Magyarország ipara

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 970
18 058
113
Egy gond van ezzel!
Ami jó a gazdaságnak, exportnak (infláció, gyenge forint), az a lakosságnak pont nem (elszálló árak, hitelkamatok)! És szerintem a lakosság nagy része leszarja, hogy szárnyal-e a gazdaság, mert a boltban csak azzal a gyenge, szar forinttal lehet fizetni, ami egyre kevesebbet ér!
Persze az infláció, gyenge forint is addig jó a gazdaságnak, amíg nem szállnak el nagyon! Nagyjából nullázni lehet velük a béremeléseket, ami így nem kerül semmibe az államnak!
Persze vannak, akik még mindig nem vették észre az áremelkedést a boltokban. Akinek 300%-ot emelkedett a jövedelme az elmúlt 12 évben, az pl. biztosan! Csak sajnos nem ez a trend!

A lakosságnak az jó, ha van munkája, még akkor is, ha szarabb lesz a forint.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 527
35 821
113

Mikor készül el a Mol tiszaújvárosi szupergyára?​

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
400 at fizettem érte amikor hazaevett a fene angliából :)
én a bolti eladót raktam le miután hazajöttem dániából meg a kereskedő bóltvezetőt. 200 vólt a bolti eladó 50 a ráképzés boltvezető kereskedő. plussz a vizsgadíjak. 3+1 hónap +1 hónap gyakorlati bóltban éeg 2 hét valami cégnél a boltvezetőire (betanulás/besegítés). (távoktatásba!!!)

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
716
2 728
93
én a bolti eladót raktam le miután hazajöttem dániából meg a kereskedő bóltvezetőt. 200 vólt a bolti eladó 50 a ráképzés boltvezető kereskedő. plussz a vizsgadíjak. 3+1 hónap +1 hónap gyakorlati bóltban éeg 2 hét valami cégnél a boltvezetőire (betanulás/besegítés). (távoktatásba!!!)
Ügyesebbek most megpróbálhatják ingyen is https://dszc.hu/kepzesek/ingyenes-esti (a link nyilván debreceni)

• Tetszik
Reactions: Nemerson

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 328
4 537
113
GanzAir elnökévek van fent egy podcast, ők benne voltak ennek a hidrogén stratégiának a megalkotásában ha jól tudom:

Nem igazán tudományos, inkább az átlag embernek szól, de beszél a tervezett hidrogén völgyekről, vezetékbrendszer kialakítás, töltőállomások helyben előállitható hidrogén stb
Iszonyat pénz mozdul most meg ebbe az iparágba. Egyre inkább úgy érzem a hidrogén évtizede jön.

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 328
4 537
113
Ezt most találtam:

Interjú Széles Gáborral az Ikarusról. Azt hiszem még nem volt itt linkelve. Meglepődtem, hogy hidrogéncelláról nem beszél.

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 212
13 728
113
Ezt most találtam:

Interjú Széles Gáborral az Ikarusról. Azt hiszem még nem volt itt linkelve. Meglepődtem, hogy hidrogéncelláról nem beszél.
Akkor ebből következtethetsz is a megcélozandó export piacra.

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 442
21 163
113
Hamarosan átadásra kerül az M44-es gyorsforgalmi út újabb szakasza benne az egyedi tervezésű Tisza híddal!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 527
35 821
113
Ezt most találtam:

Volt már szerintem pont én linkeltem... Szerintem az Ikarus egyenlőre marad a villany buszoknál jövőre mutatják be a Csuklós ikarust elvileg

• Tetszik
Reactions: Shadow and Venom85

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 683
4 438
113

Nagyon úgy néz ki, hogy lesz aranybányánk az országban.​

Aranybánya nyílhat a Börzsönyben​

A videóból a fő pontok:

• Nagybörzsöny, Márianosztra, Kóspallag között lenne az aranybánya
  • minden a föld alatt történik az arany kinyerésével kapcsolatban a legkorszerűbb természetmegóvó technológiával ( vizes módszerrel) a 2500 négyzetméteres feldolgozó üzemben
  • bányászkolónia építése
  • börtön elköltöztetése a kolostorból, ott pedig közép- és felsőfokú képzés lenne a bányászathoz kapcsolódóan.
  • engedélyeztetés 2 év, generál kivitelezés 2 év
  • naperőműpark létrehozása
  • kb. 60 ezer milliárd forintra becsülik az arany értékét

K

kamm

Guest

Nagyon úgy néz ki, hogy lesz aranybányánk az országban.​

Aranybánya nyílhat a Börzsönyben​

A videóból a fő pontok:

• Nagybörzsöny, Márianosztra, Kóspallag között lenne az aranybánya
  • minden a föld alatt történik az arany kinyerésével kapcsolatban a legkorszerűbb természetmegóvó technológiával ( vizes módszerrel) a 2500 négyzetméteres feldolgozó üzemben
  • bányászkolónia építése
  • börtön elköltöztetése a kolostorból, ott pedig közép- és felsőfokú képzés lenne a bányászathoz kapcsolódóan.
  • engedélyeztetés 2 év, generál kivitelezés 2 év
  • naperőműpark létrehozása
  • kb. 60 ezer milliárd forintra becsülik az arany értékét

60 EZER milliárd? Az még dollarban is cirka 200 milliárd, baszki...:eek:

Mondjuk a videoban is 3000 tonnat (!) emlit, az valoban vwgy 180 milliar dollar, meg piaci aron is.

K

kamm

Guest
HÁT, a videóban a 6-ik percnél hangzik el a 60 ezer milliárd, de mondjuk nem a szakember mondja hanem a narrátor. Szóval a számnál ezen okból lehet egy kis differencia. :)

A Portfolio már szeptemberben józanabbul adta elő, ott "csak" 1000 tonnarol beszeltek, ami meg mindig cirka 60 milliárd (!) dollarnyi...

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 683
4 438
113
A Portfolio már szeptemberben józanabbul adta elő, ott "csak" 1000 tonnarol beszeltek, ami meg mindig cirka 60 milliárd (!) dollarnyi...
HMM, sajnos már nem jelenik meg a szeptemberi cikk teljes terjedelmében, hogy megnézhessem.
De remélem, reméljük úgy néz ki, hogy elindult ez a megvalósítási folyamat.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 993
82 742
113
Nah, szépen perkálnak.

Nem tervezi bezárni makói gyárát a Continental, de a fennmaradás érdekében meg kellett hoznia a 140 fős létszámcsökkentésről szóló hétfői döntést. Ha nem tudja a 2016-ban kapott állami támogatásához kapcsolódó jövőbeni kötelezettségeit teljesíteni a társaság, a támogatás megfelelő összegét visszafizeti a magyar állam részére – közölte a Continental.

Aláírták a makói Continental új kollektív szerződését...

• Tetszik
Reactions: SilvioD
Status
Not open for further replies.