Magyarország ipara

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
<b>Rábá</b>-t se hagynám ki a Magyar tulajdonú hadiipari cégek sorából.
És egy lehetséges hadiipari alapcég 2. fordulos tárgyalása <b>Dunaffer</b>.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
Én azt mondom egyetlen Óriási űr tátong a mi a iparunkon és hadiiparunkon. Ez pedig a repülőgépipar. Mert azt mondom , hogy még még fegyvereket és még még jobb kategóriás páncélozott járműveket is összetudunk hozni, mellé ágyúk Önjáró lövegek.
De hol vagyunk mi egy hajtóműgyártásban ? ?
Légvédelmi rak. fejlesztésében kéne valami újítást nyomnunk vagy a észlelés területén.
jó a téma kezdeményezése amúgy.
 
M

molnibalage

Guest
Desert, a fejlesztés az úgy működik, hogy másokkal versenyzel a piacon. A csúcskategóriás légvédelmi rendszerekre is alig lehet vevőt találni.

Kis hazánk mikor gyártott utoljára tüzérségi löveget? És mikor fejlesztett...?

Az meg tényleg elég furcsa, hogy egy olyan téren vársz el bármit, ahol kb. a világ nagyhatalmai játszanak és kb. senki más. Csúcskategóriás gt-t repcsikba kb. az alábbi államok tudnak gyártani úgy, hogy részben kooperáciban vagy másolás útján valósul meg. Más kategóriájú gt-vel meg teli van a piac tudtommal. Hogyan lennék ide képesek betörni..? Első körben egy olyan mérnökgárda kellene (egy generáció) aki legalább közelében volt valódi gt fejlesztésnek és gyártásnak. Hol van ilyen itthon...? Lassan már azok is megfeleződnek, akik legalább komoly harcigéppel találkoztak közelről. Az üzemeltetési kultúra megtartásáért küzdünk jelenleg szerintem...

USA, Oroszország, Franciaország, Németország, Kína, Svédország, Japán azok akik valamilyen úton módon rendelkeznek hajtómű gyártás képességével. És kb. ennyi. Te komolyan azt hiszed, hogy van ezekkel esélyünk egy ligában focizni 100 éven belül vagy valaha...?

Légvédelmi rendszert sem fejlesztettünk soha sem.

Nem értem, hogy miért kell ennyire álmodozni és elrugaszkodni a realitások talajától. A haditechnika az egyik legkockázatosabb üzle a világon. Miért pont ebbe kellene beszállni. Szomorú, de amíg kis hazánk egyik nagy előnye az alacsonyabb bér, addig a hagyományos iparban lehetne a versenyelőnyt kihasználni. Ha meglenne a szürkeállomány, akkor n+1 dolgot itthon olcsóbb lenne gyártni, mint máshol. Gondolod, hogy viccből van itt a Mercedes vagy az Audi...? A hagyományos járműgyártásba (autó, motor, teherautó, vonat, villamos, stb) sokkal könnyebb lenne felkapaszkodni, mert annak legalább van múltja. Az átalad felsorolt dolgoknak nincs. Fogalamam nincs, hogy honnan vetted azt, hogy az áltlad felsorolt kategóriában bármi versenyképeset képesek lennénk létrehozni.
 

bagira

Member
2013. február 26.
132
10
18
"Érdekelne,hogy a Ganz mennyire magyar tulajdon, a háttérben."

Sziasztok!

Kiegészítésként a Ganz honlapjáról
(http://www.ganz-holding.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=64%3Atortenet&catid=39%3Amult&Itemid=59&lang=hu):

"2008. Az orosz Atommashpromt Holding leányvállalata (Transzportno-Technologicseszkoe Masinoctroenie) kivásárolta a Ganz Engineering Kft. 51 %-os tulajdonjogát.

Vagyis a holding azon vállalata, amely most Paksban érintett jó eséllyel többségi orosz tulajdonban van.

Üdv:

B.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
Miért kéne ebbe beszállni ? ? ? Mit csinálunk légi csatákban ? ? ?
Nézzük az Audi motorok tetejéről ? ?
Valamit kell ! ! Licencek vásárlása akár régebbi és azok tovább fejlesztése, vagy szerinted mi lenne működőképes ?
Mert Én abban nem látom a megoldást hogy veszünk még 50 db gépet vagy legyen 100 db. Itt közép europa szívében hamar elakadnak az utánpótlás szállítmányok.
1000 működőkepés dolgot lehetne, de saját adottságainkba én egy ütőképes kislétszámú csapásmérő vadászokat látok valósnak és mellé erős légvédelem.
Ha egy Észak-korea oda tudott csalni tudosokat és atombobát fejlesztett ki , nehogy már ennyire kishitüek legyünk. Pénz és akarat kérdése.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
Én a repgyártást nem is írtam azt írtam hogy ott van egy űr. Amit talán légvédelmi rakéták fejlesztésével mivel ez a legolcsóbb és egyszerübb azzal be lehetne tömni. Soha nem álmodoznék arról hogy mit belefogunk a Vércse-16 gyártásba és légiharc győzelmeket hozzunk F-22 ellen. Erről hajóról szerintem lecsusztunk egy 50 évvel ezelőtt....
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
Ha Magyar és Ipar, azért a<b> Videoton</b> szerintem semmiképpen sem felejthetjük el. Ha kell egy nyáklap vagy valami azt ott még azért letudják gyártani a színvonalat nem tudom, de tudnak és Magyar.
 
M

molnibalage

Guest
Miért kéne ebbe beszállni ? ? ? Mit csinálunk légi csatákban ? ? ?

Most iparról vagy fegyveres erőkről beszélnük...?

Mert Én abban nem látom a megoldást hogy veszünk még 50 db gépet vagy legyen 100 db.

Már megint itt tartunk...?

1000 működőkepés dolgot lehetne, de saját adottságainkba én egy ütőképes kislétszámú csapásmérő vadászokat látok valósnak és mellé erős légvédelem.

Számokba öntve ez mit jelent?

Ha egy Észak-korea oda tudott csalni tudosokat és atombobát fejlesztett ki , nehogy már ennyire kishitüek legyünk. Pénz és akarat kérdése.

Akarsz észak-koreai életszínvonalon élni? Na ugye....
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 188
13 463
113
En mindig is mondtam, hogy legyunk Szingapur, csak senki nem hallgat ram:))
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
@Molinbalage nem nem szeretnék Észak Koreai szinten élni, bár fingod nincs neked sem meg nekem se hogy élnek , max egy dobozból kapsz infot amit nyugati sajtó sugároz.

Másodszor ez egy haditecnikai oldal és iparral kapcsolatosan gondolom nem azok az iparágakat kérdezik amik élelmiszeriparral kapcsolatosak, de sorolhatjuk azokat is elég jól megy mostanábba a Bonafarm a Csányi cége :D
Gondolom @Maraton is azért hozta létre hogy van e iparunk ami egyáltalán egy pótkereket is letud gyártani ha kell majd a hadiiparnak vagy hadiipará lehet fejleszteni.
Számokban nekünk 1-2 működőkepés fejlesztés lehet ami légtér ellenőrzést gatyába rázására, de lehet több is van.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
:D :D Maradjunk abba hogy ne társalogjunk , nem bírjuk egymást személyiségét, ha te kommentelsz én már csak max adatokat írok. Nem rakok hozzá személyeset , tartsuk meg ezt a távolságot. Szerintem ez az okos dolog , de minden forum témába köpködhetjük egymást nekem nem kenyerem a megfutamodás , csak ne rontsuk el mások szorakozását arra gondoltam.
 

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 717
2 464
113
Azért nem állunk olyan rosszul. Két komoly cég a közelből.

http://www.agrohid.hu/

http://www.claasofamerica.com/company-claas-contact/claas-worldwide-company/locations/europe/ungarn/toeroekszentmiklos
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 125
53 707
113
Ha már haditechnikában is használható ipar:
http://www.motim.hu/mukorund/docs/termekek_hu.htm

Ipari "zafír" gyártás. Ehhez hasonló korundot használtak fel a kínaiak a Type-99 harckocsihoz.
Illetve az átlátszó változatát használják fel elég sok helyen golyóálló üveg helyet. (erősebb, könnyebb)

Amúgy én speciel semmi realitását nem látom a magyar repülőgép gyártásnak. Maximum beszállítóként vagy részben saját UAV szinten.

Ellenben egy OPEN ISV-hez hasonló harcjármű projektet végig tudnánk vinni. És ebben az esetben lenne kellő darabszám is, hiszen csak BTR-80-ból 500 darab van. Szóval lenne mit lecserélni.
Persze kormányzati akarat meg pénz nem lesz rá soha :-(