Azt hiszem el kell gondolkodni, hogy a Bükk egyik magasabb pontjára új radar állomás kell telepíteni!!!!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem meg a Tubesről hiányzik nagyon a radar. A síkvidéki radar az "magyar fejlesztés". Annyi értelme van, mint a léggömb borotválásának.Azt hiszem el kell gondolkodni, hogy a Bükk egyik magasabb pontjára új radar állomás kell telepíteni!!!!
A bánkúti radarnál (hegy+radartorony magassága) csak egy magasabb pont van az országban, a Kékestető a Mátrában. Az meg épp a másik irányban van, mint ahonnan a drón jött....Azt hiszem el kell gondolkodni, hogy a Bükk egyik magasabb pontjára új radar állomás kell telepíteni!!!!
Lehet nem fogalmazta jól ,a bükk kelet oldalán kellene egy új, jobb lenne a rálátása az Alföldre meg keletre.A bánkúti radarnál (hegy+radartorony magassága) csak egy magasabb pont van az országban, a Kékestető a Mátrában. Az meg épp a másik irányban van, mint ahonnan a drón jött....
De látták ezek is.Azt hiszem el kell gondolkodni, hogy a Bükk egyik magasabb pontjára új radar állomás kell telepíteni!!!!
Teljesen felesleges. Emiatt vettük a mobil radarokat, hogy a lukakat betömjük. Így is többszörös az átfedés.Lehet nem fogalmazta jól ,a bükk kelet oldalán kellene egy új, jobb lenne a rálátása az Alföldre meg keletre.
Ha jól működitek, akkor nem szóltam semmit.De látták ezek is.
Szerintem valószínűleg több évre tartósan meg kell többszörözni a keleti irányú felderítést.Teljesen felesleges. Emiatt vettük a mobil radarokat, hogy a lukakat betömjük. Így is többszörös az átfedés.
Ezen csak a radarok vannak rajta. Ha egy képen lenne a valószínűsített útvonal és a radar is, akkor egy kép elmondaná az egész történetet.Itt van egy térkép radarokkal (1:20)
https://www.atv.hu/videok/20220312/a-szakerto-szerint-magyarorszag-legtere-nem-teljesen-biztositott
Gépágyú is létezik, továbbá a szárny megbillentésével más irányba lehetett volna terelni.Nem.Más egy támadó eszköz lelövése,és más ez az eset.Belgában lepottyant MiG23 esete a kézenfekvő analóg.Ott a gép egyben leesett,üzemanyag fogytával-pont egy házra.Egy halott.Ha lelövik,szétesik,ég,fél kilómétert minimum beteritenek a roncsok.....
Egy rombolóeszköz viszont nagyobb,és érzékenyebb pusztitást okoz,ha célbaér,mint ha lelőve a roncsok okoznak kárt.
Prima.......Gá-val lelőve nem fog két négyzetkilóméteren szétszóródni a darabokra szakadt roncs....áááá,dehogy.Plusz a gá szórása miatt repkedő löszer.Gépágyú is létezik, továbbá a szárny megbillentésével más irányba lehetett volna terelni.
(mint ahogy a 2 vh-ban a V-1-eseket téritették el)
Medinábol még egy közelfelderitő őskori Dzsigit is láthattaA bánkúti radarnál (hegy+radartorony magassága) csak egy magasabb pont van az országban, a Kékestető a Mátrában. Az meg épp a másik irányban van, mint ahonnan a drón jött....
Szerintem, ha a pilóta lehugyozza az orrát, akkor az eljegesedő felület megváltoztatja a súlyeloszlást.Gépágyú is létezik, továbbá a szárny megbillentésével más irányba lehetett volna terelni.
(mint ahogy a 2 vh-ban a V-1-eseket téritették el)
ATV-ből szedett álhíreket nem kellene posztolni.Itt van egy térkép radarokkal (1:20)
https://www.atv.hu/videok/20220312/a-szakerto-szerint-magyarorszag-legtere-nem-teljesen-biztositott
De nem vagyunk, csak azzal, hogy a radarokon biztosan követté(te)k a célokat. Minden más érthetetlen.Urakok! Biztos, hogy mindannyian tisztában vagytok a valós helyzettel, éppen ezért nem kellene valótlanságokat írnotok.
Részemről befejeztem, mert nem érted a posztomat. A nemzetközi radar térkép nem ugyan az, mint a katonai, remélem ezt felfogtad. Részemről ez érthető, amennyiben nem érted, az legyen a te dolgod. Tarjányiról nem írom meg a véleményem, mert ő önmagát nevezte ki szakértővé.De nem vagyunk, csak azzal, hogy a radarokon biztosan követté(te)k a célokat. Minden más érthetetlen.
Nehéz érteni valamit amit nem írsz, mert semmit nem írtál gyakorlatilag. Sőt befejezni se tudod amit el se kezdtél. Tarjányi nem érdekel, meg se néztem pont azért mert tudom ki.Részemről befejeztem, mert nem érted a posztomat. A nemzetközi radar térkép nem ugyan az, mint a katonai, remélem ezt felfogtad. Részemről ez érthető, amennyiben nem érted, az legyen a te dolgod. Tarjányiról nem írom meg a véleményem, mert ő önmagát nevezte ki szakértővé.