Magyar folyami erők / MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 102
4 135
113
Ez rendben is van! Ám szerintem a jó magyar szokást veszem alapul, nem egyeztettek a sereggel a készítők s nem összekapcsolhatók a kompok szalaghídnak! :oops: Ugye miért is kéne összekapcsolni!

- Na de egyesével? Egy háborúban? Az átengedő képesség a lényeg! Mennyi harckocsi tud átmenni a túloldalra hídfőt képezni esetleg! Mennyi idő ameddig egy harckocsi felkászálódik egy kompra? Mennyi az az idő ameddig egy komp átevickél a Dunán? Mennyi az az idő ameddig üresen visszaevickél, kiköt, felmálház, s újra elindul? Mennyi üzemanyagot is fogyaszt ez a komp? Logisztika!

- Ehelyett 8db komppal szalaghídon átengeded az egész hadsereget! Idő. A támadást nem késlelteted az áthordással. Idő. Érdekesebb a helyzet esetlegesen visszavonulás alkalmával! Ha ott lennél a támadott területen ahonnan mentjük a katonáinkat, gépeinket, felszerelést s küldtünk oda egy kompot hogy hordja át embereinket, te mit mondanál? Az anyázáson kívül.

S bármikor a civil életben is szükség lehet több szalaghídra. Földrengés okozta károk, hogy egyéb merényletekről ne is beszéljek a mai világban.

- Ugyanakkor ezeket a kompokat úgy is kilehetne képezni hogy a civil életben egyéb felhasználási lehetőséggel is használható legyen. Mivel ezeket a kompokat mint uszályokként is lehetne használni a Dunán!

- Többfunkciós lehetőség, akár a seregnek is, logisztika. Üzemanyagszállítás, autó alkatrész szállítás németből, törökből s egyéb szállítási lehetőségek. Nagy a raktér! Konténer szállítás, s lehetne sorolni még.

- Nem beállítjuk a "sarokba" s ott rohadjon meg jeligével! A seregnek pénzt termelne a civil szférában! Saját maga árát kidolgozná, s utána a hasznot hozná.
- Lenne a seregbe logisztikán belül, egy szállító-kompos részleg.
Australian Maritime Alliance's (AMA) 'Oboe' design for the Australian Army's LAND 8710 Phase 1A Littoral Manoeuvre Vessel – Medium (LMV-M) tender
LMV-M-1-770x410.jpg.webp

A szleng is gyorsan meglenne hozzá a seregben, mennek a katonák oboázni. :D

• Tetszik
Reactions: Pogány

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
1 013
2 104
113
:D Igen, ha elolvastad a cikket láthatod hogy ez a hajó csak egy partra szállító csapatuszály, Pont olyan amilyent én is feltettem előzőleg. Az oldalán olvashatod a nevét: Viza.
Nincs ebben semmi különleges, régi II. világháborús uszály. :D

b3ihbrE.png

- Ez nem valós kép csak egy ábrázolás!

- Ám ott van a különlegessége hogy ezeket az uszályokat a tengerjáró csapatszállítók hordozzák!
Azaz benne van a tengerjáró hajó gyomrába. Ha olvastad a cikket, : így a katonákat a tengerjáró csapatszállítón helyezik el, kényelmesebb körülmények között. Mint pld. a repülőgép hordozók! Ezek meg csapatszállító hordozók. Több képen láthatod hogy megy egy nagy dög repülőgép hordozó s kétoldalt 2-2 nagy dög hajó! Azok a tengerjáró csapatszállító hajók, amelyeket kisebb rombolók vesznek körbe védelemnek. Ezek a tengerjáró csapatszállítók hordozzák a harckocsikat, csapatszállítókat stb...! + a legénységet is. S ahol kell s szükség van rájuk ott ezzel a csapatszállító uszállyal kipakolják őket!
- S ott lesz az oboa ahol kipakolják a legénységet. S kezdődhet a tánc! :hadonaszos:
Ezért hívják oboa szállítónak! Mivel nem tudod kivel, mivel állsz szemben.
- Na de ez nagyhatalmi lépcsőfok!

- Nekünk itt maradt a VIZA! S eltűntek a REMÉNY s az ÚJPEST! Csapatszállítók :(

alter ego

Well-Known Member
2022. március 22.
644
1 828
93
Ez rendben is van! Ám szerintem a jó magyar szokást veszem alapul, nem egyeztettek a sereggel a készítők s nem összekapcsolhatók a kompok szalaghídnak! :oops: Ugye miért is kéne összekapcsolni!

- Na de egyesével? Egy háborúban? Az átengedő képesség a lényeg! Mennyi harckocsi tud átmenni a túloldalra hídfőt képezni esetleg! Mennyi idő ameddig egy harckocsi felkászálódik egy kompra? Mennyi az az idő ameddig egy komp átevickél a Dunán? Mennyi az az idő ameddig üresen visszaevickél, kiköt, felmálház, s újra elindul? Mennyi üzemanyagot is fogyaszt ez a komp? Logisztika!

- Ehelyett 8db komppal szalaghídon átengeded az egész hadsereget! Idő. A támadást nem késlelteted az áthordással. Idő. Érdekesebb a helyzet esetlegesen visszavonulás alkalmával! Ha ott lennél a támadott területen ahonnan mentjük a katonáinkat, gépeinket, felszerelést s küldtünk oda egy kompot hogy hordja át embereinket, te mit mondanál? Az anyázáson kívül.

S bármikor a civil életben is szükség lehet több szalaghídra. Földrengés okozta károk, hogy egyéb merényletekről ne is beszéljek a mai világban.

- Ugyanakkor ezeket a kompokat úgy is kilehetne képezni hogy a civil életben egyéb felhasználási lehetőséggel is használható legyen. Mivel ezeket a kompokat mint uszályokként is lehetne használni a Dunán!

- Többfunkciós lehetőség, akár a seregnek is, logisztika. Üzemanyagszállítás, autó alkatrész szállítás németből, törökből s egyéb szállítási lehetőségek. Nagy a raktér! Konténer szállítás, s lehetne sorolni még.

- Nem beállítjuk a "sarokba" s ott rohadjon meg jeligével! A seregnek pénzt termelne a civil szférában! Saját maga árát kidolgozná, s utána a hasznot hozná.
- Lenne a seregbe logisztikán belül, egy szállító-kompos részleg.
Nem tudok vitatkozni azzal, amit írsz. A legjobb, ha van erre a célra beszerzett katonai eszköz. Legyen így. Én szükségmegoldásról írtam. Mást, tüzérségi eszközt, vadászgépet stb. nem tudsz civil eszközzel pótolni. A kompot valamennyire igen. Lszi így értelmezd amit írtam.

• Tetszik
Reactions: Törppapa

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 583
15 585
113
Nem ért rá. Volt a huszárvágta a Kincsem én, meg...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Jaj hat el is felejtettem beszéltem az egyik ott szolgaloval, mondta 2025-Ben lesz fel küldve a 2db új hajóra az igény aztán majd elfogadják vagy nem és a maradék an-ek mind az 5db fullra fel lesz ujjotva új motor stb és szolgál tovább

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 212
13 728
113
Jaj hat el is felejtettem beszéltem az egyik ott szolgaloval, mondta 2025-Ben lesz fel küldve a 2db új hajóra az igény aztán majd elfogadják vagy nem és a maradék an-ek mind az 5db fullra fel lesz ujjotva új motor stb és szolgál tovább
A gripen rendelésnél legalább 4-6 db cv 90 es hajót ki kell ingyen sajtolni a svédekből (saab)