Pogátsa Zoltán közgazdászt és Németh Dávidot, a K&H vezető elemzőjét kérdezzük.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Pogátsa Zoltán közgazdászt és Németh Dávidot, a K&H vezető elemzőjét kérdezzük.
Én ezt már pár embernek pedzegettem...nem veszitek észre mennyire kommancsok vagytok sokan?
Venezuelàról ma jót olvastam az új kedvenc bloggeremtől.Addig megy a vergődés hogy egyszer ez a vélemény kerül többségbe aztán majd nézhettek mint Venezuelában, a "köcsög burzsuj" majd bebassza maga után a gyárajtót ti meg dolgozhattok ahol akartok.
Aha, persze, becsapja...Addig megy a vergődés hogy egyszer ez a vélemény kerül többségbe aztán majd nézhettek mint Venezuelában, a "köcsög burzsuj" majd bebassza maga után a gyárajtót ti meg dolgozhattok ahol akartok.
Ja, meg az állam oldja meg minden gondunkat.Én ezt már pár embernek pedzegettem...
Az "Agggggyyyon a kormány magasabb bért!" hiszti ennek eklatáns példája.
Egyetértek!Akkor hogy a francba vannak nyugat-európai országokban profitot termelő kis és közepes üzemek? Nekik miért éri meg ott dolgozni, ahol sokkal nagyobb a bérköltség, magasabbak az adók, magasabb az energia ára (állítólag)?
Nekem meg ugye kollégáimJártam kint,láttam hogy mi van. Boracayon voltunk 2015-ben,és 3 napot Manilában.
Én ezt már pár embernek pedzegettem...
Az "Agggggyyyon a kormány magasabb bért!" hiszti ennek eklatáns példája.
Megoldja. Alaposan. Úgy megoldja, hogy aztat tanítani kéne. Világbajnok módon.Ja, meg az állam oldja meg minden gondunkat.
A paki, a bangladeshi és a indonéz között hangyafasznyi különbség sincs. Mindhárom muszlim és ha vízum nélkül jön akkor migráncs ha vízummal akkor meg vendégmunkás.Szerintem van különbség a muszlim illegális migráns, aki élősködni jön és a keresztény vendégmunkás között, aki dolgozni jön.
Szerinted nincs?
Ja pld adózik. A kínai meg még nem hallott az ÁFA-ról. Ha számlát kérsz akkor valami blokkszerűséget ad amin semmi adat nem szerepel max az összeg és legfeljebb egy dologra használhatod. Vagy még arra sem.Azért én elgondolkodnék azon, hogy a picsába tudták kiszorítani a kínaiak a magyar kifőzdéket és kis közérteket. Lehet, hogy valami rosszul csinál a magyar?
Várjunk ezzel még néhány hónapot és térjünk rá vissza.Akkor hogy a francba vannak nyugat-európai országokban profitot termelő kis és közepes üzemek?
Akkor az adóhatóság meg kereskedelemfelügyelet miért nem tanítja meg rá őket?Ja pld adózik. A kínai meg még nem hallott az ÁFA-ról. Ha számlát kérsz akkor valami blokkszerűséget ad amin semmi adat nem szerepel max az összeg és legfeljebb egy dologra használhatod. Vagy még arra sem.
Ezt hogy gondolod?Ja pld adózik. A kínai meg még nem hallott az ÁFA-ról. Ha számlát kérsz akkor valami blokkszerűséget ad amin semmi adat nem szerepel max az összeg és legfeljebb egy dologra használhatod. Vagy még arra sem.
A kínai étterem más tészta, mint akár egy kifőzde vagy a kínai ruhásbolt. Aki normális éttermet nyit, az belefeccöl egy csomó lóvét a belső kialakításba, a konyhába (ami horror pénz), így nem engedheti meg magának, hogy a NAV bármikor bezárja, muszáj a szabályok szerint üzemeltetnie.Ezt hogy gondolod?
Ha ott a bankkártya terminál akkor a legtöbb ember azzal fizet. Ebben az esetben pedig nyoma van a tranzakciónak.
Az egyik ismerősöm (magyar) az egyik legmenőbb kínai étteremben melózik felszolgálóként. Azt mondja, hogy jobbak a körülmények ott, mint a normál magyar éttermekben.
Full bejelentés, minimális mennyiségű túlóra (elég embert alkalmaznak), amit ráadásul ki is fizetnek.
Egyszerűen nem éri meg a kínainak, hogy folyamatosan basztassák a NAVtól. (Vagy @Kávé -nak másak a tapasztalatai?)
Régen úgy volt ahogy mondta az illeti kamu blokk stb azonban az e kassza kötelezés és folyamatos basztatas javuló tendenciát mutatott amit egyedül az infláció tört le picit itt azonban nem feltétlen a kasszába ütéssel van gond a hamis termékek miatt problémás a sarki kínai kisboltok. Adóznak a kínaiak többsége mert már nem éri meg egy több milliós első hangsúlyozóm első bírság vagy bolt bezárás és a kitoloncolás veszélye.Ezt hogy gondolod?
Ha ott a bankkártya terminál akkor a legtöbb ember azzal fizet. Ebben az esetben pedig nyoma van a tranzakciónak.
Az egyik ismerősöm (magyar) az egyik legmenőbb kínai étteremben melózik felszolgálóként. Azt mondja, hogy jobbak a körülmények ott, mint a normál magyar éttermekben.
Full bejelentés, minimális mennyiségű túlóra (elég embert alkalmaznak), amit ráadásul ki is fizetnek.
Egyszerűen nem éri meg a kínainak, hogy folyamatosan basztassák a NAVtól. (Vagy @Kávé -nak másak a tapasztalatai?)
Mert mi a helyzet a második bírsággal?első hangsúlyozóm első bírság
Ez nem jó, mert interetnikai konfliktushoz vezet, ráadásul összezördülünk a muszlim/feka/színesbőrű világgal.Egyszerű történet ez. Ha a melós megbecsülését adó munkaerőhiányt megszünteted vendégmunkásokkal, akkor ellopod a munkás ütőkártyáit a kezéből bármilyen tárgyaláson (ki ha én nem, hogy ha nem úgy ahogy nekem jó, stb). A következményeket már tavaly láthattuk az infláció ellenére stagnáló béreken, romló munkakörülményeken és a munkaadók példátlan arroganciáján.
Egy szóval össze lehet foglalni a magyar melós minden bajának okozóját jelenleg: vendégmunkások.
A vendégmunkás lényegében szuper-sztrájktörő. Visszaléptünk száz évet és a szakszervezeteknek át kell alakulniuk verőbrigádokká -mint a munkásmozgalom hajnalán-, akik addig ütik-verik a vendégmunkásokat, hogy azok haza nem takarodnak és olyan rossz híre lesz a sovén, rasszista Magyarországnak, hogy nem akar ide újabb jönni. Addig itt esélyük se lesz érdekvédelemre...
Hiu ábránd jelenleg amit ti kanyar nélkül bevesztek...... 2 év után aki marad és polivalens lett azt hiszed csak úgy zakszó nélkül hazarugják.....Nem hozhatják. Erre a törvény külön ki is tér. És nem is hosszabbíthatja tovább. Legalább is nem munkavállalói vízum formában. Erre is kitér a törvény.
Csak ugye meg kéne nézni, hogy miről fröcsögsz!
És azzal mi a gond? A kormány gondja legyen, ha számonkérik Pekingből, hogy miért verik a kínaiakat Magyarországon. Csak így lehet a legfelsőbb szintre hatékonyan nyomást gyakorolni!Ez nem jó, mert interetnikai konfliktushoz vezet, ráadásul összezördülünk a muszlim/feka/színesbőrű világgal.
Már lassan 150 éve várjuk a nyugat bedőlését.Várjunk ezzel még néhány hónapot és térjünk rá vissza.