Nem tudom én itt Szabolcsban teljesen másképp látom.
Megjegyzem hogy több cégtől akik ukrán, román munkavállalókat alkalmaztak jelentős részük lelépett. A fényes háromszög minimálbér (szakmunkás) is kevés. Hiú ábránd hogy itt a háromszögben magyar/ukrán/román munkavállalók lesznek. Alulról a második helyezésű európai minimálbér kinek vonzó Áruld már el? Na majd a filippínók,mongol, tádzsikok ...... Odabasznak kb az első évben. Utánna ki fog nyílni a szemükben a csipa.
Nincs vagy nagyon kevés a használható munkavállaló a háromszögben. A rejtett erőforrások inkább az eltartott életmódra gyurnak.
Az a baj hogy hiába írok tudom nincs kivel vitáznom. Kit érdekel a minimálbér? Nincs használható ember? Persze hogy nincs nekem ne mond, annyira jó véleménnyel vagyok az emberekről hogy nagy részükre egy kiló kenyeret nem bíznék rá, nemhogy értelmes felelősségteljes munkát, mi legyen velük? Lőjük őket gödörbe? Tudom erre jönnek a nagy humbukk dolgok hogy magyar ipar meg jó fizetés és hazajön a fiatal baromság, hát tessék megmutatni, mindig elmondom, kurva könnyű egyszerű melósnak lenni és sírni a miniszteri fizetésért, de valahogy akik előjönnek ezekkel a világmegváltó gazdasági ötletekkel ahol a a szerintük felsőbbrendű magyar melós majd német fizetést kap, nem viszik többre soha egy büfénél vagy egy tüzép létrehozásánál ahol megoldják a dolgokat okosba.... ezek a gyárak meg tények, globális sikeres cégek. Nem fog nekik bejönni? Van ilyen, én sírjak értük? Egyszer bejön egyszer nem, de akkor rohadjon szét az egész térség mert nektek fáj a vendégmunkás, aki nem marad itt meg a fizetést is lenyomja... mert ez a másik sírás tárgya, de közben elmondjátok hogy nincs is értelmes munkaerő, hát sajnálom, aki minimálbéres munkát végez azt ki kell ábrándítanom, nem ő tesz szívességét a cégeknek mint felsőbbrendű magyar melós, mert kb van még pármilliárd ember a bolygón aki azt a munkát eltudja végezni.... nem állhatok mindenkinek a kezét fogni hogy harcoljon ki jobb fizetést.
Ne a sori rabszolgasorsot akarjátok már "hűdefasza fizetésért" a magyarnak..... a soron álljon a fent említett, mi meg a profitot forgassuk. Tudom hogy jelenleg nem nálunk csapódik le a profit,de valamerre lépni kell, ezek megépülnek aztán lehet emellet valódi magyar ipart is csinálni... nem vagy- vagy a helyzet hanem ez is meg az is., és ez nem a pártunk és kormányunk védelmében írott hozzászólás, de akarjunk már kicsit többet elérni, kicsit nagyobbat álmodni.
Szóval ez a se ez se az se amaz a szar is ízetlen hozzáállással nem tudok mit kezdeni. Amúgy meg én örülnék neki ha az én gyáramban dogozna vagy 2000 a fent említettekből.... fejem se fájna, egy év után lelép bánja a baj.... jön 100 másik mert ott van.
Amúgy meg földik vagyunk, szabolcsból származok én is, hajdú és szabolcs még el is megy de jártál borsodban mostanában? 10 év után tavaly voltam..... ha azzal a térséggel nem kezdünk valamit teljesen megsemmisül.