Magyar folyami erők / MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred

Szerintem az alakulat hadihajós részének feloszlatására lenne csak szükség. Ha a Nestineket nem mertük levinni tengerre, akkor a CB-et se fogjuk. Másra meg minek???

Ez egy partraszálló hajó, szóval olyan sokra nincs is szükség ezekből Magyarországon...
A US NAVY is beérte kettővel. :)
Azt a kettőt elhozhatnánk a segély program keretében 10 % áron és jöhet mellé két új (megnéztem a negan féle norvég felszerelést!) a norvég felszereléssel hellfire indítóval! ;)

Azt a kettőt elhozhatnánk a segély program keretében 10 % áron és jöhet mellé két új (megnéztem a negan féle norvég felszerelést!) a norvég felszereléssel hellfire indítóval! ;)
Hol fogunk mi hellfire-rel lövöldözni? :D
Nekünk kb. csak a Duna van - ott korlátozottan van értelme egy ilyen naszádnak. Bárhonnét látható, nagyon elszökni sem tud sehová... szóval nagy szükség nincs nálunk komolyabb flottára...

• Vicces
Reactions: Giskard
Hol fogunk mi hellfire-rel lövöldözni? :D
Nekünk kb. csak a Duna van - ott korlátozottan van értelme egy ilyen naszádnak. Bárhonnét látható, nagyon elszökni sem tud sehová... szóval nagy szükség nincs nálunk komolyabb flottára...
látom nem igazán sikerült ezt a hajót kiértékelned mire is való. :rolleyes:

miért is drága is meg megbízhatatlan is még a buta gazdagoknak se kellenek. :rolleyes:
Azért nem kell a USN-nek, mert nyílt tengeri feladatokra korlátozottan alkalmas.
Egyébként semmi baja.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Itt részletesebben leírják, hogy nem tudják beilleszteni az aktuális doktrínába.
De fegyverzet, technika terén semmi panaszra nem lehet ok.
Jó. Drága. A téliszalámi is :/

Azért nem kell a USN-nek, mert nyílt tengeri feladatokra korlátozottan alkalmas.
Egyébként semmi baja.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Itt részletesebben leírják, hogy nem tudják beilleszteni az aktuális doktrínába.
De fegyverzet, technika terén semmi panaszra nem lehet ok.
Jó. Drága. A téliszalámi is :/

De mindenhol leírták, hogy megbízhatatlan!!!! Na meg teljesen másra is való mint a cb 90 nem a mi szintünk.

De mindenhol leírták, hogy megbízhatatlan!!!!
Olvasd el a cikket.

A technikai problémákról és hasonlókról ezt írták:
Repeated inquiries by Naval News to the U.S. Navy asking why the Mark VIs are slated for early retirement (questions related to possible issues regarding their mechanical and engineering, design flaws, upkeep, extensive maintenance, poor reliability, or degrading role and purpose) have not been answered or confirmed.

Nekem személy szerint az a véleményem, hogy inkább a drónokra akarnak majd rámenni.

Olvasd el a cikket.

A technikai problémákról és hasonlókról ezt írták:
Repeated inquiries by Naval News to the U.S. Navy asking why the Mark VIs are slated for early retirement (questions related to possible issues regarding their mechanical and engineering, design flaws, upkeep, extensive maintenance, poor reliability, or degrading role and purpose) have not been answered or confirmed.

Nekem személy szerint az a véleményem, hogy inkább a drónokra akarnak majd rámenni.
De értsd már meg ezek tenger parti járőrhajók inkább ilyen hol kell itthon? A cb 90 es meg egy csapat szállító támogató (ha a norvégot nézzük) ja és 80 cm es merüléssel ez még a maroson meg a kőrösön is el megy!

De értsd már meg ezek tenger parti járőrhajók inkább ilyen hol kell itthon? A cb 90 es meg egy csapat szállító támogató (ha a norvégot nézzük) ja és 80 cm es merüléssel ez még a maroson meg a kőrösön is el megy!
Folyami és kisparthajózásra való - pont ez a bajuk vele.

Akkor összehasonlításnak a jelenleg használt AM / MKVI
vízkisz: 72,3 / 72t
hossz: 27 / 25,8m
szél: 6,5 / 6,2m
merülés: 1,2 / 1,2m
.....