Magyarország ipara

Egy gond van ezzel!
Ami jó a gazdaságnak, exportnak (infláció, gyenge forint), az a lakosságnak pont nem (elszálló árak, hitelkamatok)! És szerintem a lakosság nagy része leszarja, hogy szárnyal-e a gazdaság, mert a boltban csak azzal a gyenge, szar forinttal lehet fizetni, ami egyre kevesebbet ér!
Persze az infláció, gyenge forint is addig jó a gazdaságnak, amíg nem szállnak el nagyon! Nagyjából nullázni lehet velük a béremeléseket, ami így nem kerül semmibe az államnak!
Persze vannak, akik még mindig nem vették észre az áremelkedést a boltokban. Akinek 300%-ot emelkedett a jövedelme az elmúlt 12 évben, az pl. biztosan! Csak sajnos nem ez a trend!

A lakosságnak az jó, ha van munkája, még akkor is, ha szarabb lesz a forint.

Mikor készül el a Mol tiszaújvárosi szupergyára?​

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
400 at fizettem érte amikor hazaevett a fene angliából :)
én a bolti eladót raktam le miután hazajöttem dániából meg a kereskedő bóltvezetőt. 200 vólt a bolti eladó 50 a ráképzés boltvezető kereskedő. plussz a vizsgadíjak. 3+1 hónap +1 hónap gyakorlati bóltban éeg 2 hét valami cégnél a boltvezetőire (betanulás/besegítés). (távoktatásba!!!)

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711
én a bolti eladót raktam le miután hazajöttem dániából meg a kereskedő bóltvezetőt. 200 vólt a bolti eladó 50 a ráképzés boltvezető kereskedő. plussz a vizsgadíjak. 3+1 hónap +1 hónap gyakorlati bóltban éeg 2 hét valami cégnél a boltvezetőire (betanulás/besegítés). (távoktatásba!!!)
Ügyesebbek most megpróbálhatják ingyen is https://dszc.hu/kepzesek/ingyenes-esti (a link nyilván debreceni)

• Tetszik
Reactions: Nemerson
GanzAir elnökévek van fent egy podcast, ők benne voltak ennek a hidrogén stratégiának a megalkotásában ha jól tudom:

Nem igazán tudományos, inkább az átlag embernek szól, de beszél a tervezett hidrogén völgyekről, vezetékbrendszer kialakítás, töltőállomások helyben előállitható hidrogén stb
Iszonyat pénz mozdul most meg ebbe az iparágba. Egyre inkább úgy érzem a hidrogén évtizede jön.

Ezt most találtam:

Interjú Széles Gáborral az Ikarusról. Azt hiszem még nem volt itt linkelve. Meglepődtem, hogy hidrogéncelláról nem beszél.

Ezt most találtam:

Interjú Széles Gáborral az Ikarusról. Azt hiszem még nem volt itt linkelve. Meglepődtem, hogy hidrogéncelláról nem beszél.
Akkor ebből következtethetsz is a megcélozandó export piacra.

Hamarosan átadásra kerül az M44-es gyorsforgalmi út újabb szakasza benne az egyedi tervezésű Tisza híddal!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ezt most találtam:

Volt már szerintem pont én linkeltem... Szerintem az Ikarus egyenlőre marad a villany buszoknál jövőre mutatják be a Csuklós ikarust elvileg

• Tetszik
Reactions: Shadow and Venom85

Nagyon úgy néz ki, hogy lesz aranybányánk az országban.​

Aranybánya nyílhat a Börzsönyben​

A videóból a fő pontok:

• Nagybörzsöny, Márianosztra, Kóspallag között lenne az aranybánya
  • minden a föld alatt történik az arany kinyerésével kapcsolatban a legkorszerűbb természetmegóvó technológiával ( vizes módszerrel) a 2500 négyzetméteres feldolgozó üzemben
  • bányászkolónia építése
  • börtön elköltöztetése a kolostorból, ott pedig közép- és felsőfokú képzés lenne a bányászathoz kapcsolódóan.
  • engedélyeztetés 2 év, generál kivitelezés 2 év
  • naperőműpark létrehozása
  • kb. 60 ezer milliárd forintra becsülik az arany értékét

Nagyon úgy néz ki, hogy lesz aranybányánk az országban.​

Aranybánya nyílhat a Börzsönyben​

A videóból a fő pontok:

• Nagybörzsöny, Márianosztra, Kóspallag között lenne az aranybánya
  • minden a föld alatt történik az arany kinyerésével kapcsolatban a legkorszerűbb természetmegóvó technológiával ( vizes módszerrel) a 2500 négyzetméteres feldolgozó üzemben
  • bányászkolónia építése
  • börtön elköltöztetése a kolostorból, ott pedig közép- és felsőfokú képzés lenne a bányászathoz kapcsolódóan.
  • engedélyeztetés 2 év, generál kivitelezés 2 év
  • naperőműpark létrehozása
  • kb. 60 ezer milliárd forintra becsülik az arany értékét

60 EZER milliárd? Az még dollarban is cirka 200 milliárd, baszki...:eek:

Mondjuk a videoban is 3000 tonnat (!) emlit, az valoban vwgy 180 milliar dollar, meg piaci aron is.

HÁT, a videóban a 6-ik percnél hangzik el a 60 ezer milliárd, de mondjuk nem a szakember mondja hanem a narrátor. Szóval a számnál ezen okból lehet egy kis differencia. :)

A Portfolio már szeptemberben józanabbul adta elő, ott "csak" 1000 tonnarol beszeltek, ami meg mindig cirka 60 milliárd (!) dollarnyi...

A Portfolio már szeptemberben józanabbul adta elő, ott "csak" 1000 tonnarol beszeltek, ami meg mindig cirka 60 milliárd (!) dollarnyi...
HMM, sajnos már nem jelenik meg a szeptemberi cikk teljes terjedelmében, hogy megnézhessem.
De remélem, reméljük úgy néz ki, hogy elindult ez a megvalósítási folyamat.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Nah, szépen perkálnak.

Nem tervezi bezárni makói gyárát a Continental, de a fennmaradás érdekében meg kellett hoznia a 140 fős létszámcsökkentésről szóló hétfői döntést. Ha nem tudja a 2016-ban kapott állami támogatásához kapcsolódó jövőbeni kötelezettségeit teljesíteni a társaság, a támogatás megfelelő összegét visszafizeti a magyar állam részére – közölte a Continental.

Aláírták a makói Continental új kollektív szerződését...

• Tetszik
Reactions: SilvioD