És a környékbeli munkaadók ennek mind örülni fognak.
A munkaadók talán nem mind, de a munkavállalók biztosan örülnek.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
És a környékbeli munkaadók ennek mind örülni fognak.
"Egyelőre ismeretlen méretű állami támogatás ..." Jó, hogy fejlődik Magyarország, meg át fognak járni dolgozni szerintem Nagyváradról és környékéről is, de mi a f*sznak akkora cégnek támogatásokat adni?!
Végül Debrecen nyert , mivel a magyar állami támogatás a külföldi beruházás 50%-a.
50%-ot tuti nem adnak. Kb. 10% lehet az inkább. Egyébként is az adó fontosabb kérdés, mint a beruházási támogatás szerintem.
Melyik részre gondolsz?
Nyugaton a németek, keleten a románok, Pestre meg mindenki együtt. Jól fogunk kinézni 10-15 év múlva...Erdélyből ideszakadt ismerősöm szokta mondogatni, hogy már nem tud bevásárolni román beszéd hallgatása nélkül. Utcán is nyomják "kinyírjuk az összes magyart" "10év múlva újra miénk lesz ez a város" meg hasonló szövegeket édes anyanyelvükön, mert tudják, hogy sokan értik őket.
Ez már az árulás és hűtlen kezelés kategóriáját is kimerítené. Ráadásul ekkora összegnél már másnap sorban állna a Merci és az Audi, hogy ők kevesebbet kaptak anno és tessék szépen felpótolni. Ha 1500 alkalmazottal számolsz, és azzal, hogy utánuk befolyik fejenként 150,000 forint az államkasszába / hó, akkoris 60 év alatt térülne meg egy ekkora támogatás. Valami el van rontva az összeggel, inkább 50 millió euro (16 mld Ft) és nem 50%, ha jól emlékszem a másik kettő is hasonló összeget kapott.Kassával versenyeztek. Végül Debrecen nyert , mivel a magyar állami támogatás a külföldi beruházás 50%-a. Tehát a magyar állam 500 millió Euróval támogatja a BMW-t.
A szlovákok csak 30%-ot adnak.
Erdélyből ideszakadt ismerősöm szokta mondogatni, hogy már nem tud bevásárolni román beszéd hallgatása nélkül. Utcán is nyomják "kinyírjuk az összes magyart" "10év múlva újra miénk lesz ez a város" meg hasonló szövegeket édes anyanyelvükön, mert tudják, hogy sokan értik őket.
50%-ot tuti nem adnak. Kb. 10% lehet az inkább. Egyébként is az adó fontosabb kérdés, mint a beruházási támogatás szerintem.
Ez simán így van, plusz a haverok ügyvédi cégei, ōrzés-védelem, takarítás, stb. Undorító. Aztán felvállva tapsolnak, hogy jaj de jó, a BMW is...Lehet, hogy nagyvonalú lesz az állam az adóval, de a BMW egyszeri díjat így is fizet. Nekem az tűnt fel, hogy a terület közművesítését horror áron (44Mft) Debrecen végzi államilag garantált hitelből, amit a BMW majd kifizet. Nos mivel ezt a 44 Milliárdot a magyaroknak kell elkölteni, de a BMW állja, ebben bőven lehetnek olyan mértékű "alkotmányos költségek" amik után az állam lemond az adó jelentős részéről. Vagyis a közpénz így csorog át valahova. Ez persze az én konteom de épült már ebben a városban pár dolog a multik "rovására".
A félkegyelmű közlekedési miniszterünk itt a vadkeleten 1-2 hónapja azt böfögte ki, hogy milyen qrvajó itt Romániában, hogy nincsenek autópályáink, mert ha lennének, akkor elhúznának a multik. Ez nem logikából egyes, hanem logikából villamosszék, és a miniszterelnökünk ennél hülyébb. Akkor meg sírnak, hogy a határtól 40 km-re lesz a BMW gyár, csak épp a magyar oldalon.A román sajtó már elkezdte a sírást, hogy azért nem oda ment a bömö, mert szerintük el vannak hozzánk képest maradva 20 évvel
Jó érzés tudni, hogy nálunk totál idióták vannak hatalmon.https://m.portfolio.hu/unios-forrasok/kfi/palkovics-minden-ceg-vegyen-fel-egy-mernokot.294938.html
"szakmai" feltétel, hogy az illetō segg hülye legyen és nyilatkozzon!? A K+F projektek szét lettek lopva, kezdve a Jeremie-tōl, a Pálinkáson át a jelen pillanatig. Jelenleg annyi működik, amit egy cég magának megcsinál, illetve összejöjjön annyi, amit külföldön be lehet mutatni és tipli, amire azt mondom, hogy teljesen logikus lépés.
A megoldást már sokan, sokszor elmondták, de amíg a "haveroknak bármit a többiekkel szemben meg törvény" játék megy, addig nincs mirōl beszélni, ott elég az összeszerō-üzem
A jelzō az eddigi "teljesítmény" alapján ment, de ha gondolod, tényekkel meggyōzhetsz az ellenkezōjérōl, hogy odahaza az ipar tényleg jó kezekben van..Jó érzés tudni, hogy nálunk totál idióták vannak hatalmon.
Valamit félreértesz. Én egyetértek veled.A jelzō az eddigi "teljesítmény" alapján ment, de ha gondolod, tényekkel meggyōzhetsz az ellenkezōjérōl, hogy odahaza az ipar tényleg jó kezekben van..
Elnézésed kérem az esetleges élesebb hangnem miatt, gyorsolvasó üzemmódban voltam..Valamit félreértesz. Én egyetértek veled.
Az a bajom a nevezett illetővel, hogy ez a fene nagy megvilágosodottság a "munkásságát" nem jellemezte. Amikor ott volt a lehetőség, akkor ez a látásmód nem jött el - de az ártatlanság vélelme mellett feltételezem, nem is jöhetett volna. A káder az arról híres, hogy elsősorban pártkatona.Talán ide illik -legjobban- ez a beszélgetés is, "OZY" és "Robur" egymással történő kommunkiációjához, legalábbis szerintem...
https://index.hu/tudomany/2018/07/2...aboru_palkovics_mta_tudomanypolitika_interju/