Magyarország ipara

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest
Csak halkan jegyzem meg, hogy ha annyira jó minőségű a termőföld, akkor nem hagynak annyi szántatlan területet évtizedek óta, mint amennyit a gyár területén és közvetlen környezetében teszik. :rolleyes: Persze, mit honnan nézünk és mi honnan nézve jó vagy rossz ;) Természetesen minden alkalmas valamire, mindennek megvan a maga értéke.

Google térképen kukoricatermesztés nyomait véltem felfedezni 2021-es fotón, de ennyi.
Eleve egy ipari komplexumokkal körülvett terület pár km-re egy nemzetközi reptértől...
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
T

Törölt tag 1711

Guest
Buta törökök se tudják, hogy ez rossz nekik...

 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 437
10 197
113
Nem tudom én itt Szabolcsban teljesen másképp látom.
Megjegyzem hogy több cégtől akik ukrán, román munkavállalókat alkalmaztak jelentős részük lelépett. A fényes háromszög minimálbér (szakmunkás) is kevés. Hiú ábránd hogy itt a háromszögben magyar/ukrán/román munkavállalók lesznek. Alulról a második helyezésű európai minimálbér kinek vonzó Áruld már el? Na majd a filippínók,mongol, tádzsikok ...... Odabasznak kb az első évben. Utánna ki fog nyílni a szemükben a csipa.
Nincs vagy nagyon kevés a használható munkavállaló a háromszögben. A rejtett erőforrások inkább az eltartott életmódra gyurnak.
Az a baj hogy hiába írok tudom nincs kivel vitáznom. Kit érdekel a minimálbér? Nincs használható ember? Persze hogy nincs nekem ne mond, annyira jó véleménnyel vagyok az emberekről hogy nagy részükre egy kiló kenyeret nem bíznék rá, nemhogy értelmes felelősségteljes munkát, mi legyen velük? Lőjük őket gödörbe? Tudom erre jönnek a nagy humbukk dolgok hogy magyar ipar meg jó fizetés és hazajön a fiatal baromság, hát tessék megmutatni, mindig elmondom, kurva könnyű egyszerű melósnak lenni és sírni a miniszteri fizetésért, de valahogy akik előjönnek ezekkel a világmegváltó gazdasági ötletekkel ahol a a szerintük felsőbbrendű magyar melós majd német fizetést kap, nem viszik többre soha egy büfénél vagy egy tüzép létrehozásánál ahol megoldják a dolgokat okosba.... ezek a gyárak meg tények, globális sikeres cégek. Nem fog nekik bejönni? Van ilyen, én sírjak értük? Egyszer bejön egyszer nem, de akkor rohadjon szét az egész térség mert nektek fáj a vendégmunkás, aki nem marad itt meg a fizetést is lenyomja... mert ez a másik sírás tárgya, de közben elmondjátok hogy nincs is értelmes munkaerő, hát sajnálom, aki minimálbéres munkát végez azt ki kell ábrándítanom, nem ő tesz szívességét a cégeknek mint felsőbbrendű magyar melós, mert kb van még pármilliárd ember a bolygón aki azt a munkát eltudja végezni.... nem állhatok mindenkinek a kezét fogni hogy harcoljon ki jobb fizetést.
Ne a sori rabszolgasorsot akarjátok már "hűdefasza fizetésért" a magyarnak..... a soron álljon a fent említett, mi meg a profitot forgassuk. Tudom hogy jelenleg nem nálunk csapódik le a profit,de valamerre lépni kell, ezek megépülnek aztán lehet emellet valódi magyar ipart is csinálni... nem vagy- vagy a helyzet hanem ez is meg az is., és ez nem a pártunk és kormányunk védelmében írott hozzászólás, de akarjunk már kicsit többet elérni, kicsit nagyobbat álmodni.

Szóval ez a se ez se az se amaz a szar is ízetlen hozzáállással nem tudok mit kezdeni. Amúgy meg én örülnék neki ha az én gyáramban dogozna vagy 2000 a fent említettekből.... fejem se fájna, egy év után lelép bánja a baj.... jön 100 másik mert ott van.
Amúgy meg földik vagyunk, szabolcsból származok én is, hajdú és szabolcs még el is megy de jártál borsodban mostanában? 10 év után tavaly voltam..... ha azzal a térséggel nem kezdünk valamit teljesen megsemmisül.
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 976
13 981
113
Elkészült a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) két új kompja és két új katamaránja, a komáromi hajógyárban.

Klassz!
komarom-bahart-uj-komp-balatoni-hajozasi-zrt-tihany-szantod-hajozas-csodalatosmagyarorszag-csodalatosbalaton.jpg

a7dbf14a5ce5a14e4e94e1f1987882a35a9fa6fb-normal-e1647508326143-660x371-jpeg.jpg

4c78aaf6b5faff58a051337ed7da7b8e4af2c390-normal-660x371-jpeg.jpg

A katamaránról nem taálltam képet pedig vagánynak igérkezik.
9737613Katamaran.jpg


Több kép;
 

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 323
4 506
113

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 529
6 598
113
  • Imádom
Reactions: LMzek 2.0

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 376
7 860
113
Ez is jöhetne hozzánk! Kecskemétre vagy Szegedre.
Lófaszt ki dolgozna benne.
A Szerb akksigyár Szerbia lítium készletére épülne ott helyben. Új a környezetet kevésbé megterhelő bányászatra és feldolgozásra. A gond hogy a bányászati tevékenységhez és az akkumulátor gyárhoz kellene egy új erőművi kapacitás ott is.
Továbbá el gondolkodtál már azon hogy a gombamód felszaporodó akksigyárakat milyen energiával látnad el. Vagy csak termeljenek nappal amikor rendelkezésre állnak a megújulók.
Baz úgy hozták be ezeket az energia zabáló cégeket hogy energikai szempontokat nem vették figyelembe. Infrastruktúrális felmérés minek az. Majd megoldják lölöék az MVM nél.
Számoljunk mekkora GDP hozzá adott értéke lesz ezeknek a gyáraknak ha közben gdp arányosan pár szazalékot bele kell ölni az infrastruktúrális fejlesztésekbe. Energia, útak, ipari parkok, kiszolgáló létesítmények.....
Úgy hogy megfeleljenek a környezet védelmi előírásoknak..... amik megint zabáljak a pénzt.....
Ezért írtam korábban hogy bőven elegendő 3-4 akksigyar idehaza. De akkora kapacitással amik nem terhelik meg az infrastruktúralis fejlesztésükre fordított GDP arányos cest.
A többit meg olyan cégek támogatásába ölni akik jóval nagyobb hozzáadott értékű beruházásokat eszközölnének. Pl elektro motorok fejlesztése gyártása..... Gumiipari kutatás fejlesztés mert más igényei vannak pl egy elektromos autó nyomaték leadásaban.... Vegyipar fejlesztése az új technológiák és közvetlenül igényelni fognak fejlesztéseket, vagy nyitni más irányokba....
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 529
6 598
113
Lófaszt ki dolgozna benne.
A Szerb akksigyár Szerbia lítium készletére épülne ott helyben. Új a környezetet kevésbé megterhelő bányászatra és feldolgozásra. A gond hogy a bányászati tevékenységhez és az akkumulátor gyárhoz kellene egy új erőművi kapacitás ott is.
Továbbá el gondolkodtál már azon hogy a gombamód felszaporodó akksigyárakat milyen energiával látnad el. Vagy csak termeljenek nappal amikor rendelkezésre állnak a megújulók.
Baz úgy hozták be ezeket az energia zabáló cégeket hogy energikai szempontokat nem vették figyelembe. Infrastruktúrális felmérés minek az. Majd megoldják lölöék az MVM nél.
Számoljunk mekkora GDP hozzá adott értéke lesz ezeknek a gyáraknak ha közben gdp arányosan pár szazalékot bele kell ölni az infrastruktúrális fejlesztésekbe. Energia, útak, ipari parkok, kiszolgáló létesítmények.....
Úgy hogy megfeleljenek a környezet védelmi előírásoknak..... amik megint zabáljak a pénzt.....
Ezért írtam korábban hogy bőven elegendő 3-4 akksigyar idehaza. De akkora kapacitással amik nem terhelik meg az infrastruktúralis fejlesztésükre fordított GDP arányos cest.
A többit meg olyan cégek támogatásába ölni akik jóval nagyobb hozzáadott értékű beruházásokat eszközölnének. Pl elektro motorok fejlesztése gyártása..... Gumiipari kutatás fejlesztés mert más igényei vannak pl egy elektromos autó nyomaték leadásaban.... Vegyipar fejlesztése az új technológiák és közvetlenül igényelni fognak fejlesztéseket, vagy nyitni más irányokba....
Szerintem ez a jövő:
  • segít függetlenedni a orosz (véres) energiától
  • kell az időjárásfüggő kiegyenlítéséhez (ezáltal mégtöbb nap-szél)
  • külker mérlegünket durván megtolja
  • munkalehetőség, fejlesztési lehetőség
-tényleg sok energia kell hozzá, de nem bánom, ha a kínaiak hoznak hozzá egy atomerőművet is.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Számoljunk mekkora GDP hozzá adott értéke lesz ezeknek a gyáraknak ha közben gdp arányosan pár szazalékot bele kell ölni az infrastruktúrális fejlesztésekbe. Energia, útak, ipari parkok, kiszolgáló létesítmények.....

Úr Isten, fejleszteni kellene az infrastruktúrát és a villamosenergia termelést egy olyan világban ahol egyre több áramot használunk.
Szörnyű.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 969
14 021
113
Szerintem ez a jövő:
  • segít függetlenedni a orosz (véres) energiától
  • kell az időjárásfüggő kiegyenlítéséhez (ezáltal mégtöbb nap-szél)
  • külker mérlegünket durván megtolja
  • munkalehetőség, fejlesztési lehetőség
-tényleg sok energia kell hozzá, de nem bánom, ha a kínaiak hoznak hozzá egy atomerőművet is.

Elnézést az ön-ismétlésemért, de: nem egyet(atom-erőművet, nagyot), hanem 8 kicsit, a 8 közép-magyarországi laktanyába az Iron Dom alá!!!

...és jöhetnek majd könyörögni energiáért a Trianon-i hiénákörökösök! :oops:
Lehet vissza-csatlakozni! Be lehet állni --majd-- a sorba és majd eldöntjük, ki/mikor jöhet! :D

Megjegyzés: Ehhez az üzlet-sorozathoz viszont elengedhetetlen egy erős hadsereg, mert ha el is lehet venni, amire nagyon szükségük van, akkor NEM fognak más --békés, de kényszer-lépéses-- utat választani!

Azt az értéket érdemes:

  • létrehozni,
  • megtermelni,
  • felhalmozni, amit meg is tudunk védeni ! ! ! :hadonaszos:

EZ lenne röviden egy "Jövő-Kép Magyarországnak"!
Ehhez kellene Itthonra --valóban és nem csak látszólag-- a "kora meghatározó Politikusa" szintű Vezető ! ! !


.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 022
73 514
113
CONTe-GO néven mobil és moduláris elektromosgépjármű-töltőállomást mutatott be Székesfehérváron a Continest Technologies Zrt., valamint partnerei, a Hotta Green Energy Kft. és az Alteo csoport tagjaként az Alte-Go Kft...

conteot%C3%B6lt%C5%91kont%C3%A9ner_61d9012f5332b841eee3f89bf3ec3953.webp


 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 412
46 248
113
Már régen be kellene szántani, és beszórni sóval az egész kócerájt.
Mire is tartjuk fent?
Levelet minek küldeni? Csomagot ugyan olcsón visznek, de abban nincs is köszönet.
Ha éppen nem vagy otthon (miért is lennél munkaidőben), akkor mehetsz a központi postára. Jó esetben a város másik végén. Miért van, hogy a csomagküldők modernizálni tudták a rendszert telepített postafiókokkal, csomagpontokkal.
A csekkek lassan teljesen kikopnak. Mindenki utal, vagy neten kártyával fizet.
A postai levelezés már csak rossz szokásként maradt meg a társadalomban.
Távirat? Pfff.
Azért meg ne tartsunk fenn egy veszteséges bulit, hogy sorsjegyeket áruljon, meg általános trafikként üzemeljenek!
 
  • Tetszik
Reactions: Nber and hunter85

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Már régen be kellene szántani, és beszórni sóval az egész kócerájt.
Mire is tartjuk fent?
Levelet minek küldeni? Csomagot ugyan olcsón visznek, de abban nincs is köszönet.
Ha éppen nem vagy otthon (miért is lennél munkaidőben), akkor mehetsz a központi postára. Jó esetben a város másik végén. Miért van, hogy a csomagküldők modernizálni tudták a rendszert telepített postafiókokkal, csomagpontokkal.
A csekkek lassan teljesen kikopnak. Mindenki utal, vagy neten kártyával fizet.
A postai levelezés már csak rossz szokásként maradt meg a társadalomban.
Távirat? Pfff.
Azért meg ne tartsunk fenn egy veszteséges bulit, hogy sorsjegyeket áruljon, meg általános trafikként üzemeljenek!
Postapontokat most csinálják, legalábbis felénk úgy hallom. De ebben is értelmetlen nagy lemaradása van.
Ha futár jön, az nem munkaidőben jön? -Bár ebben a posta úgy került versenyhátrányba, hogy előnyből indult. De minőségileg egyik céggel sem volt sose bajom. De a csomagpontokkal sem vagyok nagyon kisegítve, nem tudom, hogy nagy csomagokat át lehet-e ott venni, és elég rendszeresek a 20-on kilós csomagjaink, és egyik sincs közelebb, mint a posta.
A hivatalos levelezést én jobban szeretem papír alapon, mert annak sokkal kézzelfoghatóbb nyoma van, tudható, hogy átvették/átvettem -és ki vette át.
A távirat már megszűnt 2021. április 30.-án.
Nem lenne hülyeség a posta, ha normálisan csinálnák, csinálták volna. Lett volna sok olyan pont, amit ha normálisan csinálnak, akkor fel se merülne, hogy van-e értelme.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Már régen be kellene szántani, és beszórni sóval az egész kócerájt
Igaz is, ha valami magyar, az pusztítandó.

Levelet minek küldeni? Csomagot ugyan olcsón visznek, de abban nincs is köszönet
Mivan? Az MPL messze a legjobb. Baszod DHL, GLS, bepipált szombattal hétvégéztette a vérmintákat, végülis...

Miért van, hogy a csomagküldők modernizálni tudták a rendszert telepített postafiókokkal, csomagpontokkal
Mondjuk, MIUTÁN az MPL kiépítette a postapontokat


De amolyan jó kormányimádóként tapsolsz 1200 éhen halt magyarhoz.