Összehasonlításnak...Hogy kerül a US ARMY Bradley egységek szakasz felépítéséhez a Marines????
Úgy érted 3+3x3 fős rajokba.Akkor szólj nekik, hogy rossz irányba haladnak, 2020-tól tervezik átszervezni 3+3x3 (vagyis 12 fős) szakaszokba, ahol mindegyik FireTeam 3 fős lesz, az addig magábban battyogó szakaszpk. pedig kap két kísérőt, vagyis a szakasz HQ átalakul egy kvázi-FireTeam-é.
Ha jobban megnézed, az új raj felépítése sokkal homogénebb lesz. Már csak a fegyverekből is teljesen egyértelmű:
Összehasonlításképpen a Bradley szakasz:
Hát szerintem, amelyiknek rendszerszinten van belekódolva a működésébe a magas vesztéségi arány. 1-1 partraszállás, ha kijön alacsonyabb veszteséggel, akkor a Marines már "rendben van".Őőőő... Ezt a zöldséget hogy hoztad össze? Melyik harcrend az, amely alapból számol a veszteségekkel? A szovjet vörös hadseregé sem...
Különben mi indokolja az ilyen nagy méretű rajokat (Igazából!)?
Ezt a részét már Dudival is beszéltük annak idején. Szervezetileg a combat medic-ek a zászlóalj törzshöz tartozó medic platoon, combat medic section-jéhez tartoznak.De a szakasz HQ alá tartoznak, csak nem tudnak velük menni alaphangon. A század HQ-hoz vannak 'kísérőnek' beosztva, és zömmel HMMWV-n (ill. most már JLTV-vel) utaznak. Azt most speciel nem tudom, hogy van-e arra vonatkozólag változás, hogy a JLTV megjelenésével a Bradley szakasz kísérőjeként mennek-e ők is járművel most már (a JLTV és a Bradley védelem szempontjából azért már nincs olyan messze egymástól..).
Onnan vannak kirendelve a szakaszokhoz. Forrás, 55. oldal
A helyük pedig a szakasz parancsnok mellett (jármű nélkül), vagy a szakaszparancsnoki járműben lenne alapvetően.
A kerekes járművön való utaztatás meg elég vicces. Ha valaki, akkor a Combat medic az, akinek MINDEN körülmények között a szakasszal kell lennie.
Alapvetően nekem nincs a kerekessel bajom, de nem szerencsés. Én lazán tenném mondjuk akár a tüzérséget, meg a logisztikát is kerekesre egy páncélos hadosztályban, de a combat medic nem ez a kategória.
Maradjunk annyiban, hogy az alap Bradley szakasz felépítés a szétszedett rajokkal egy elfuserált dolog lett.