1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

M1 Abrams

Diskurzus a(z) 'Harckocsik' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. joker

  joker Well-Known Member

  Az elhalt bőr kifejezés alapján a bőr felső rétegére gondoltam, arra ami le szokott hámlani.
   
 2. voltagemultiplier

  voltagemultiplier New Member

  A lényeg hogy ha a por bekerül a szervezetbe ott a folyékony közegeken keresztül bejut a szervekbe.
   
 3. boki

  boki Well-Known Member

  A haditechnikától eljutottunk egészen a biológiáig. :D
   
 4. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Legalább tudom valamire használni a biosz érettségimet :D
   
 5. voltagemultiplier

  voltagemultiplier New Member

  A haditechnika célja bológiai végső soron.
   
 6. deze75

  deze75 Well-Known Member

  Legalább tudom valamire használni a biosz érettségimet :D</blockquote>
  Mennyibe került?:XD
   
 7. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Pár kép:
  [​IMG]

  [​IMG]

  Linkek ha nem nyitná meg:
  http://www.steelbeasts.com/sbwiki/images/3/38/M1A1_HA_frontLOS.jpg
  http://www.steelbeasts.com/sbwiki/images/3/30/M1A1_HA_sideLOS.jpg
   
 8. hiryu

  hiryu New Member

  kihalnak?http://www.washingtonpost.com/business/economy/the-end-of-the-tank-the-army-says-it-doesnt-need-it-but-industry-wants-to-keep-building-it/2014/01/31/c11e5ee0-60f0-11e3-94ad-004fefa61ee6_story.html
   
 9. laudarage

  laudarage New Member

 10. Roni

  Roni Well-Known Member

  Sok értelme ma már nincs a tankoknak .

  Pár hónapja olvastam egy hírt miszerint Izrael leállította a Merkava 5 fejlesztését mivel úgy is hazavágják a modern tankelhárító rendszerek .
   
 11. voltagemultiplier

  voltagemultiplier New Member

  Roni :
  Hurrá! Micsoda primitív marhaság félméteres tömör anyagokat kerekeken hordozni miközben a fegyvere gyakorlatilag csak közvetlen célzással használható. Minden rendszer ami a végletekig feszítette a pénzügyi ostobaság határait a bukását siettette (lásd csatahajók)
  A jövő az erős, de hagyományos jellegű páncélozású, IFV-szerű vagy/és MRAP-szerű járműveké, fölemelhető teleszkópikus árboccal amelynek a tetején szenzorcsomag van, a fegyvere pedig a jelenlegi ATGM-eknél sokkal nagyobb rakéta (50...100kg indulótömeg, 10+ kg harci rész, 10+ km hatótávolság) plusz egy 30...40 mm ágyú és géppuskák valamint az UCGV-ké (embernélküli kombat robotok)

  Az a világ amikor egy kvázi öngyilkos muki bezárja magát egy mozgó bunkerbe és 2...3 km-re megközelítí az ellenséget, hogy közelről lőjjön, lejárt. A II vh-ig ez volt a preicizíós fegyver, közel vinni az ágyút a célhoz. Ma már embernéküli, a lapos lőpályájú ágyúk hatótávolságánál jóval nagyobb hatótávolságú eszközök léteznek.
   
 12. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Na azért ne temessük azokat a tankokat. Minden haditechnikai eszköz lelőhető/kilőhető/elsüllyeszthető. Csak nem mindegy az, hogy ezt milyen könnyű megcsinálni.

  Egy MBT-t mi tud kilőni? Cirkáló rakéta, rohadt nagy bomba, közvetlen 155 mm-s tüzérségi lövedék találat, 125 mm-s harckocsi ágyú, nagyon komoly pct. rakéták (Kornet, Hellfire, stb..)

  Az új USA mániát, a könnyű gumikerekes, nagyon mobil járművet?
  A fent felsoroltak, továbbá: RPG kategóriájú fegyverek, gépágyúk, közvetett 155 mm-s tüzérségi lövedék találat, kiskaliberű ágyúk, gyakorlatilag az összes légibomba, rakétatüzérség, harckocsi akna.

  Azért az MBT még mindig jobb. De ha végig gondolod a T-55, T-62, Leopárd-1 tankokat is "elavulttá" tette a Fagot meg a TOW. Aztán mégse tűntek el ezek a tankok, sőt jöttek helyettük jobbak.
  Most is így lesz. A Merkava-5 fejlesztését szerintem meg csak addig állították le, amíg kitalálnak valamit az új pct. fegyverek ellen. Nem lesz könnyű, de menni fog.
   
 13. voltagemultiplier

  voltagemultiplier New Member

  ha annak a nagyon mobil járműnek olyan hatótávolságú fegyvere és szenzorcsomagja van akkor ő kilő mindent mielőtt bárkit mielőtt elég közel mehetne hozzá. Olyan lesz mint a BVR a légiharcban. Ezt úgy fogják hívní, hogy BBR, beyond ballistic range.
   
 14. voltagemultiplier

  voltagemultiplier New Member

  Minden MBT-nek a tetőpáncélja a gyenge pontja. Miután mególcsultak és elterjedtek a top-attack ATGM-ek, szevasz. 200 tonnás kellen legyen, hogy a frontpáncéllal egyenértékű tetőpáncélt tegyenek rá. És akkor az UCGM-ekről még nem is beszéltünk, amelyek oldalról, hátulról, a támadóra nézve kvázi kockázat nélkül támadhatnak (nincs ember).
   
 15. voltagemultiplier

  voltagemultiplier New Member

  Szenzorok, hatótávolság, robotok.
   
 16. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Érdekes, hogy a tankokat megjelenésüktől kezdve temetik, de egyelőre semmi jelen, hogy eltünnének.
  Indúljunk ki abból, hogy a legsokoldalúbb, leghatékonyabb szárzföldi fegyver a harckocsiágyú. 0 métertől gyakorlatilag több kilóméterig bármilyen szórazföldi célpontot képes lekűzdeni, mindezt gyors egymásutánban és viszonylag olcsón. A hab a tortán, hogy ezt mozgás közben is elvégzi.
  Folytassuk, hogy a legjobb terepjáró képességet a lánctalp biztosítja. Logikus, hogy a harckocsiágyút egy ilyen platformra szereljék. És az is logikus, hogy egy forgatható toronyba kerüljön, mivel így lehet a leghatékonyabban használni.
  Ha már ez megvan akkor a minnél nagyobb védelem érdekében a lehető legjobb és legtöbb védelemmel (páncéllal) fogják ellátni.
  Lehet, hogy a jövőben a lánctalpat kerékre cserélik (kétlem) vagy a védelem és a tüzerő terén változás történjen (ezt is kétlem), de ez a hármas kategória szerint megépített fegyver a belátható jövőben nem fog eltűnni.
   
 17. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  Mindig előjönnek valami hasonlóval, ennyi erővel embereket sem lehet kiküldeni a frontra mert könnyen lelőhetők.

  A II. vh után a tüzérséget is temették aztán újra a reneszánszát éli. Még a vontatottak is megmaradtak.

  Nehezen hiszem el, hogy végleg eltűnnének a csataterekről. Lehet, hogy maradi vagyok, de nem tudok komolyabb offenzívát elképzelni harckocsik nélkül.
  Amúgy meg nem az a megoldás, hogy egyetlen járművet aggatok fel mindenféle fegyverzettel és védelmi rendszerrel, hanem élek a hálózat alapú hadviselés minden előnyével és a megfelelő tűzerőt azonnal tudom összpontosítani a kívánt körletben. Mára az összfegyvernemi harc hatékonyabb és halálosabb lett mint valaha, hála az információs forradalomnak.
   
 18. hiryu

  hiryu New Member

  <del>Pár hónapja olvastam egy hírt miszerint Izrael leállította a Merkava 5 fejlesztését mivel úgy is hazavágják a modern tankelhárító rendszerek .</del>

  k,info volt a forrás?

  -Leállították, mert: (pénzkérdés)

  - elemzéseik szerint bőven elég a környék vasai ellen
  + a négyesek kapnak aktív elhárító rendszereket
  - szükséges modernebb APC beszerzése

  -ill azért mert a priorítások(költségvetési pénz) átrendeződtek az új tervek szerint.
  - első a légierő ( távoli csapásmérő képesség, F-35 rendszerbeállítása, ha néger a fehér házban nemkavar be...)
  -hátrébb szorul a szárazföldi erő, jön fel a haditengerészet, mert a jelenlegi eszközök nem elegek tengeri létesítmények védelmére (gázkitermelő platformok)
  - gondolkodnak még egy tengo beszerzésén, persze helyes robotrepülőgépekkel, gondolom NEM csak hagyományos robbanófejjel.
  - folytatódik az UAV program
  -dolgoznak egy hatodik generációs repülőgép alapjain
  - ill proto szinten évek óta megvan egy szárazföldi járművekre szerlhető IR, és látható tartományban működő álcarendszer, nagyon dolgoznak rajta, ha bejön, ezt kapják a négyesek is.
   
 19. hiryu

  hiryu New Member

  <i>Ma már embernéküli, a lapos lőpályájú ágyúk hatótávolságánál jóval nagyobb hatótávolságú eszközök léteznek.</i>

  ja.... amíg a stuxnet unokatestvére meg nem látogatja a szuper kiber harctéri központot....
   
 20. Roni

  Roni Well-Known Member

  k,info volt a forrás?

  Nem olvasok K,infót!
   

Ezen oldal megosztása