem jött ki a konzervből, pedig ilyenkor érdemes gyorsan lelépni. Gondolom ha minden fasza lett volna, akkor a parancsnok is bent tovább issza a mojitoját ahelyett, hogy menti az életét.
     
  10. dudi

    dudi Well-Known Member

    Simán biztonságban vagy a küzdőtérben mert oda a tűz nem jut be a lőszertárolóból és legéppuskázni sem lehet ellenben azzal ha megpróbálsz kimenni.
     
  11. joker

    joker Well-Known Member

    Szerinted nem robbanhat be a lőszer, ami szétviszi a küzdőteret, mint a szart? Csak mert arról a nagy biztonságról a parancsnok nem volt meggyőződve, mivel első dolga volt elfutni, ami valahol érthető.
     
  12. dudi

    dudi Well-Known Member

    A válaszfal úgy van kialakítva,hogy bőven kibírja lőszer berobbanását.Ha nem így lenne nem lenne értelme ennek a kialakításnak.
     
  13. varga dima

    varga dima Well-Known Member

    Itt egy szaudi Abrams....úgy látom itt nem élte túl senki.....
     
  14. dudi

    dudi Well-Known Member

    Valószínűleg nyitva volt a lőszertároló ajtaja a találatkor így átterjedt a tűz a küzdőtérre.
     
  15. zsolti

    zsolti Well-Known Member

    Az mennyire valószinű, hogy az a rakéta, ami szakítja a főpáncélt, szakítsa a lőszertároló rekeszt is?
     
  16. dudi

    dudi Well-Known Member

    Arra gondolsz,hogy átüti a torony homlokpáncélját utána átmegy a küzdőtéren a kumulatív sugár és még a lőszerrekesz válaszfalát is átüti?Szerintem erre a mai ATGM-ek nem agyon képesek,kifogy az "anyag"nagy része a kumulatív sugárból még a homlokpáncél átütése közben.Esetleg oldalról jövő találat esetén ha nagyon jó szögben csapódik be a rakéta.
     
  17. zsolti

    zsolti Well-Known Member

    Amiket láttam eddig, kilőtt Abramseket csúnyán kiégni, videón, azok oldalról kapták be. Szemből kizártnak érzem én is ezt, persze, kummulatív sugárral.
     
  18. zsolti

    zsolti Well-Known Member

    Ez a ruha akkor érhet valamit, ha folyamatosan egy legalább ugyan ilyen védelmi képességű teljes arcot védő kámzsád, meg kesztyűd is van. S valóban, ez még akkor sem tűzbelépő ruha, én azt mondom, egy ilyen vékony szarral, hősugárzás elleni védelem nélkül, ha bellobban így teljes terjedelmében a küzdőtér, azt konkrétan beszopta az aki menekülni szeretne, mert minden szabad bőrfelületére lehet majd átültetni a bőrt a seggéről, ha egyáltalán túléli, azt is csak úgy tudom elképzelni, hogy valóban pár másodperc alatt kimászik, jó gyorsan
    ...
     
  19. Allesmor Obranna

    Allesmor Obranna Well-Known Member

    Egy ilyen küzdőtérben lezajlott robbanásnál ez a ruha csak statisztikai értelemben nyújt valamekkora védelmet, de abszolút értelemben aligha, hiszen a nagy túlnyomás miatt bőven leég az illető tüdeje, nyálkahártyája de még a gyomra is.
     
  20. alfa74

    alfa74 Active Member

    +1
    Megelőztél.
     

Ezen oldal megosztása