Ez egy partraszálló hajó, szóval olyan sokra nincs is szükség ezekből Magyarországon...Pontosan es 2db rol van jelen állás szerint szó, mert nagyon drága.
A US NAVY is beérte kettővel.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez egy partraszálló hajó, szóval olyan sokra nincs is szükség ezekből Magyarországon...Pontosan es 2db rol van jelen állás szerint szó, mert nagyon drága.
Az AN-2-esek felújítása már elkészült.Jaj hat el is felejtettem beszéltem az egyik ott szolgaloval, mondta 2025-Ben lesz fel küldve a 2db új hajóra az igény aztán majd elfogadják vagy nem és a maradék an-ek mind az 5db fullra fel lesz ujjotva új motor stb és szolgál tovább
Tudom, azt mondta lesz meg azokkal melo és tervek a későbbiekbenAz AN-2-esek felújítása már elkészült.
Azt a kettőt elhozhatnánk a segély program keretében 10 % áron és jöhet mellé két új (megnéztem a negan féle norvég felszerelést!) a norvég felszereléssel hellfire indítóval!Ez egy partraszálló hajó, szóval olyan sokra nincs is szükség ezekből Magyarországon...
A US NAVY is beérte kettővel.
Hol fogunk mi hellfire-rel lövöldözni?Azt a kettőt elhozhatnánk a segély program keretében 10 % áron és jöhet mellé két új (megnéztem a negan féle norvég felszerelést!) a norvég felszereléssel hellfire indítóval!
látom nem igazán sikerült ezt a hajót kiértékelned mire is való.Hol fogunk mi hellfire-rel lövöldözni?
Nekünk kb. csak a Duna van - ott korlátozottan van értelme egy ilyen naszádnak. Bárhonnét látható, nagyon elszökni sem tud sehová... szóval nagy szükség nincs nálunk komolyabb flottára...
A CB90 egy partraszálló hajó, az norvég naszód Hellfire-rel meg nem tudom mire lenne jó nekünk...látom nem igazán sikerült ezt a hajót kiértékelned mire is való.
bukarestet rakétázni plA CB90 egy partraszálló hajó, az norvég naszód Hellfire-rel meg nem tudom mire lenne jó nekünk...
miért is drága is meg megbízhatatlan is még a buta gazdagoknak se kellenek.Én még mindig azt mondom, hogy a MK VI kellene inkább
Azért nem kell a USN-nek, mert nyílt tengeri feladatokra korlátozottan alkalmas.miért is drága is meg megbízhatatlan is még a buta gazdagoknak se kellenek.
De mindenhol leírták, hogy megbízhatatlan!!!! Na meg teljesen másra is való mint a cb 90 nem a mi szintünk.Azért nem kell a USN-nek, mert nyílt tengeri feladatokra korlátozottan alkalmas.
Egyébként semmi baja.
Itt részletesebben leírják, hogy nem tudják beilleszteni az aktuális doktrínába.
De fegyverzet, technika terén semmi panaszra nem lehet ok.
Jó. Drága. A téliszalámi is :/
U.S. Navy Advises On The Fate Of The Mark VI Patrol Boats - Naval News
The fate of the twelve U.S. Navy Mark VI Patrol Boats has led to U.S. Navy, Media, and public speculation as to their usefulness in peer nation conflicts. Armed with one or two 25mm MK 38 autocannons and various .50cal heavy machine guns and 40mm automatic grenade launchers, the waterjet-powered...www.navalnews.com
Olvasd el a cikket.De mindenhol leírták, hogy megbízhatatlan!!!!
De értsd már meg ezek tenger parti járőrhajók inkább ilyen hol kell itthon? A cb 90 es meg egy csapat szállító támogató (ha a norvégot nézzük) ja és 80 cm es merüléssel ez még a maroson meg a kőrösön is el megy!Olvasd el a cikket.
A technikai problémákról és hasonlókról ezt írták:
Repeated inquiries by Naval News to the U.S. Navy asking why the Mark VIs are slated for early retirement (questions related to possible issues regarding their mechanical and engineering, design flaws, upkeep, extensive maintenance, poor reliability, or degrading role and purpose) have not been answered or confirmed.
Nekem személy szerint az a véleményem, hogy inkább a drónokra akarnak majd rámenni.
Folyami és kisparthajózásra való - pont ez a bajuk vele.De értsd már meg ezek tenger parti járőrhajók inkább ilyen hol kell itthon? A cb 90 es meg egy csapat szállító támogató (ha a norvégot nézzük) ja és 80 cm es merüléssel ez még a maroson meg a kőrösön is el megy!
nem az am hajókkal kell összehasonlítani azok aknakeresők !!!!Folyami és kisparthajózásra való - pont ez a bajuk vele.
Akkor összehasonlításnak a jelenleg használt AM / MKVI
vízkisz: 72,3 / 72t
hossz: 27 / 25,8m
szél: 6,5 / 6,2m
merülés: 1,2 / 1,2m
.....
isnem az am hajókkal kell összehasonlítani azok aknakeresők !!!!
Itt most vagy a beállítás sikerült túl jól, vagy (nézve az ember és a tengó méretarányait) ez a világ legkisebb SSBN-e amit valaha vízre bocsájtottak.