Szerintem forditva.Pont azért nem próbáltuk meg leszedni,mert tudtuk mi az.Harcászatilag veszélyt nem jelentett.A beazonosítani nem tudtuk. Drón, átmenekült, vadászgép stb.. Éppen ezért nem próbáltuk meg leszedni. Más kérdés képesek lettünk volna leszedni.
Gripen simán le tudta volna szedni.De az ország sűrűn lakott,igenjó eséllyel potyantak volna a roncsok,valószinüleg égve,lakott területre.Kinek hiányzik egy kvázi gyújtóbombázás?Ráadásul lelövésnél a roncsok sokkal nagyobb területen szóródnak.
Magam se döntöttem volna másképpen.
Ez már kezd kabaré lenni.Én védem a sereg eljárását,miközben sem az MH,sem a Zplán állapotjával nem vagyok megelégedve.Józan paraszti ész,uraim.A parttalan lelkesedés éppen úgy butaság,mint a parttalan kétségbeesés.
Érzékelték a lokátorok.Amint kiért a hegyek radarárnyékábol,rögvest.Már Ukrajna felett érzékelték.Igencsak valószinűsitem,hogy még a határ elérése elött megkaptuk az infót,hogy mi az a pötty a csövön.Végig sűrűn lakott terület felett repült.Ezért nem lötték le.
Ha nem igy történt,akkor az atádi futkosó újranyitását igénylem a felelősök tartós lakhelyének.DE minden józan logika szerint ez a legvalószinűbb magyarázuat a történtekre.
PR felelősöket viszont csak el kéne vinni futkosóra.Érdekes,hogy egy országban,ahol még a csapbol is folyik az ordinálé agitpropi,normális tömegtájékoztatás,no az nincs.Vagy pont ezért nincs.