Magyar őstörténet és a sztyeppei civilizáció

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 513
15 739
113
Os vallás?
Azmiaz?
A hit, meg a vallás szó is gáz, ebben a kontextusban, azt vallanak az emberek, amit akarnak, úgy hazudnak, mint részeg kotrós az átfolyásméro mellett.
A hit, az vak, abban hisz aki nem tud, amit sosem látott, tapasztalt.
Amikor kibicikliztunk cirka 40 évvel ezelőtt a Lacházi reptérre, és megnéztem eloszor a 29-es felszállását, szentul hittem, hogy 2 ilyen cucc szét hadzsimézné fél Amerikát. :)
Tényleg!
Pár évvel azelott meg azt hittem, hogy a TV-ben, a világ minden dolgából van egy nagyon pici másolat, és egy optika segítségével, így bármit megmutathatnak vele. :)
Tényleg!
Ma meg már tudom, hogy mindkét dologról butaságot hittem.
Mert tudásom van, nem hitem, vagy vllásom.
Nincs osvallás, semmilyen vallás nincs.
Tudásuk volt a fateréknak, tudtak bánni az elemekkel,tudták honnan jönnek, hol vannak éppen, ki az utazó, és hová tartanak.
Tudták hogy mukodik a teremtés, melyik az a szer ami etet, s melyik az amelyik nem.
Haszálták a hatalmat, ami nekik, meg neked is adatot.
Nem kívülrol várták a csodát, a megváltást, hanem befelé mentek, mert tudták, hogy ott van a megoldás, nem kint.
Tudták mi az idok vége, sokat voltak ott, volt képességuk mindenre.
Majd össze fuzom a létsíkokat, utána levonok pár konzekvenciát, majd jöhet a buzulás, utána kib@sszuk az idexet, s rákanyarodunk ördög atya fomuvére, a kereszténységre.
Na, húzzatok kufircolni, utána szundi, holnap kell az ero építeni a demokráciát, meg mindent.
Ez egy elég bárdolatlan világképre vall. Tiszteletben tartom. Számomra a hit fontos; miért akar egy egysejtű differenciálódni? Miért nem követi az energia minimum elvét? Őseinknek is volt hite (Ős-tengri...Isten), akár vitatod, akár nem. Buzulás kapcsán csak annyit, h egyházi gimibe jártam és egy buzi v molesztáló pap sem volt. Állami általánosban kapásból 2. Amúgy van rossz hírem: az ateistának is van hite (a szó is érdekes);)
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 515
113
Ez egy elég bárdolatlan világképre vall. Tiszteletben tartom. Számomra a hit fontos; miért akar egy egysejtű differenciálódni? Miért nem követi az energia minimum elvét? Őseinknek is volt hite (Ős-tengri...Isten), akár vitatod, akár nem. Buzulás kapcsán csak annyit, h egyházi gimibe jártam és egy buzi v molesztáló pap sem volt. Állami általánosban kapásból 2. Amúgy van rossz hírem: az ateistának is van hite (a szó is érdekes);)



Elolvastad amit eddig írtam?
A molesztáló papok érdektelenek,kerekítési hiba,még a már említett háborúk,kínzások,gyilkolások is csak kofalárma ahhoz képest,ami a kedves kereszténység mögött van,amit eddig megcselekedtek csak velünk szembe,az is max szaloncukor lopás a fáról,a mögöttes tartalomhoz képest.
De el kellett kezdenem a kályhától,mert minden vallás csak azért van,hogy ide beszopódj,és ne találj haza sosem,majd meglátod,végig viszem az egészet,és a végén minden kiderül.
Őseinknek nem hite volt,mondtam,hanem tudása,a keresztények hiszik,hogy jönnek az angyalok,harsonákkal,és az 1000 éve elhaltak kifúrják magukat a földből,jól feltámadnak,és jól megítéli őket az Isten,azt pokol,vagy menyország.
Látod,minden vallás széthazudja,hogy van a halál utánis élet,meg feltámadás,meg menyország,meg pokol,csak azt nem adják oda,ami a valóság,hogy -valamilyen szinten-kontrollálni tudják a híveiket,mondanom sem kell,hogy a félelem,büntetés,szenvedés kilátásba helyezésével.
Ezt a részt mi átugrottuk,és értettük alfától-omegáig,az erre felépített szervezetek kitalált baromságai nélkül.
Persze,hogy van Istenünk,pont nekünk ne lenne?
Van pár kisfőnökünk,de van forró drótunk a csúcsgóréhoz is,a kettő közé igyekszik behelyezni magát(a csúcsgóré,és közéd) a sok,kis szörny/torzszülött,tömeggyilkos,beteg állat,stb kisfőnök,mert hagyod magad megkukizni,sőt,már ragaszkodsz a baromságokhoz(nem személy szerint te,hanem a "hívők",úgy an block.
Mint mondottam volt,a biblia egy jó könyv,benne van minden,kb 0.05%-a a keresőnek,és azt sem egyszerű megtalálni,de amikor már kész a tanítvány,mindig megjelenik egy mester,az segít eligazodni benne.
Az ősök nem hittek,hanem tudtak,nem a haragvó,büntető,sajátjait is lemészárló,megkínzó,betarthatatlan törvények közé kényszerítő kis kancsókat ismerték,de nevezzük ezt hitnek,hanem az igaz istenben,és annak kisfőnökében.
A főni nem hülye,hanem főni,bele íratta neked,kereső,csak neked,hogy a kiválasztottak sem voltak mindig elragadtatva a vadszamártól,amíg mózsival ahegyen törpöltek a 10 törvényen,nem pont vadszamarat öntöttek unalmukba,hanem mit is?
Ott van a könyvben,otthagyták a szimpatikus fiatalembert a kiválasztottak,mire az elküldte a Jeremiás srácot,hogy hozza vissza őket,mit is mondott neki a csaj?
Mióta az ég királynőjét imádjuk,nem halt meg csecsemő,100(ha jól emlékszem)éve nem volt háború,bőségben élünk.
Nekem ez jobb hitnek tűnik,mint a többi,kicsivel.Mire Jeremiás hozta a kötelezőt,de ha nem jöttök vissza,akkor megbetegítek benneteket,meghalnak a gyerekek,stb,ugye milyen vonzó srác is a szimpatikus fiatalember?
Hallottad valahonnan,hogy a Magyarok Istene apostolakt küldött hozzád,hogy ha nem térsz vissza hozzá,akkor megbetegít,meg háborút csinál neked,megöli a gyerekeidet,stb?
Vagy hasonlót?
Hallottál valaha is olyat,hogy nekünk voltak törvényeink(vajk előttről beszélek),vagy börtöneink,vagy bokrokat gyújtogatott,hogy valaki figyeljen rá,és féljen tőle,és hajtsa végre a parancsait?
Vagy esteleg annyira szereti a rájuk bízottakat,mert nem kis értő,hanem megértő,hogy semmiben sem korlátoz minket?
Ha nem fordulsz hozzá,ő nem jön hozzád,nem baszogat törvényekkel,sem parancsokkal,békén hagy,elfogadja a döntéseidet.Olvass vissza mit írtam az angyalokról,nevezzük a létezés igaz oldalán lévőket a fény oldalán lévőknek,szóval lehet ő nem a sötétséget képviseli?
Soha,soha,soha nem érhetne bántódás,amíg az úton járunk,soha,soha,soha nem tudna minket senki sem ki irtani,elvenni ami mienk,egy módon lehetséges ez,ha mi engedjük,és nem tőle kérünk segítséget,még abba sem szólhat bele,hogy felszámoljuk magunkat,ha mi nem kérjük.
Egyéni szinten,és közösségi,nemzeti szinten sem huhoghat neked,sem ő,sem az angyalok,sem semmilyen inteligencia a fény oldalról.
Ha mégis dolga van veled,annak 2 oka lehet,vagy a főni küldte hozzád,vagy egy másik ember,de akkor is csak felülről,vagy szemből közelíthet meg,s nem oldalról,vagy hátulról.Harmadik eset,rendkívül ritka,ha te magad küldted oda magadnak,egy kritikus pontnál az életedben,ennyi.
Így volt a Magyar királyság kettős,volt egy fizikai király,a jogarral,karddal a kezébe,aki vitte a földi dolgokat,és volt egy szakrális király,aki az égi,az e fölötti létsíkokkal is tudott kapcsolatot tartani,ezért lehettünk mindig jókor,jó helyen,tettük,amit tennünk kellett.
Kb Attillánál volt az első zavar az erőben :D mert a tulok megölte a tesóját,a szakrális királyt,ezért tudták megbillenteni,ezért nem tette földdel egyenlővé rómát,egy ajtó-ablak szituban,ki is vették egyből.
Vajk dettó,ő még paktumot is kötött,ezért maradhatott addig,ameddig,azóta is nyögjük.
2. laller szintén zenész,hívtuk a tanítványainkat,jöttek is,egyesülve a földdel egyenlővé tudtuk volna tenni rómát,mármint a vatikánt,erre mit csinál az agysebész,na mit,ellenük megy,mert védeni kell jehovát,nekünk.
Hát nem örültek a Mongolok,mondhatni nem támogatták a javaslatunkat,az eredmény ismert,a keresztényeket jórészt leölték,elhurcolták,és aki akart,de még nem volt keresztény,az elmehetett velük haza,szívesen látták őket-mármint a civileket-ezért a mai napi szívesen várnak minket haza,hiszen egyek az anyáink,sokat közülük a tőlünk velük ment nők szültek.
Majd Mátyás szintén elzakózott bécs alatt,jött az infó,Bujkótól :oops::rolleyes: hogy a földdel egyenlővé lehet tenni bécset,erre elkezdett tárgyalni a pribékekkel,rögtön lett egy étekfogó,aki a jó oldalán harapott a halba...
Majd 48.ban a petrovics srác sejthetett valamit,mivel lehet feltüzelni a népet,de gondolom a páholyban nem engedték,hogy kimondja a nevét,csak mint Magyarok Istenére hivatkozott,az eredmény ismert.
A lista kb máig folytatható.:(
Szóval a szakrális király látta a túlt,az ezen a létsíkon túlt is,így láthatta,ha döccenő jön,szólt a kollégájának,hogy rántsa el a kormányt,és látta ha sima a terep,lehet lazítani az úton.
Ezért mondom,hogy nem hit,hanem tudás volt,nem vártunk messiást,nem könyörögtünk az Istenhez egy marék lencséért,nem féltünk tőle,ő nem adott nekünk parancsot,törvényeket,hanem tette a dolgát,ha kérdezted válaszol,ha kérsz tőle,akkor adatik.
El tud kísérni egészen a 6 dimenzióig,ahonnan felfelé már nincs dualitás,ott már közelebb vagyunk a főnihez.nincs fekete-fehér,férfi-nő,hideg-meleg,fehér,és fekete,stb.
A szakralitás le ért az utolsó segédmunkásig,megvolt a hierarchia a szakrális királytól lefelé a táltosokig,sámánokig,tudósokig,mágusokig,látókig,stb,minden kereső tudott valakihez fordulni.Mindenki tudott írni,olvasni,számolni.
Na,ennyi így vasárnap estére.


Mi is volt a kérdés?o_O
 
  • Tetszik
Reactions: Szittya

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 513
15 739
113
Elolvastad amit eddig írtam?
A molesztáló papok érdektelenek,kerekítési hiba,még a már említett háborúk,kínzások,gyilkolások is csak kofalárma ahhoz képest,ami a kedves kereszténység mögött van,amit eddig megcselekedtek csak velünk szembe,az is max szaloncukor lopás a fáról,a mögöttes tartalomhoz képest.
De el kellett kezdenem a kályhától,mert minden vallás csak azért van,hogy ide beszopódj,és ne találj haza sosem,majd meglátod,végig viszem az egészet,és a végén minden kiderül.
Őseinknek nem hite volt,mondtam,hanem tudása,a keresztények hiszik,hogy jönnek az angyalok,harsonákkal,és az 1000 éve elhaltak kifúrják magukat a földből,jól feltámadnak,és jól megítéli őket az Isten,azt pokol,vagy menyország.
Látod,minden vallás széthazudja,hogy van a halál utánis élet,meg feltámadás,meg menyország,meg pokol,csak azt nem adják oda,ami a valóság,hogy -valamilyen szinten-kontrollálni tudják a híveiket,mondanom sem kell,hogy a félelem,büntetés,szenvedés kilátásba helyezésével.
Ezt a részt mi átugrottuk,és értettük alfától-omegáig,az erre felépített szervezetek kitalált baromságai nélkül.
Persze,hogy van Istenünk,pont nekünk ne lenne?
Van pár kisfőnökünk,de van forró drótunk a csúcsgóréhoz is,a kettő közé igyekszik behelyezni magát(a csúcsgóré,és közéd) a sok,kis szörny/torzszülött,tömeggyilkos,beteg állat,stb kisfőnök,mert hagyod magad megkukizni,sőt,már ragaszkodsz a baromságokhoz(nem személy szerint te,hanem a "hívők",úgy an block.
Mint mondottam volt,a biblia egy jó könyv,benne van minden,kb 0.05%-a a keresőnek,és azt sem egyszerű megtalálni,de amikor már kész a tanítvány,mindig megjelenik egy mester,az segít eligazodni benne.
Az ősök nem hittek,hanem tudtak,nem a haragvó,büntető,sajátjait is lemészárló,megkínzó,betarthatatlan törvények közé kényszerítő kis kancsókat ismerték,de nevezzük ezt hitnek,hanem az igaz istenben,és annak kisfőnökében.
A főni nem hülye,hanem főni,bele íratta neked,kereső,csak neked,hogy a kiválasztottak sem voltak mindig elragadtatva a vadszamártól,amíg mózsival ahegyen törpöltek a 10 törvényen,nem pont vadszamarat öntöttek unalmukba,hanem mit is?
Ott van a könyvben,otthagyták a szimpatikus fiatalembert a kiválasztottak,mire az elküldte a Jeremiás srácot,hogy hozza vissza őket,mit is mondott neki a csaj?
Mióta az ég királynőjét imádjuk,nem halt meg csecsemő,100(ha jól emlékszem)éve nem volt háború,bőségben élünk.
Nekem ez jobb hitnek tűnik,mint a többi,kicsivel.Mire Jeremiás hozta a kötelezőt,de ha nem jöttök vissza,akkor megbetegítek benneteket,meghalnak a gyerekek,stb,ugye milyen vonzó srác is a szimpatikus fiatalember?
Hallottad valahonnan,hogy a Magyarok Istene apostolakt küldött hozzád,hogy ha nem térsz vissza hozzá,akkor megbetegít,meg háborút csinál neked,megöli a gyerekeidet,stb?
Vagy hasonlót?
Hallottál valaha is olyat,hogy nekünk voltak törvényeink(vajk előttről beszélek),vagy börtöneink,vagy bokrokat gyújtogatott,hogy valaki figyeljen rá,és féljen tőle,és hajtsa végre a parancsait?
Vagy esteleg annyira szereti a rájuk bízottakat,mert nem kis értő,hanem megértő,hogy semmiben sem korlátoz minket?
Ha nem fordulsz hozzá,ő nem jön hozzád,nem baszogat törvényekkel,sem parancsokkal,békén hagy,elfogadja a döntéseidet.Olvass vissza mit írtam az angyalokról,nevezzük a létezés igaz oldalán lévőket a fény oldalán lévőknek,szóval lehet ő nem a sötétséget képviseli?
Soha,soha,soha nem érhetne bántódás,amíg az úton járunk,soha,soha,soha nem tudna minket senki sem ki irtani,elvenni ami mienk,egy módon lehetséges ez,ha mi engedjük,és nem tőle kérünk segítséget,még abba sem szólhat bele,hogy felszámoljuk magunkat,ha mi nem kérjük.
Egyéni szinten,és közösségi,nemzeti szinten sem huhoghat neked,sem ő,sem az angyalok,sem semmilyen inteligencia a fény oldalról.
Ha mégis dolga van veled,annak 2 oka lehet,vagy a főni küldte hozzád,vagy egy másik ember,de akkor is csak felülről,vagy szemből közelíthet meg,s nem oldalról,vagy hátulról.Harmadik eset,rendkívül ritka,ha te magad küldted oda magadnak,egy kritikus pontnál az életedben,ennyi.
Így volt a Magyar királyság kettős,volt egy fizikai király,a jogarral,karddal a kezébe,aki vitte a földi dolgokat,és volt egy szakrális király,aki az égi,az e fölötti létsíkokkal is tudott kapcsolatot tartani,ezért lehettünk mindig jókor,jó helyen,tettük,amit tennünk kellett.
Kb Attillánál volt az első zavar az erőben :D mert a tulok megölte a tesóját,a szakrális királyt,ezért tudták megbillenteni,ezért nem tette földdel egyenlővé rómát,egy ajtó-ablak szituban,ki is vették egyből.
Vajk dettó,ő még paktumot is kötött,ezért maradhatott addig,ameddig,azóta is nyögjük.
2. laller szintén zenész,hívtuk a tanítványainkat,jöttek is,egyesülve a földdel egyenlővé tudtuk volna tenni rómát,mármint a vatikánt,erre mit csinál az agysebész,na mit,ellenük megy,mert védeni kell jehovát,nekünk.
Hát nem örültek a Mongolok,mondhatni nem támogatták a javaslatunkat,az eredmény ismert,a keresztényeket jórészt leölték,elhurcolták,és aki akart,de még nem volt keresztény,az elmehetett velük haza,szívesen látták őket-mármint a civileket-ezért a mai napi szívesen várnak minket haza,hiszen egyek az anyáink,sokat közülük a tőlünk velük ment nők szültek.
Majd Mátyás szintén elzakózott bécs alatt,jött az infó,Bujkótól :oops::rolleyes: hogy a földdel egyenlővé lehet tenni bécset,erre elkezdett tárgyalni a pribékekkel,rögtön lett egy étekfogó,aki a jó oldalán harapott a halba...
Majd 48.ban a petrovics srác sejthetett valamit,mivel lehet feltüzelni a népet,de gondolom a páholyban nem engedték,hogy kimondja a nevét,csak mint Magyarok Istenére hivatkozott,az eredmény ismert.
A lista kb máig folytatható.:(
Szóval a szakrális király látta a túlt,az ezen a létsíkon túlt is,így láthatta,ha döccenő jön,szólt a kollégájának,hogy rántsa el a kormányt,és látta ha sima a terep,lehet lazítani az úton.
Ezért mondom,hogy nem hit,hanem tudás volt,nem vártunk messiást,nem könyörögtünk az Istenhez egy marék lencséért,nem féltünk tőle,ő nem adott nekünk parancsot,törvényeket,hanem tette a dolgát,ha kérdezted válaszol,ha kérsz tőle,akkor adatik.
El tud kísérni egészen a 6 dimenzióig,ahonnan felfelé már nincs dualitás,ott már közelebb vagyunk a főnihez.nincs fekete-fehér,férfi-nő,hideg-meleg,fehér,és fekete,stb.
A szakralitás le ért az utolsó segédmunkásig,megvolt a hierarchia a szakrális királytól lefelé a táltosokig,sámánokig,tudósokig,mágusokig,látókig,stb,minden kereső tudott valakihez fordulni.Mindenki tudott írni,olvasni,számolni.
Na,ennyi így vasárnap estére.


Mi is volt a kérdés?o_O
Khm...nem minősítem, mert ezt ha komolyan írtad, ott már nem segíthetek. Az őshit bizonyítéka a temetkezésünk: sírmellékek, fej-lélek összekötés, tükörvilág, stb. Ez nem tudás, ez hit. Az, h a kereszténység nevében ki és mit tett, inkább nép függő; spanyol inkvizíció, gyarmatosítás vs. magyar elvérzés az oszmánnal szemben. A bibliát átlagembernek írták, ezért olyanok a példabeszédek, h megértsék. Ez nem talmud, vagy iszlám, h a kedvemre hajlítsam. Sztyeppei népeknél mindig társuralom volt (égtáj szerint). Buda és Attila is sokáig így uralkodtak. Csak volt egy megingás (Attila hadjáraton, Buda meg áttette székhelyét Attila városába), abból meg kenyértörés.
A végével egyet értek.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 998
13 302
113
Gondolom még nem volt:


Nem hiszem, hogy pontossan belotték (szerintem valamivel délebre lehetet a temetkezohely), de mind szájhagyomány érdekes.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Gondolom még nem volt:


Nem hiszem, hogy pontossan belotték (szerintem valamivel délebre lehetet a temetkezohely), de mind szájhagyomány érdekes.
Hülyeség, mindenki tudja, hogy:
Zsadany_Attila_kiraly_2115_fit_800x10000.jpg

Amúgy meg van millió meg egy vélt helyszín.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 515
113
Khm...nem minősítem, mert ezt ha komolyan írtad, ott már nem segíthetek. Az őshit bizonyítéka a temetkezésünk: sírmellékek, fej-lélek összekötés, tükörvilág, stb. Ez nem tudás, ez hit. Az, h a kereszténység nevében ki és mit tett, inkább nép függő; spanyol inkvizíció, gyarmatosítás vs. magyar elvérzés az oszmánnal szemben. A bibliát átlagembernek írták, ezért olyanok a példabeszédek, h megértsék. Ez nem talmud, vagy iszlám, h a kedvemre hajlítsam. Sztyeppei népeknél mindig társuralom volt (égtáj szerint). Buda és Attila is sokáig így uralkodtak. Csak volt egy megingás (Attila hadjáraton, Buda meg áttette székhelyét Attila városába), abból meg kenyértörés.
A végével egyet értek.




Vélhetoen nem ugyanazt értunk vallás, és hit alatt.
Hát, nem sokat ért az átlagember a példabeszédekbol, láthatóan :D...
Temetkezés alatt nem tudom mit értesz, minél magasabb rangú volt a vezetőnk, annál biztosabb, hogy a Temetkezés egy mágjából állt, utolsó vezetonk, aki végig is vitte a tervét, Álmos volt, a legnagyobb kegyelemben/védelemben részesult, ahogy lelépett, már sétált is bele az ures porhuvely a lángokba.
Pl.
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
igen de a mai magyar nyelv a pestiből származik. a nyelvújítás óta... (a mai napig is a nyelvtantanárok nem győzik kitanítani a gyerekeket az általukk helytelen iejtésekből.)

azt vállasztották mert akik választották azt beszélték /vették fel a fővárosba.
Borsodi nyelvjárásból, Kazinczy miatt. Csak szólok, mert az asszonytól hetente megkapom a fejemre, így jusson neked is....
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 513
15 739
113
Vélhetoen nem ugyanazt értunk vallás, és hit alatt.
Hát, nem sokat ért az átlagember a példabeszédekbol, láthatóan :D...
Temetkezés alatt nem tudom mit értesz, minél magasabb rangú volt a vezetőnk, annál biztosabb, hogy a Temetkezés egy mágjából állt, utolsó vezetonk, aki végig is vitte a tervét, Álmos volt, a legnagyobb kegyelemben/védelemben részesult, ahogy lelépett, már sétált is bele az ures porhuvely a lángokba.
Pl.
Nem keverem a kettőt. Sankt Galleni krónikák világosan fogalmaznak; a sztyeppei népekre jellemző volt, h hittek a lélekben, amely a fejben lakik. A távol elesetteknek -ha a temetés nem volt lehetséges- a fejét hazavitték, vagy mint az apátságnál, elégették a testet. Álmos kapcsán nem tudok erről. Árpádot temették. Ahogy a sírmellékek bizonyítják (minél magasabb rangú, annál több kincs került mellé). A másik sztyeppei szokásról (süvegben föld a kurgánra) is van feljegyzés; minél nagyobb, annál rangosabb. A máglya nálunk kényszermegoldás volt, amúgy germán szokás. Tükörvilágba amúgy sem fér bele. Nem személyeskedtem veled, így elengedem a példabeszédes megjegyzésed :)
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 515
113
Nem keverem a kettőt. Sankt Galleni krónikák világosan fogalmaznak; a sztyeppei népekre jellemző volt, h hittek a lélekben, amely a fejben lakik. A távol elesetteknek -ha a temetés nem volt lehetséges- a fejét hazavitték, vagy mint az apátságnál, elégették a testet. Álmos kapcsán nem tudok erről. Árpádot temették. Ahogy a sírmellékek bizonyítják (minél magasabb rangú, annál több kincs került mellé). A másik sztyeppei szokásról (süvegben föld a kurgánra) is van feljegyzés; minél nagyobb, annál rangosabb. A máglya nálunk kényszermegoldás volt, amúgy germán szokás. Tükörvilágba amúgy sem fér bele. Nem személyeskedtem veled, így elengedem a példabeszédes megjegyzésed :)



Izé, rólunk beszélek, mi nem sztyeppei nép vagyunk, csak voltunk ott is.
Azért mondtam Álmost, mint utolsó t, aki úgy ment haza.
Akik tárgyakkal temetkeztek, meg holt testet preparáltak, azok nem sokat értettek az egészbol.
Milyen tukor világ?
Nem sértegetésnek szántam a példabeszédet, magam áltagembernek tartom, és meg értettem mekkora átkufirc az egész, aztán meg értettem a szimbolikáját, az istentelenségét, stb.
Nem venném sértegetésnek, ha nekem mondaná valaki, az F-35 rep vezérlojének a logaritmusai okán, mert tényleg nem értek belole semmit, ezért nem szerepelek ott, mert kuka vagyok hozzá.
2 napja sincs, hogy kérdeztem, hogy melyik Isten, mivel áldotta meg melyik Magyart a pápa szerint, és senki sem tudta.
De akkor mit keres ott, ha azt sem tudja mi történik vele?
Pedig a nyelvunk rendkívül szofisztikált, szépen ki lehet vele fejezni bármit.
Egy áldás nem olyan, hogy az atya, a fiú, szetlélek nevében megáldalak, ámen.
Ez így baromság, nem véletlen csinálják így.
Majd leírom, mi az áldás, mi az átok.
Peace.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 341
113
Szttyeppei népek kultúrája hasonló mint ahogy minden régió népe hasonló.

Az ősmagyar törzsek kultúrája a szarvasmarha tartó népek kultúrája. (nem birka nem ló nem kecske nem szavas nem bivaj.) a fő állat legeltetés szempontjából a marha vólt. többek között ezért is ragaszkodtunk a folyók környékéhez és a dúsfüvű legelőkhöz. (ha birka lett vólna a fő tenyészállat típusunk mint sokan gondolják akkor nem a folyómenti árterek lettek vólna ideálisak számunkra ahogy ló esetében sem.)
innét ered a késöbbi korok magasszintű bőrművessége (egy csomó családnév ered a bőrmüvességből.) a páncélzat előállítása ezzel a harcmodor választás. egy marha tartó társadalom teljesen más életformát folytatott mint egy juh tartó mégha mind2 nomád formában is űzte azt. ugyan ez az eset a ló kapcsán is fennáll. ez a vízek melletti letelepedés hozta magával a vízek ismeretét a halászatot pl. ez teremtette meg a hús tartósítási eljárásaink vagy a vágási szokások szorosabb kapcsolattartásra kényszerítették az embereket ezzel összefogva a társadalmat. ökör alkalmazásával a teherhordá is teljesen más dimenziót kapott nállunk. és ez a magyarázat a főként bivajtartó székelyek befogadásának és mégis elkülönülésének. utobí évtizedekbe nagyon lelettünk szoktatva a marháról ez nagy kár. Hisz a marha vólt a magyar embernek mindig a legnagyobb kincse az összes álata közül.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 515
113
Szttyeppei népek kultúrája hasonló mint ahogy minden régió népe hasonló.

Az ősmagyar törzsek kultúrája a szarvasmarha tartó népek kultúrája. (nem birka nem ló nem kecske nem szavas nem bivaj.) a fő állat legeltetés szempontjából a marha vólt. többek között ezért is ragaszkodtunk a folyók környékéhez és a dúsfüvű legelőkhöz. (ha birka lett vólna a fő tenyészállat típusunk mint sokan gondolják akkor nem a folyómenti árterek lettek vólna ideálisak számunkra ahogy ló esetében sem.)
innét ered a késöbbi korok magasszintű bőrművessége (egy csomó családnév ered a bőrmüvességből.) a páncélzat előállítása ezzel a harcmodor választás. egy marha tartó társadalom teljesen más életformát folytatott mint egy juh tartó mégha mind2 nomád formában is űzte azt. ugyan ez az eset a ló kapcsán is fennáll. ez a vízek melletti letelepedés hozta magával a vízek ismeretét a halászatot pl. ez teremtette meg a hús tartósítási eljárásaink vagy a vágási szokások szorosabb kapcsolattartásra kényszerítették az embereket ezzel összefogva a társadalmat. ökör alkalmazásával a teherhordá is teljesen más dimenziót kapott nállunk. és ez a magyarázat a főként bivajtartó székelyek befogadásának és mégis elkülönülésének. utobí évtizedekbe nagyon lelettünk szoktatva a marháról ez nagy kár. Hisz a marha vólt a magyar embernek mindig a legnagyobb kincse az összes álata közül.




Mindenrol is le lettunk szoktatva/leszoktunk önként, ugye az arckönyvtol nincs ido Semmire... :(
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 513
15 739
113
Izé, rólunk beszélek, mi nem sztyeppei nép vagyunk, csak voltunk ott is.
Azért mondtam Álmost, mint utolsó t, aki úgy ment haza.
Akik tárgyakkal temetkeztek, meg holt testet preparáltak, azok nem sokat értettek az egészbol.
Milyen tukor világ?
Nem sértegetésnek szántam a példabeszédet, magam áltagembernek tartom, és meg értettem mekkora átkufirc az egész, aztán meg értettem a szimbolikáját, az istentelenségét, stb.
Nem venném sértegetésnek, ha nekem mondaná valaki, az F-35 rep vezérlojének a logaritmusai okán, mert tényleg nem értek belole semmit, ezért nem szerepelek ott, mert kuka vagyok hozzá.
2 napja sincs, hogy kérdeztem, hogy melyik Isten, mivel áldotta meg melyik Magyart a pápa szerint, és senki sem tudta.
De akkor mit keres ott, ha azt sem tudja mi történik vele?
Pedig a nyelvunk rendkívül szofisztikált, szépen ki lehet vele fejezni bármit.
Egy áldás nem olyan, hogy az atya, a fiú, szetlélek nevében megáldalak, ámen.
Ez így baromság, nem véletlen csinálják így.
Majd leírom, mi az áldás, mi az átok.
Peace.
De sztyeppei nép vagyunk, de abban igazat adok, h nem "nomád". Voltak városaink, ipar és mezőgazdaság. Abrak nélkül nincs állat- de legfőképp lótenyésztés. Iszonyú kényes a vízre, a fűre, mindenre.
A tükör világ azt jelenti, h őshitünk szerint a halál utáni élet a földi tükörképe. Bor Tengri az égi Isten, amely az ég tengeren uralkodik. Legalább is ezt biztosan tudjuk. Ahogy a fehérló fia motívum is megvan a hun, mongol, jász, alán népeknél is.
A nyelvünk kincs; elképesztően kifejező (felhő például a jelenséget is tartalmazza) ez is vitán felül áll.
Álom hava c. filmet láttad? Nem könnyű, de szerintem Neked (is) való.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 707
113
Alsonemurol nem hallottam, de érdekelne, van valami forrasod?
147. Oldal:

"A kaukázusi ruhaleletek között akad rövid, nagyjából térdig érő vászon (alsó)nadrág, amit a korcba fűzött madzaggal, szíjjal kötöttek meg."
Nem írja ide, de szerintem a moscsevaja balka-i temetőre utal (egy csomó ruharekonstrukció onnét van).
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113
Köszönönjük Emese az ajtót hátul találja.
Csak annyit kérnék, bár nehéz lesz, mert beivódott a közbeszédünkbe, hogy ezt hagyjuk. Emese lenni ősanyánk(gyakorlatilag Mária léptékű szereppel), nem véletlenül ezzel a névvel hozták összefüggésbe a degradációt és ostobaságot akik elterjesztették.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113
2000 éve letelepedett keresztény ország/nép vagyunk, a fenének erőltetjük ezt a sok nomád lószart?
Ott vannak könnyűgyalogosnak például a hajdú, hová kell annál jobb név?

Neked nem tetszik, nekem bejön. Kár ezen ennyi rágódni.

Egyébként 1.100 éve telepedtünk le és 1.000 éve vették fel az akkori oligarchák:) politikai számításból a kereszténységet. A nép anno pogány volt.

Bár olvastam qrvamagyar körökben, hogy Jezus párthus, szkíta herceg volt. Nah, akkor valóban 2.000 éve vettük fel a kereszténységet. :D
Tekintve, hogy akár manicheisták is lehettek(Mani püspök), meg azt, hogy a legsűrűbben előforduló ősmagyar sírlelet a mellkereszt, hát lehat találgatni.
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 926
6 896
113
A rokonságot senki nem tagadja a sztyeppei népek között. De van mire büszkének lenni nekünk nincs szükségünk ehez nehezen bizonyítható elméletekre (lásd románia)
@Fundin S azért ekkora két bites faszságot hogy az archeo-genetikai kutatást a román dákó-román elmélettel hasonlítaná össze valaki, még nem hallottam.
Fel nem tudom fogni hogy miért nem lehetünk büszkék őseinkre akik bennünk tovább élnek s kimutatható genetikai kapcsolat áll fen köztünk.
Mi nem gyártunk elméleteket hogy egy imperialisztikus megalomániát alátámasszunk, hanem őseinket térképezzük fel, akikre jogosan büszkék lehetünk.
 

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
718
2 716
93
@Fundin S azért ekkora két bites faszságot hogy az archeo-genetikai kutatást a román dákó-román elmélettel hasonlítaná össze valaki, még nem hallottam.
Fel nem tudom fogni hogy miért nem lehetünk büszkék őseinkre akik bennünk tovább élnek s kimutatható genetikai kapcsolat áll fen köztünk.
Mi nem gyártunk elméleteket hogy egy imperialisztikus megalomániát alátámasszunk, hanem őseinket térképezzük fel, akikre jogosan büszkék lehetünk.
Úgyértettem hogy, nem kell szalmaszálakba kapaszkodni . Ettől függetlenül a több mindig jobb. Béke
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 791
75 842
113
@Fundin S azért ekkora két bites faszságot hogy az archeo-genetikai kutatást a román dákó-román elmélettel hasonlítaná össze valaki, még nem hallottam.
Fel nem tudom fogni hogy miért nem lehetünk büszkék őseinkre akik bennünk tovább élnek s kimutatható genetikai kapcsolat áll fen köztünk.
Mi nem gyártunk elméleteket hogy egy imperialisztikus megalomániát alátámasszunk, hanem őseinket térképezzük fel, akikre jogosan büszkék lehetünk.
A rokonság és az azonosság két külön dolog. Te nem vagy hun.Magyar vagy és a mint ilyen valamilyen nagyon távoli rokoni kapcsolatban állsz a hunokkal.
De ez már csak genetikai szinten kimutatható távoli rokonság. Te magyarként egy történelmi léptékkel nézve sikeres nép tagja vagy, nem neked kell büszkének lenni a hun rokonságra, hanem a hunoknak arra,hogy a rokonaik vagyunk mi magyarok. A bibi csak az,hogy hunok nem léteznek! Nem állták ki az idők próbáját. A hun egy bukott nép amivel a történelem felmosta a padlót majd kidobta a kukába. Ugyanez az avar és a szkíta is.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
147. Oldal:

"A kaukázusi ruhaleletek között akad rövid, nagyjából térdig érő vászon (alsó)nadrág, amit a korcba fűzött madzaggal, szíjjal kötöttek meg."
Nem írja ide, de szerintem a moscsevaja balka-i temetőre utal (egy csomó ruharekonstrukció onnét van).
Hidán Csaba is említ valamilyen középkori forrást részletesen, hogy a magyarországon élő szászok sem ismerték a fehérneműt.