Lehet, amit én láttam eddig az mind tiszta volt.Akkor csak én voltam rosszkor, rossz helyen.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Lehet, amit én láttam eddig az mind tiszta volt.Akkor csak én voltam rosszkor, rossz helyen.
Amúgy sok pálya bírná a 160-at pl: Budapest-Békéscsaba csak nincs mozdony ami bírja a 160-at (jövő hónapban jár a le a tender 115 új mozdonyra) vagy még nincs beszerelve az ETCS L2 (ezt is szerelik be egyre több helyre.) Úgyhogy lassan nem csak 2 páylánk lesz ahol ki lehet használni a 160-at
Akkor mivel keverem ? A sima ETCS-vel ?Konkrétan sehol sincs ETCS L2, volt pár hét tesztüzem a győri vonalon aztán vissza lett dobva, hogy még mindig szar.
Akkor mivel keverem ? A sima ETCS-vel ?
Akkor ez mi akar lenni ?Az is úgy lett összetákolva
Sokáig "L1 HUN" volt, aztán nagy nehezen sikerült teljesíteni 4 év alatt az L1-et.
Egyúttal kijavítanám magam: GySEV-nél van L2, de ott meg 1 vágány, 120km/h mellett.
Akkor ez mi akar lenni ?
Mondjuk addig van idejük ameddig meg nem jönnek az új mozdonyok aztán már ciki lenne, ha minden bírná a 160-at csak nincs GSM-RL2-höz kell működő GSM-R, ami nincs, csak 1-1 tesztüzemben.
Maga a biztber hiába tudná.
Győri tesztüzem ha jól emlékszem áprilisban volt, azóta nagy a csönd.
Ahhoz elég L1.Mondjuk addig van idejük ameddig meg nem jönnek az új mozdonyok aztán már ciki lenne, ha minden bírná a 160-at csak nincs GSM-R
Találtam egy képet a vezetői részről is:
Azóta a magánnyugdíjpénztárak szárnyalnak, az állami nyugdíjak meg.... A mi lett volna, ha elméleted meg elmélkedés valóságos alapok nélkül. A tény az, hogy lenyúlták azt a többmillió forintot, ami addig felgyűlt a manyup számlámon (egyébként ezt először még Surányi György javasolta a fidesz(!) kormánynak), és az ígéretük ellenére nem szerepel semmilyen számlán. Sőt! A nyugdíj fizetésére már nem kötelezhető az állam, egy csendes törvénymódosítás után. Erre a végén jössz itt Sorossal... Ennél azért többre tartottalak.Az megvan, hogy mi történt volna akkor ha egy pénztár csődbe megy?
Elmondták.
Felszámolás, ami megmaradt pénz azt szétosztják és egyösszegben kifizetik, de az jövedelem, tehát adózik. MSZP alatt 36%-ot.
Vagyis ezeknek az embereknek egy élet megtakarítása után nem lesz nyugdíja, de ne aggódjunk, mert ez maximum az emberek 2-3%-át érintheti!
Megvan? Már a maszop is úgy számolt, hogy csődök miatt a magyarok 2-3%-nak egyáltalán nem lesz nyugdíja. Tekintve, hogy hazudtak reggel délben este valószínűleg az arány sokkal nagyobb lett volna.
Egy fenntarthatatlan rendszer volt arra kihegyezve, hogy a pénzt kipumpálják az országból. Egy görög szintű összeomlás lett volna a vége, csak minket nem mentettek volna meg. Az lett volna a jól megtervezett eredmény, hogy az ország teljes csődbe megy és mindent eladunk. Az emberek a javaikat, mert nincs nyugdíj az állam koncessziókat, szolgáltatókat, földet, mindent.
Egy ugyanolyan kis trükk volt, mint a soresz féle örökhitel.
A GSM-R projektértekezletein egy időben ott üldögéltem.L2-höz kell működő GSM-R, ami nincs, csak 1-1 tesztüzemben.
Maga a biztber hiába tudná.
Győri tesztüzem ha jól emlékszem áprilisban volt, azóta nagy a csönd.
Ja, miután 3 megszünt alattam elkezdtek szárnyalni. És mi a garancia, hogy majd ha 30 év múlva nyugdíjba megyek nem további 8 megy csődbe és az egyik véletlenül elkvrvázza a pénzemet. Állami védelem meg ugye nuku, mert hát 2-3%-ért nem kell.Azóta a magánnyugdíjpénztárak szárnyalnak,
Meg lehet cáfolni, hogyan is lett volna fenntartható egy adósságspirál befizetések nélkül.Erre a végén jössz itt Sorossal... Ennél azért többre tartottalak.
Bármikor átmehettél volna másik pénztárba, továbbá te magad határozhattad volna meg, hogy melyik kockázati portfolioba kerüljön a pénzed, pénztáron belül.Ja, miután 3 megszünt alattam elkezdtek szárnyalni. És mi a garancia, hogy majd ha 30 év múlva nyugdíjba megyek nem további 8 megy csődbe és az egyik véletlenül elkvrvázza a pénzemet. Állami védelem meg ugye nuku, mert hát 2-3%-ért nem kell.
Szóval elvárás az átlagpolgártól, hogy a nugdíjbiztosítója üzleti tervét és eredményeit átnézze, hogy dönthessen arról, hogy az élethosszig tartó megtakarítását ki kezelje és időben le tudjon lépni. Értem....Bármikor átmehettél volna másik pénztárba,...
Tök mindegy miben vagy. Ha dől a pénztár mindent maga alá temet. Vagy ugy gondolod, hogy szólnom kellett volna a másik 200 000 tagnak, hogy héééé állampapír!.... továbbá te magad határozhattad volna meg, hogy melyik kockázati portfolioba kerüljön a pénzed, pénztáron belül....
Nézz utána picit hogy működnek a világban a nyugdíj alapok. Kezd a "short" szónál....
Nem tudom, hogy hányszor kell még leírni neked:
A pénztár nem szabadon "kurv@zhatott" a pénzeddel.
asszem 25% a minimum....
A kockázati portfoliók szigorúan megszabták, hogy a mennyi pénzt kell állampapírban tartani.
Kissebb.... ING asszem a top 3-ban voltak....
A megszünések/akvizíció azért történtek, mert a működésre leemelhető pénz egyes kisebb pénztárak esetén nem fedezték a működés költségét.
Igazság szerint nem tudom, hogy szándékosan tetteted magad hülyének (védve a FIDESZ-es pozíciókat), vagy tényleg ennyire korlátolt vagy.Szóval elvárás az átlagpolgártól, hogy a nugdíjbiztosítója üzleti tervét és eredményeit átnézze, hogy dönthessen arról, hogy az élethosszig tartó megtakarítását ki kezelje és időben le tudjon lépni. Értem.
Tök mindegy miben vagy. Ha dől a pénztár mindent maga alá temet. Vagy ugy gondolod, hogy szólnom kellett volna a másik 200 000 tagnak, hogy héééé állampapír!
Nézz utána picit hogy működnek a világban a nyugdíj alapok. Kezd a "short" szónál.
asszem 25% a minimum.
Kissebb.... ING asszem a top 3-ban voltak.
Nem azt mondom, hogy a mostani rendszer jó, mert egy rakás sz@r, de a nyup az olyan volt mintha direkt az ország bedöntésére hozták volna létre.
1. Nem védem a fideszt mert szar a mostani rendszer.Igazság szerint nem tudom, hogy szándékosan tetteted magad hülyének (védve a FIDESZ-es pozíciókat), vagy tényleg ennyire korlátolt vagy.
Eldöntöttem... 2 év múlva jött a papír, hogy más cégnél vagyok, újabb 2 év hogy megint más cégnél vagyok aztán még pár év és egy újabb cégtől jött, hogy üdvözöljük. Akkor mennyi döntésem volt pénztár ügyben?Igen elvárás, hogy felelős döntést hozzál.
Egyedül annyit kellett eldöntened, hogy melyik pénztárba, és milyen portfolioba akarsz kerülni.
Felfogás van, hogy ÉN hiába mondom, hogy a legkissebb kockázatút választom, ha MÁSOK meg kockáztatnak és bedől a biztosító és az ÉN pénzem úszik MÁSOK miatt. Az ÉN 0,0000000000000000000001% nyi pénzem az egész pénztárban semmi, lehetek én felelős.Ha a legkisebb kockázatút választottad, akkor valami 80% volt az állampapír arány. Az idősebb nyugdíj előtt állók - akik várhatóan már nem akarnak ilyenekbe beletanulni - automatikusan ebbe a portfolióba kerültek.
De fiatalként sem kellett elfogadnod a rád kiszabott portfoliót. Ha jól emlékszem a legkockázatosabb portfolióban is minimum 50% volt az állampapír arány.
Nem, ezt úgy hívják, közgazdaságtan. Ha csak kifizetésed van de nincs befizetésed az csőd. Az államnak még 30 évig fizetnie kellett volna a nyugdíjatak, de pénz nem jött be mert az a biztosítókhoz ment.Ez a "bedöntésre hozták létre" dolog, a Fidesz-es kommunikáció teljes benyalása.
Attól, hogy te nem vetted igénybe, ugyan úgy tudtál volna biztosítót váltani, mint háziorvost, vagy mobilszolgáltatót számhordozással. Csak az igényedet kellett volna jelezni. Tudod, hogy a rendszer nem ismerete elsősorban téged minősít.Eldöntöttem... 2 év múlva jött a papír, hogy más cégnél vagyok, újabb 2 év hogy megint más cégnél vagyok aztán még pár év és egy újabb cégtől jött, hogy üdvözöljük. Akkor mennyi döntésem volt pénztár ügyben?
Ezt a bedőlést hogyan képzeled???Felfogás van, hogy ÉN hiába mondom, hogy a legkissebb kockázatút választom, ha MÁSOK meg kockáztatnak és bedől a biztosító és az ÉN pénzem úszik MÁSOK miatt. Az ÉN 0,0000000000000000000001% nyi pénzem az egész pénztárban semmi, lehetek én felelős.
Hányszor kell elmondani neked, hogy amennyivel kevesebb pénz került az állami nyugdíjbiztosítóhoz, annyival kevesebbet kellett volna adott biztosítottnak az állami kasszából kifizetni. Tehát egy esetleges államcsődöt nem a hiányzó 8%-os befizetések után járó állami nyugdíj okozott volna.Nem, ezt úgy hívják, közgazdaságtan. Ha csak kifizetésed van de nincs befizetésed az csőd. Az államnak még 30 évig fizetnie kellett volna a nyugdíjatak, de pénz nem jött be mert az a biztosítókhoz ment.
Én jelenleg is önsegélyező pénztártag vagyok. Bár mostanában nem nagyon fizetek rá, mert más irányú adókedvezményekkel kiütöm az SZJA nagy részét.Próbáld ki, a fizudat add oda egy alapítványnak utána nézd meg hogy fizeted a számláid.....hitelből. Ennyi.