Á, jól sejtettem, hogy az ultrakönnyű magyar helikopter továbbfejlesztése. Erről lemaradtam, pedig néztem már többször a videóikat.
Laikusként szerintem iskolagépnek lehet használni.
Azt írják az oldalon, hogy:
" a Hungarocopter HC-02 két fő szállítására alkalmas változata. A Rotax 915 IS repülőgépmotorral szerelt konstrukció, kategóriájában jelenleg elérhető helikoptereknél kedvezőbb hatásfokkal bír, köszönhetően ultrakönnyű szerkezetének és hatékony erőforrásának. Valamint az
üzemeltetési költsége legalább 25%-al alacsonyabb a hasonló kategóriájú helikoptereknél."
"Electric Rescue System
Hc- 02 - és Hc-02/ 1 Tipusokon használjuk mely alkalmazásával a tengelykapcsoló egységet is helyettesíti .
A motor meghibásodása esetén az autorotáció jelentős süllyedéssel jár, sok esetben elvszíti a forgószárny az ideális fordulatszámot,vagy nem tudják elérni a megfelelő leszálló helyet , ennek következményeként a vészleszállás az esetek nagy többségében a gép sérülésével jár.
Az új technológáknak köszönhetően beépítettünk egy akkumlátoról működő teljesen független mentő rendszert , mely több mint 30 lóerőt biztosít ezekre az esetekre .
Ezzel a megoldással többlet teljesítményre van szükség , felszállás , viszontagságos időjárási körülmények stb, kevésbé gyakorlott pilóták is biztonságosan tudnak vele leszállni ."
Adatlap:
rotorcraft.info - an online, incomplete rotorcraft catalog
rotorcraft.info
belső videó és egyben a gyártó csatornája: