Nekem az égvilágon semmi.Viszont ez nem válasz arra,hogy mi a bajod az LMG-vel.A géppuskát értem az szerintem sem rajba való.
Azonban én el tudom fogadni a USMC döntését a az M249/IAR csere ügyében. Akkor meg kimondottan, ha támogató alegységek szintjén kompenzálni tudnak.
Most ide visszamásolom a szemantikailag helyes korábbi hozzászólásomat, és így értelmezd:
És arra értettem, hogy az US Army sima és bővített (3+8) Bradley-s rendszere, valamint a Marines 13 fős raja között. Én egyrészt nem tudtam az átalakításról, másrészt miután megnéztem, hogy mire váltanak, nyilvánvalóvá vált hogy jobb lesz. A saját fegyver tapasztalataim alapján, a géppuskát (PKM) nem szerettem, pontosan viszont tudtam lőni (AK63D, SZVD).
Nekem a Bradleybe ültetett szakaszban nem tetszik hogy:
- a rajokat, tűzcsoportokat szétkapják különböző járművekre
- ha egyben nézzük is ezeket a tűzcsoportokat akkor ezek külön alegységként működnek. 4 katona 3 speciális feladattal (teamleader, grenadier, LMG) + 1 egy általánossal (rifleman). Ha 1 fő elesik, már akkor rezeg a léc, mert onnantól a tűzcsoport összharcértéke max. a 3 speciális feladatra korlátozódik. 2 fő elvesztése viszont már drasztikus problémát jelent. Mert akkor melyik fegyverek maradjanak aktívak. Ugyebár PKM-et/LMG-t nem nagyon szokás hátrahagyni.
- ha muszájból ugyan annak a rajnak a katonáit specializáltan csoportosítom (9 főnél), úgy hogy team A (2gren, 2riffleman) team B(2 LMG, 2 riffleman) akkor ha bármelyik tűzcsoport 1-1 speciális fegyverét el is veszti, attól még az alap feladatát el tudja látni. Ez egyéni hepp, nem ragozom tovább.
Szóval, ha már akkor inkább nekem a USMC új szakasz rendszere jobban bejön, de nekem nem ez az optimális szakasz felépítés. Majd ha sok időm lesz, akkor otthonról azt is beteszem egyszer....