Ja, látom a térképet. Ok.Felettük repült. Húzz egy nyílegyenes Csenger-Zágráb vonalat! Vagy egyszerűbb, ha visszaolvasol, mert már megtettem!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ja, látom a térképet. Ok.Felettük repült. Húzz egy nyílegyenes Csenger-Zágráb vonalat! Vagy egyszerűbb, ha visszaolvasol, mert már megtettem!
Annyira nem követtem az utóbbi napokban hogy mi van, ezért kérdeztem hogy erről posztoltak-e valamit.Ha ott lennének, már 3876db facebok posztot láttál volna rúluk.
Összesen négy Kub osztály meg Mistral és ennyi...Kösz! Békeidőben ezt meg is értem. De ilyenkor elsődlegesnek gondolnám. Nem is hiszem, hogy katonailag van fontosabb objektumunk.
Én örülök hogy nem pazaroltuk egy ilyen szutyokra a szűkös rakétakészletünket.
Nem a kitelepülési koordinátákat kértem, csak hogy volt-e erről hír.Őőő ne haragudj de ha tudnám se árulnám el
Szijjátó állítása szerint ma is délben és délután voltak hasonló jelek, de a Gripenek egyik alkalommal sem talátak semmit:Oszt azt hogyan? Éjszaka volt, nem volt lehetőség vizuális azonosításra egy elfogóvadász fedélzetéről!
Nálunk minden miniszternek más a feladata, mint ami nevében van...Szijjátó állítása szerint ma is délben és délután voltak hasonló jelek, de a Gripenek egyik alkalommal sem talátak semmit:
https://www.atv.hu/videok/20220311/...ult-a-katonai-dron-ami-zagrabban-csapodott-be
Amúgy, errol nem Benkónak kellene tájékoztatni ?
Tekintve, hogy a le nem lövés politikai döntés lehetett, itt a katonáknak nincs szavuk.Szijjátó állítása szerint ma is délben és délután voltak hasonló jelek, de a Gripenek egyik alkalommal sem talátak semmit:
https://www.atv.hu/videok/20220311/...ult-a-katonai-dron-ami-zagrabban-csapodott-be
Amúgy, errol nem Benkónak kellene tájékoztatni ?
Technikailag nem.Lehetséges hogy nem észlelte a magyar légvédelem ezt a drónt?
Stratégiai nyugalom van, a horvátok és a magyarok feküdjenek nyugodtan a házuk romjai alatt!Nem tudok most visszaolvasni mindent, lehet már kibeszéltétek. Mi az, hogy látták, szemmel kisérték de nem találták annyira veszélyesnek, hogy ártalmatlanítsák? Ha Zágrábba oldalba ver egy 10 emeletest és meghal 50 ember akkor az belefér? Ha nálunk esik le egy emeletes házra és alatta marad 20 ember akkor az még elfogadható? Én mint adófizető magyar állampolgár elvárom, hogy a lehetőséghez mérten mindent kövessenek el az én és családom biztonsága érdekében.
Ez egy programvezérelt régi felderitő dron.1300méteren útvonalrepült,valószinüleg meghibásodott.Mo egy sűrűn lakott ország.Egyszerűen az volt a legbiztonságosabb módja a főldrekerülésének,hogy megvárják,mig az üzemanyag fogytával autómatikusan leszáll ejtóernyővel.Közben gondolom sűrűn imádkoztak,hogy az működjön.Nem tudok most visszaolvasni mindent, lehet már kibeszéltétek. Mi az, hogy látták, szemmel kisérték de nem találták annyira veszélyesnek, hogy ártalmatlanítsák? Ha Zágrábba oldalba ver egy 10 emeletest és meghal 50 ember akkor az belefér? Ha nálunk esik le egy emeletes házra és alatta marad 20 ember akkor az még elfogadható? Én mint adófizető magyar állampolgár elvárom, hogy a lehetőséghez mérten mindent kövessenek el az én és családom biztonsága érdekében.
És az lehetséges, hogy nem tudtunk rá gépet emelni valami miatt?Technikailag nem.
A Tu 243,ami külalakra ugyan olyan,viszont még rendszerben van,ha jol tudom
Szóval simán lehet meghibásodott orosz drón is.
Nézd már meg azt a rohadt térképet jobban! Földrajzból hányas voltál? Szeged környékén repült el az a szar.Az lesz itt a legjobb kérdés, hogy lényegében majdnem Kecskemét fölött repült át ez a drón (attól valamivel délre, Kiskunfélegyháza), ha oda csapódott be, ahova, nem manőverezett és érintett minket és a románokat is. Tehát a magyar légvédelem úgy an blokk nem működött, Kecskeméten átaludták az egészet. Ez teljes védtelenséget jelent. Kíváncsi vagyok, hogy a románok reagáltak e valamit!
Az biztos, hogy egyelőre nem második Gripen századra van szükség, hanem a légierő gatyába rázására az alapoktól! Pénzkidobás lenne bármit venni nekik, ha alkalmatlanok, márpedig azok, ha a rendelkezésükre álló eszközökkel nem észlelték és/vagy nem tudták kezelni a fenyegetést. És az a tény, hogy eljutott Horvátországig azért egyértelműen ezt bizonyítja. Háborús helyzetben berepül valami és nem a határnál fogják el!
Itt jegyzem meg, hogy egyetlen egy dologra azért szükség lenne: két darab GlobalEye kisméretű AEW&C-re, hogy végre ne takarják előlünk a fenyegetést a hegyek és érzékeljük azt jóval mielőtt eléri az országhatárt. Ha ez nem, akkor nem tudom mi kell ahhoz, hogy az illetékesek belássák: a legsürgetőbb beszerzés a légi bázisú korai előrejelző rendszer, mert a medence aljáról csak egy dolgot nem látunk: mi jön felénk! Csak akkor amikor már rég megérkezett.