Volt szerencsém már nekem is kenuzni is és úszni is a dunán is tiszán is sőt még a bodrogban is...csak azt vettem alapul, amit a hableányos eset során mentőbúvárok mondtak: van olyan szakasz, van olyan vizállás, van olyan sodrás, amely egy hétköznapi embert (pl. egy területvédelmist) elsodor. És teljes felszereléssel, ruházatban, ha megsorozzák egy egyszerű géppuskával a túlpartról azt a nyitott tepsit vagy gumicsónakot és megsérül, eltalálják vagy beleesik, akkor nagy kockázata, hogy neki reszeltek.Mi a francért fulladnál bele 10 méterre a parttól?
Haverok részegen Budapesten átuszták oda vissza a BME-nél, a Margitszigetnél és még élnek.
Én végigevezetm kétszer Rajkától Bajáig kenuval, kb mindenhol simán ugrottam bele ha melegem volt. (kivéve hidak környéke és a sarkantyúk), ha tudsz úszni és nincsen betonba öntve a lábad jellemzően nem fulladsz bele.
Ma voltam vállalati továbbképzésen pesten és mentünk át a dunán...hááát egy motoros tepsin vagy gumicsonakkal átkelni (támadni vagy visszavonulni) sokkal veszélyesebb, mint hajón már kilométeres szakaszon látni a csónakot és észrevetlenül két ember balról jobbról lekaszál a nyitott gumicsónakon mindenkit.
De, ha egy ilyen csapatszálító többfunkciós (!) hajót 200m-ről "megköpködnek" egy ak-val nagyobb eséllyel túlélik a benne utazók valamit több a képesség is: kamerával/hőkamerával felderít és 30mm-el olyan választ ad... kivágja a támadó alatt az erdőt, drónos és helikopteres fenyegetésre is tud válaszolni. Minden vízi akciót biztositani tud.
Az Ares pedig egy példa volt, mert teljesen új, hipermodern illik az eddigi képbe, török és még katarnak is teljesitett megbizást rögtön arra gondoltam, hogy van benne fantázia és mindenféle típust/kivitelt csinál, elég széles a skála. Csak nagyon drága. Az meg nem lenne szerencsés, hogy kiválasztanánk egy ilyen gyártót, de csak 1 vagy max. 2 darabot rendelünk.